Δικαστική απόφαση έκδοσης 17χρονου στην Πολωνία – Γιατί κατηγορείται
Κατηγορείται για τη δολοφονία 16χρονης με την οποία φέρεται να διατηρούσε σχέση.

Να εκδοθεί στην Πολωνία, όπου κατηγορείται για τη δολοφονία 16χρονης με την οποία φέρεται να διατηρούσε σχέση, γνωμοδότησε το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης για τον 17χρονο Πολωνό που είχε συλληφθεί στις αρχές του μήνα στην Κατερίνη, λίγες μέρες μετά την τέλεση του φόνου.
Ο ανήλικος βρέθηκε σήμερα (28/5) ενώπιον των δικαστών του Συμβουλίου που κλήθηκαν να αποφανθούν για το αίτημα των πολωνικών αρχών να εκδοθεί και να δικαστεί στη πατρίδα του.
Κατά τη σύντομη τοποθέτησή του, δήλωσε πως δεν επιθυμεί την έκδοσή του, διατυπώνοντας φόβους για την σωματική του ακεραιότητα.
«Νιώθω πιο ασφαλής στην Ελλάδα», ανέφερε ο ίδιος, έχοντας στο πλευρό τη μητέρα του.
Σύμφωνα με τα διωκτικά έγγραφα της Πολωνίας, το στυγερό έγκλημα διαπράχθηκε στις 23 Απριλίου 2025 στην πόλη Μλάβα.
Ο νεαρός φέρεται να παρέσυρε την ανήλικη σε ένα παλιό ξυλουργείο, όπου της κατάφερε επανειλημμένα χτυπήματα με τσεκούρι ή σφυρί.
Στη συνέχεια, έκαψε την κοπέλα, ρίχνοντας στο σώμα της άγνωστη χημική ουσία, ενώ πέταξε τη σορό της σε πλαστικό κάδο απορριμμάτων, όπως αναφέρεται στα ίδια έγγραφα.
Ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε ανήμερα της Πρωτομαγιάς σε ξενοδοχείο της Κατερίνης, όπου διέμενε στο πλαίσιο προγράμματος ανταλλαγής μαθητών και συνελήφθη σε εκτέλεση ευρωπαϊκού εντάλματος. Έκτοτε κρατείτο στο ειδικό κατάστημα κράτησης νέων της Κασσαβέτειας, στον Βόλο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Π. Μαρινάκης για προανακριτική: Η Κ.Ο. της Ν.Δ. θα στηρίξει το δικό της κατηγορητήριο Δολοφονία 14χρονης στην Ιταλία: Ομολόγησε ο 18χρονος δράστης Συνάντηση Δ. Κουτσούμπα με τον πρέσβη της Παλαιστίνης – Τι δήλωσαν ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση φυσικός και ηθικός αυτουργός για ΟΠΕΚΕΠΕΑκολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr