Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

Δικαστής εμπλεκόμενος σε χρήση κοκαΐνης με νεαρούς: Η ηθική απαξία ενός πλημμελήματος

Το μοναδικό θέμα συζήτησης χθες στα δικαστήρια ήταν η εμπλοκή του ανώτερου δικαστή σε υπόθεση χρήσης κοκαΐνης με νεαρούς. Ο δικαστικός λειτουργός αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος, θα ξεκινήσει και πειθαρχικός έλεγχος, αλλά το μεγαλύτερο τίμημα τελικά είναι το ηθικό στίγμα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δικαστής εμπλεκόμενος σε χρήση κοκαΐνης με νεαρούς: Η ηθική απαξία ενός πλημμελήματος EUROKINISSI

Δικαστής κοκαΐνη: Η δίωξη που αντιμετωπίζει ο ανώτερος δικαστής, με θεσμικό ρόλο σε μεγάλο δικαστήριο της χώρας, είναι για τα πλημμελήματα της κατοχής, χρήσης και διάθεσης ναρκωτικών ουσιών. Μιλάμε για μικροποσότητα. Άρα πρόκειται για υπόθεση με μεγαλύτερη ηθική παρά ποινική απαξία . Για υπόθεση που είναι ένα πλήγμα για τη Δικαιοσύνη.

Η επιλογές του καθενός είναι αναφαίρετο δικαίωμά του και δεν κρίνεται για αυτές. Αρκεί να μην εμπίπτουν στο νόμο που ο ίδιος ο δικαστής καλείται να εφαρμόσει. Άρα η συνύπαρξη στο διαμέρισμα με έναν νεαρό είναι ζήτημα ήσσονος σημασίας, εφόσον πρόκειται για ενήλικα άτομα. Η χρήση κοκαΐνης όμως δεν εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία, σε επίπεδο σημασίας. Δικαστής κοκαΐνη

Σύλληψη

Ο δικαστής  συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα. Τι συνέβη;

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν δυο νεαρούς έξω από το σπίτι του. Αυτοί τους είπαν ότι περιμένουν τον φίλο τους που είναι στο σπίτι του δικαστή. Όταν κατέβηκε ο νεαρός και λίγη ώρα αργότερα και ο δικαστής παραδέχτηκαν πως έκαναν χρήση κοκαΐνης κατά τη διάρκεια της συνύπαρξης τους στο διαμέρισμα του. Εκεί βρέθηκε και υπολείμματα σε ένα βαζάκι. Η υπόθεση διαχωρίστηκε για τους νεαρούς που θα δικαστούν σε ρητή δικάσιμο, ενώ ο δικαστής θα παραπεμφθεί στο εφετείο και θα δικαστεί εκεί, λόγω ειδικής δωσιδικίας. Γι’ αυτό άλλωστε αφέθηκε ελεύθερος.

Δικαστής κοκαΐνη: Πειθαρχικά

Εφόσον ασκήθηκε ποινική δίωξη είναι δεδομένο πως σε βάρος του δικαστή, ο οποίος έχει διδάξει και στη Σχολή Δικαστών. Ήδη επικαλέστηκε λόγους υγείας και δεν ανέβηκε στην έδρα να δικάσει. Αυτό όμως που προκαλεί η υπόθεση στα δικαστήρια είναι θλίψη.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ