Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Δικαστική αστυνομία: Τι είναι και ποιοι θα στελεχώσουν το νέο Σώμα

Ο Κώστας Τσιάρας παρουσίασε το νέο Σώμα. Πρόκειται για ένα νέο αυτοτελές Σώμα, που θα υπάγεται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δικαστική αστυνομία: Τι είναι και ποιοι θα στελεχώσουν το νέο Σώμα EUROKINISSI

Σάρκα και οστά θα πάρει σύντομα η Δικαστική Αστυνομία καθώς στο Υπουργικό Συμβούλιο της Παρασκευής, μετά από τις εισηγήσεις του Πρωθυπουργού, τις ανακοινώσεις για το νέο εθνικό σχέδιο στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων ενάντια στην ακρίβεια, αλλά και τις παραινέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους Υπουργούς για τις εκλογές, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας παρουσίασε το νομοσχέδιο για την ίδρυση της Δικαστικής Αστυνομίας όπως έγραψε το dikastiko.gr

Δικαστική αστυνομία

eurokinissi

Δικαστική αστυνομία: Νέο αυτοτελές Σώμα – Ποιοι θα το στελεχώσουν

Σύμφωνα με την εισήγηση του Υπουργού Δικαιοσύνης «πρόκειται για ένα νέο αυτοτελές Σώμα, που θα υπάγεται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και θα στελεχώνεται τόσο από ένστολο όσο και από πολιτικό-επιστημονικό προσωπικό. Το νέο αυτό Σώμα θα συμβάλλει ουσιαστικά στην ταχεία και αποτελεσματική απονομή της Δικαιοσύνης, αφού θα περιλαμβάνει επιστήμονες ειδικευμένους σε κρίσιμους τομείς, οι οποίοι θα παρέχουν γρήγορα και με υπευθυνότητα τις εξειδικευμένες επιστημονικές γνώσεις τους σε ζητήματα επί εκκρεμών δικών, επικουρώντας ουσιαστικά τους δικαστές και τους εισαγγελείς στο έργο τους.

Παράλληλα, αναμένεται να διασφαλίσει την αυτονομία της Δικαιοσύνης ως προς την φύλαξη των δικαστικών μεγάρων και την εκτέλεση των εκκρεμών ποινικών καταδικαστικών αποφάσεων, απελευθερώνοντας πολύτιμους ανθρώπινους πόρους για την Ελληνική Αστυνομία. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη σημαντική μεταρρύθμιση που ακολουθεί τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές και ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα δικηγόρων, δικαστών και δικαστικών υπαλλήλων».

Δικαστική αστυνομία

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Δικαστική αστυνομία: Ποιοι συμμετείχαν στην ομάδα εργασίας προετοιμασίας του νομοσχεδίου

Όπως έγραψε το dikastiko.gr, στην ομάδα εργασίας συμμετείχαν ο Κωνσταντίνος Σαργιώτης, Εφέτης στο Εφετείο Αθηνών, ο οποίος είχε οριστεί και πρόεδρος της ομάδας εργασίας, ο Δημήτριος Νικολόπουλος, Εφέτης στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, ο Αντώνιος Αλαπάντας, Εφέτης στο Εφετείο Πατρών, η Ευθυμία Βερροιώτου Αντεισαγγελέας Εφετών Αθηνών, η Χριστίνα Σαλάππα, Πρωτοδίκης – Ανακρίτρια στο Πρωτοδικείο Αθηνών και Ευρωπαία Εντεταλμένη Ανακρίτρια, η Πόπη Παπανδρέου, Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών και Ευρωπαία Εντεταλμένη Εισαγγελέα, ο Ιωάννης Παναγόπουλος, Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών και ο Κωνσταντίνος Τσιμάρας Αναπληρωτής Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ