Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Δικαστικό “πράσινο φως” στους “Ελεύθερους Αθηναίους” του Κασιδιάρη: Εγκρίθηκε η υποψηφιότητα του για τη δημαρχία της Αθήνας

Τι αναφέρει η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την ανακήρυξη των συνδυασμών στο Δήμο Αθηναίων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δικαστικό “πράσινο φως” στους “Ελεύθερους Αθηναίους” του Κασιδιάρη: Εγκρίθηκε η υποψηφιότητα του για τη δημαρχία της Αθήνας EUROKINISSI

«Πράσινο φως» στην υποψηφιότητα Κασιδιάρη έδωσε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Ο καταδικασθείς για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής δήλωσε πως θα διεκδικήσει τη δημαρχία της Αθήνας και σύμφωνα με την αρχική απόφαση για την ανακήρυξη των συνδυασμών, δείχνει παρά τις αντιδράσεις να λαμβάνει… θέση.

Μεταξύ άλλων η απόφαση του Πρωτοδικείου, όπως δημοσίευσε το aftodioikisi.gr, αναφέρει: «Ανακηρύσσει τους συνδυασμούς που θα συμμετάσχουν στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 και τις τυχόν επαναληπτικές εκλογές της 15ης Οκτωβρίου 2023, που θα διενεργηθούν για την εκλογή δημοτικών αρχών του Δήμου Αθηναίων Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών, ήτοι υποψηφίων δημάρχων, δημοτικών συμβούλων και συμβούλων κοινοτήτων τους καθενός από τους συνδυασμούς, ως ακολούθως:

Τον συνδυασμό με το όνομα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ» με έμβλημα «ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ ΧΡΥΣΑΦΙ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΕΝΤΟΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΕΥΜΕΝΟΥ ΡΟΜΒΟΕΙΔΟΥΣ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΜΠΛΕ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΔΕΞΙΑ ΑΥΤΟΥ ΣΕ ΜΠΛΕ ΣΚΟΥΡΟ ΧΡΩΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΩΘΕΝ ΑΥΤΗΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΘΗΝΑΙΟΙ» στον οποίο περιλαμβάνονται ο/η ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΗΛΙΑΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ως υποψήφιος δήμαρχος…».

Υποψηφιότητα Κασιδιάρη: “Μετά τους Σπαρτιάτες έρχονται οι Αθηναίοι” το κεντρικό σύνθημά του

Η υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη στο Δήμο Αθηναίων ανακοινώθηκε στα τέλη Ιουλίου όπως έγραψε το dikastiko.gr μέσω της συνηγόρου του, Βάσως Πανταζή.

Στην ανακοίνωση του κάνει ξεκάθαρο και το ιδεολογικό του στίγμα για το πως οραματίζεται την Αθήνα.

Η Αθήνα μπορεί και πρέπει να διατηρήσει την Ελληνική της ταυτότητα και τον ιστορικό της χαρακτήρα, να μην υποκύψει στην επέλαση της παγκοσμιοποίησης και στον ορατό κίνδυνο αντικατάστασης του ελληνικού πληθυσμού της. Η εγκληματικότητα και τα άβατα του ιστορικού κέντρου θα καταπολεμηθούν ριζικά, οι αλόγιστες σπατάλες για άκρως αποτυχημένα έργα που αμαυρώνουν την εικόνα της πόλεως θα σταματήσουν. Δημοτικά τέλη και υπηρεσίες, πολιτική προστασία, κοινωφελή έργα, φιλοζωικές και οικολογικές δράσεις, ενεργειακή αυτάρκεια των νοικοκυριών, θα διαμορφωθούν εξαρχής στα πρότυπα των σύγχρονων ευρωπαϊκών πρωτευουσών. Η Χριστιανική πίστη και παράδοση των Αθηνών θα διαφυλαχτούν ακέραιες” αναφέρει χαρακτηριστικά. Και παραθέτει το κεντρικό προεκλογικό σύνθημά του: “Μετά τους Σπαρτιάτες έρχονται οι Αθηναίοι”.

Υποψηφιότητα Κασιδιάρη

EUROKINISSI

Οι προκλητικές απαντήσεις στις προτάσεις αποκλεισμού

Απάντηση από τον φυλακισμένο για εγκληματική οργάνωση Ηλία Κασιδιάρη ήρθε μέσω της συνηγόρου του Βάσως Πανταζή με αφορμή την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, που όπως έγραψε το dikastiko.gr, έχει σκοπό τον αποκλεισμό του και πιθανών συνδυασμών που υποκρύπτουν εγκληματική οργάνωση, για τις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Στη νέα προκλητική ανακοίνωσή του, αναφέρεται πως «είναι εμφανές ότι η «βιομηχανία» φωτογραφικών νόμων καλά κρατεί. Το ΠΑΣΟΚ αδυνατεί φαίνεται ακόμη και σήμερα να κατανοήσει, ότι οι πολιτικές λύσεις στα προβλήματα των πολιτών δεν δίνονται με αντισυνταγματικές νομοθετήσεις του ποδαριού, αλλά με ουσιαστικές παρεμβάσεις κατά την άσκηση διοίκησης σε κάθε γειτονιά, αφουγκραζόμενοι τις πραγματικές ανάγκες των Αθηναίων που ζητούν καλύτερη ποιότητα ζωής».

Και καταλήγει: «Τα ποσοστά της παράταξης μας στον Δήμο Αθηναίων είναι πολύ υψηλά, περνάμε στον δεύτερο γύρο και διεκδικούμε επάξια τη διοίκηση της πρωτεύουσας.  Αυτό το γεγονός προκαλεί παροξυσμό στην άφαντη αυτοδιοικητική παράταξη του ΠΑΣΟΚ, ενός κόμματος που χρωστάει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και του οποίου τα στελέχη εμπλέκονται στα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης».

Δείτε την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ