Κυριακή 03 Ιουλίου 2022

Δίκη αθλητικού #MeToo: “Δεν μπορώ να υποστηρίξω βιασμό” είπε συναθλήτρια της καταγγέλλουσας για τον προπονητή ιστιοπλοΐας – Οι άλλες καταθέσεις

“Ο πατέρας της μου ανέφερε πως κάτι κακό έχει συμβεί” είπε μέλος του Ναυτικού Ομίλου Ωρωπού. “Δεν μου είπαν οι γονείς για βιασμό” κατέθεσε  αστυνομικός.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δίκη αθλητικού #MeToo: “Δεν μπορώ να υποστηρίξω βιασμό” είπε συναθλήτρια της καταγγέλλουσας για τον προπονητή ιστιοπλοΐας – Οι άλλες καταθέσεις eurokinissi

Δίκη αθλητικού #MeToo: Με τις καταθέσεις ενός αστυνομικού, ενός μέλους του ΔΣ του ναυτικού ομίλου Ωρωπού και μιας συναθλήτριας της Αμαλίας, συνεχίζεται η δίκη του προπονητή ιστιοπλοΐας που κατηγορείται για το βιασμό της τελευταίας όταν εκείνη βρισκόταν σε ηλικία 12 ετών.

«Γενικά όσο καιρό ήταν στον Όμιλο ο κατηγορούμενος είχαν παρά πολύ καλές σχέσεις, καλύτερες από τα υπόλοιπα παιδιά. Περνούσαν το περισσότερο διάστημα μαζί στο χώρο του ομίλου και υπήρχε και επαφή εκτός χώρου του ομίλου. Πολλές φορές την έπαιρνε από το σχολείο, έτρωγε με την οικογένεια της, ερχόταν σε βόλτες» είπε στην κατάθεση της συναθλήτρια της Αμαλίας υποστηρίζοντας ότι οι γονείς της την παρακινούσαν προς τον προπονητή.

Δίκη αθλητικού #MeToo συναθλήτρια

eurokinissi

Δίκη αθλητικού #MeToo: “Δεν μπορώ να υποστηρίξω βιασμό” είπε συναθλήτρια της καταγγέλλουσας

«Υπήρχε στενή σχέση με τους γονείς της και υπήρχε παρακίνηση να είναι μαζί σε διαφορετικά περιστατικά. Θα έπρεπε να πάμε ας πούμε σε τουρνουά και ήθελαν να πάει με το αμάξι του κατηγορουμένου. Το ίδιο έγινε όταν άλλαξε κατηγορία και υπήρχε η ίδια παρακίνηση προς τον καινούργιο πλέον προπονητή. Έφτιαχναν φαγητό για την Αμαλία, έφτιαχναν και για το νέο προπονητή».

Πρόεδρος: Καμία συναθλήτρια δεν αντέδρασε;

Μάρτυρας: Η δική μου η μητέρα έπιασε τη μητέρα της Αμαλίας και της είπε «πρόσεχε, κάτι περίεργο είναι, κοίταξε το» αλλά η μητέρα της Αμαλίας της είπε να μην ξαναμιλήσει για την κόρη της.

Εισαγγελέας: Η Αμαλία σας είχε πει ποτέ ότι συμβαίνει κάτι με τον προπονητή;

Μάρτυρας: Μου ανέφερε «μου αρέσει ο … (σ.σ. κατηγορούμενος)» αλλά μετά το έπαιρνε πίσω, ήταν σαν πλάκα.

Εισαγγελέας: Ήταν διαπιστωμένο ότι η Αμαλία είναι ερωτευμένη με τον προπονητή της;

Μάρτυρας: Στα μάτια ενός 13χρονου παιδιού όπως ήμουν εγώ τότε ναι. Αλλά και σε μεγαλύτερους.

Εισαγγελέας: Ήταν όλα υποθέσεις; Όχι γεγονότα;

Μάρτυρας: Στην αρχή όσο ήταν μόνο ο κατηγορούμενος στον όμιλο, ήταν υποθέσεις. Μετά όταν υπήρχε το ίδιο μοτίβο και με τον επόμενο προπονητή…

«Αν η Αμαλία ερχόταν να καταδικάσει τη σχέση αυτή θα ήμουν μαζί της. Το βιασμό δε μπορώ να τον υποστηρίξω. Αν υπήρχε έστω και μια αμφιβολία για βιασμό δε θα ήμουν σήμερα εδώ» είπε κλείνοντας την κατάθεση της.

Μέλος του Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου: «Τι έπαθα! Τι μου έκανε!» μου είπε ο πατέρας της

Δίκη αθλητικού #MeToo συναθλήτρια

eurokinissi

Δίκη αθλητικού #MeToo: Η κατάθεση μέλους του ΔΣ του Ναυτικού Ομίλου Ωρωπού

Κατάθεση έδωσε στο δικαστήριο και ένα μέλος του ΔΣ του Ναυτικού Ομίλου Ωρωπού. «Ο μπαμπάς της Αμαλίας ήταν συγκλονισμένος. Μου ανέφερε πως κάτι κακό έχει συμβεί. Δε θυμάμαι συγκεκριμένα τα λόγια. Ότι έγινε μια πράξη. Η ουσία ήταν ότι κάτι συνέβη μεταξύ του … και της Αμαλίας σεξουαλικής φύσης. Ήταν συγκλονισμένος. Έλεγε «τι έπαθα! τι μου έκανε!». Δε ρώτησα περισσότερα» ανέφερε και πρόσθεσε πως πήγε με την οικογένεια στο αστυνομικό τμήμα αλλά δεν θυμάται αν η ανήλικη τότε αθλήτρια μπήκε μέσα στη τμήμα ή έμεινε έξω μαζί του.

Σύνεδρος: Όταν ακούσατε την καταγγελία μετά από χρόνια πως σας φάνηκε;

Μαρτυρας: Εξεπλάγην, δεν είχα την εντύπωση ότι επρόκειτο για βιασμό.

Δίκη αθλητικού #MeToo συναθλήτρια

eurokinissi

Νωρίτερα, στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο αστυνομικός, στον οποίο πήγαν οι γονείς της Αμαλίας, όταν ενημερώθηκαν από την κόρη τους για το περιστατικό. «Δεν μου είπαν οι γονείς για βιασμό. Εγώ δεν τους παρότρυνα να μην καταθέσουν, αλλά να προσέξουν το παιδί τους πάνω απ’ όλα και αφού συγκεντρώσουν άλλα στοιχεία, να έρθουν σε εμένα ή στο ανηλίκων. Θα ήμουν τόσο κουτός να μην κάνω κάτι; Αν εγώ δεν έκανα καλά τη δουλειά μου γιατί δεν πήγαν στην εισαγγελική αρχή;» είπε ο μάρτυρας και πρόσθεσε: «Δεν ήθελαν να ξεκινήσουν τη διαδικασία. Ήρθαν να ρωτήσουν ποια είναι αν προχωρήσουν και ποια προβλήματα θα αντιμετώπιζαν. Τους είπα ότι θα είμαστε εχέμυθοι αλλά δεν μπορούσα να εξασφαλίσω ότι δεν θα μαθευτεί από κάποιον άλλο. Κατάλαβα ότι δεν ήθελαν να καταθέσουν εκείνη τη στιγμή. Αυτό αποκόμισα και κλείσαμε «ραντεβού» μόλις συγκεντρώσουν τα στοιχεία αλλά δεν ήρθαν ποτέ».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ