Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022

Δικαστική δικαίωση πρώην διαχειριστών Ομόρρυθμης Εταιρείας έναντι του ΕΦΚΑ

Έγιναν δεκτοί οι ισχυρισμοί των ανακοπτόντων για την ακύρωση της σχετικής ατομικής ειδοποίησης ληξιπρόθεσμων οφειλών και άλλων 20 συμπροσβαλλόμενων καταλογιστικών πράξεων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δικαστική δικαίωση πρώην διαχειριστών Ομόρρυθμης Εταιρείας έναντι του ΕΦΚΑ freepik

Από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου έγινε δεκτή ασκηθείσα ανακοπή πρώην διαχειριστών από Ομόρρυθμη εταιρεία έναντι του ΕΦΚΑ.

Ομόρρυθμη εταιρεία έναντι ΕΦΚΑ

e-efka

Η λυθείσα Ομόρρυθμη Εταιρείας με έδρα τη Ρόδο κινήθηκε κατά του ΕΦΚΑ για την ακύρωση ληξιπρόθεσμων οφειλών τους συνολικού ύψους 122.403,17 ευρώ μετά και από την ταμειακή βεβαίωσή τους στο Κ.Ε.Α.Ο..

Πιο συγκεκριμένα, έγιναν δεκτοί οι ισχυρισμοί των ανακοπτόντων για την ακύρωση της σχετικής ατομικής ειδοποίησης ληξιπρόθεσμων οφειλών και άλλων 20 συμπροσβαλλόμενων καταλογιστικών πράξεων επιβολής προστίμου και πράξεων επιβολής εισφορών από το 1993 έως το 2004, αλλά και των επιμέρους συνακόλουθων ταμειακών βεβαιώσεων από το 1993 έως και το 2014, μεταξύ άλλων, εξαιτίας του εύλογου περιορισμού της δεκαετούς παραγραφής των αξιώσεων του Ε.Φ.Κ.Α. (πρώην Ι.Κ.Α.) σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις διατάξεις του άρθρου 27 παρ. 7 του Α.Ν. 1846/1956, όπως σήμερα ισχύει.

Ομόρρυθμη εταιρεία έναντι ΕΦΚΑ

FREEPIK

Ομόρρυθμη εταιρεία έναντι ΕΦΚΑ: Πρόβαλαν την καταχρηστικότητα των αξιώσεων του ΕΦΚΑ

Απορρίπτοντας έτσι αντίστοιχα τις ενστάσεις του δημόσιου κοινωνικο-ασφαλιστικού φορέα περί διακοπής της παραγραφής μέσα από μερικότερες πράξεις εκτέλεσης (όπως αναγκαστικές κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, πλειστηριασμούς κ.λπ.), αφού αυτές έγιναν συγκεχυμένα, άτακτα και αόριστα, δίχως να εξειδικεύεται επακριβώς ο χρόνος και η αιτία της διακοπής της παραγραφής για τις ως άνω διαμορφωθείσες οφειλές από κάθε επιμέρους καταλογιστική πράξη, προβάλλοντας μετά ταύτα την ανακολουθία και την καταχρηστικότητα των αξιώσεων του ΕΦΚΑ μετά από 20 και πλέον έτη, παρά τις διάσπαρτες και αλυσιτελείς επιμέρους πράξεις εκτέλεσης το 2004, το 2005, το 2011, το 2014, το 2017 και το 2018.

Στην εν λόγω υπόθεση καταδείχθηκε δε ο παρακολουθηματικός χαρακτήρας των οφειλών που προέρχονται από τη διαδικασία διοικητικής εκτέλεσης σε σχέση με τις ίδιες τις οφειλές προς ικανοποίηση των οποίων επισπεύδεται η εκτέλεση σύμφωνα με το άρθρο 78 παρ. 4 του Κ.Ε.Δ.Ε..

ΠΗΓΗ: dimokratiki.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ