Σάββατο 02 Δεκεμβρίου 2023

Δικαστική απόφαση: Τράπεζα αποζημιώνει με 76.000 ευρώ δικηγόρο για ασφαλιστικές εισφορές, δώρα και επιδόματα (Ολόκληρη η απόφαση)

 Για απόφαση που θέτει  φραγμό στην ασυδοσία των τραπεζών, που εξαναγκάζουν υπό την απειλή της απόλυσης δικηγόρους με «μπλοκάκι» να παρέχουν υπηρεσίες πλήρους απασχόλησης μιλάει ο ΔΣΑ. Πρόσθετη παρέμβαση υπερ του δικηγόρου από τον ΔΣΑ δια του πρόεδρου του,  Δημ. Βερβεσού .

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δικαστική απόφαση: Τράπεζα αποζημιώνει με 76.000 ευρώ δικηγόρο για ασφαλιστικές εισφορές, δώρα και επιδόματα (Ολόκληρη η απόφαση) Freepik

Σε δικαίωση δικηγόρου, ο οποίος απασχολούνταν επί σχεδόν 11 έτη σε τράπεζα, προχώρησε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Σύμφωνα με απόφασή του, επιδίκασε υπέρ του, μεταξύ άλλων, ασφαλιστικές εισφορές, δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και επίδομα αδείας, που είχε παράνομα, όπως έκρινε το Δικαστήριο στερηθεί από το τέλος του 2008 έως τον Ιούνιο του 2020, που εργαζόταν στην τράπεζα.

«ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ την εναγομένη να καταβάλει στον ενάγοντα το συνολικό ποσό των εβδομήντα έξι χιλιάδων τετρακοσίων σαράντα έξι ευρώ και σαράντα πέντε λεπτών του ευρώ (76.446,45 ευρώ), με το νόμιμο τόκο από τότε που κάθε ένα επιμέρους κονδύλιο κατέστη απαιτητό, κατά τ’ αναφερόμενα στο σκεπτικό.

 ΚΗΡΥΣΣΕΙ την απόφαση κατά την ανωτέρω διάταξη εν μέρει προσωρινά εκτελεστή, κατά το ποσό των τριάντα έξι χιλιάδων εννιακοσίων σαράντα έξι ευρώ και εβδομήντα πέντε λεπτών (36.946,75 ευρώ)», αναφέρει η δικαστική απόφαση.

Δικαιώματα

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ) πρόκειται για απόφαση – καταπέλτη κατά του εργασιακού μεσαίωνα για τους δικηγόρους των τραπεζών. «Επιχειρείται επιτέλους να τεθεί φραγμός στην ασυδοσία των Διοικήσεων των Τραπεζών να εκμεταλλεύονται δικηγόρους, αμειβόμενους με «μπλοκάκι», που εργάζονται σε αυτές, τους οποίους εξαναγκάζουν – υπό την απειλή της απόλυσης – να παρέχουν τις νομικές τους υπηρεσίες σε συνθήκες που δεν συνάδουν με τις διατάξεις του Κώδικα Δικηγόρων, δηλαδή με πλήρες υποχρεωτικό ωράριο, χωρίς ασφάλιση, χωρίς ποτέ να τους καταβάλλουν τα οφειλόμενα εκ του νόμου δώρα (Πάσχα – Χριστουγέννων), χωρίς την καταβολή επιδόματος αδείας» υπογραμμίζεται.

«Η πρακτική αυτή βρίσκει έδαφος στην ανάγκη των δικηγόρων για εργασία, την οποία εκμεταλλεύονται χρόνια οι Τράπεζες οι οποίες επιβάλλουν αυστηρή τήρηση ωραρίου, κατά παράβαση του Κώδικα Δικηγόρων και προβαίνουν σε μη νόμιμες συμπεριφορές από θέση εξουσίας» επισημαίνει ο ΔΣΑ.

Στο πλαίσιο της εκδίκασης της υπόθεσης, παρέμβαση υπέρ του ενάγοντος δικηγόρου άσκησε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, δια του Προέδρου του κ. Δημήτριου Βερβεσού, κατόπιν και αιτήσεως που έχει υποβάλει ο ενάγων δικηγόρος ενώπιον των αρμόδιων οργάνων του ΔΣΑ για τις παραβάσεις της ισχύουσας νομοθεσίας εκ μέρους της εν λόγω τράπεζας.

ΔΕΙΤΕ  ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ