Πέμπτη 07 Ιουλίου 2022

Δικαστικοί Υπάλληλοι Χανίων: Εργαζόμαστε ανάμεσα σε ποντίκια και φακέλους…

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δικαστικοί Υπάλληλοι Χανίων: Εργαζόμαστε ανάμεσα σε ποντίκια και φακέλους…

Παράσταση διαμαρτυρίας έκαναν οι Δικαστικοί Υπάλληλοι Χανίων, μια μια ακόμα μέρα , στην πλατεία Δικαστηρίων καταγγέλλοντας ελλείψεις προσωπικού και άθλιες συνθήκες εργασίας μέσα σε ποντίκια και φακέλους.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι εδώ και τρεις βδομάδες πραγματοποιούν δίωρες στάσεις εργασίας, 9-11 π.μ. που θα συνεχιστούν μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου.

Σε δηλώσεις της η πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών υπαλλήλων Χανίων Ελευθερία Νικολακάκη τονίζει ότι “πραγματικά δεν αντέχουμε άλλο. Στενάζουμε. Έχουμε πάρα πολλά κενά. Υπολογίζεται ότι τα κενά είναι πάνω από 22. Πολλοί υπάλληλοι έχουν βγει στη σύνταξη, ενώ την ίδια ώρα δεν γίνεται καμία πρόσληψη”.

Ποντίκια

Επίσης οι δικαστικοί αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με τις κτιριακές υποδομές. “Ζούμε και εργαζόμαστε σε ένα κτίριο του 19ου αιώνα που δεν έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί ως κτίριο δικαστηρίων. Οι υπάλληλοι είναι στοιβαγμένοι σε άθλιες συνθήκες, μαζί με ποντίκια, φακέλους και αρχεία. Ένα από τα θέματα που έχουμε εδώ και χρόνια θέσει, είναι να μετατραπεί ο χώρος των παλιών δικαστικών φυλακών σε αίθουσα αρχείου” αναφέρει ο Μανώλης Τσουρουνάκης Αντιπρόεδρος του Συλλόγου.

Δείτε εδώ το βίντεο από το eparxies.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ