Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2023

Δίκη Χρυσής Αυγής: Διετάχθη η βίαιη προσαγωγή της συντρόφου του Παύλου Φύσσα – ΒΙΝΤΕΟ

Θα κληθεί με διαταγή του Δικαστηρίου στην επόμενη συνεδρίαση. «Ο Ρουπακιάς είχε πάει στο αυτοκινητό του να φύγει και τον πρόλαβαν οι συνάδελφοι» κατέθεσε αυτόπτης μάρτυρας- αστυνομικός.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δίκη Χρυσής Αυγής: Διετάχθη η βίαιη προσαγωγή της συντρόφου του Παύλου Φύσσα – ΒΙΝΤΕΟ EUROKINISSI

Η απουσία της συντρόφου του Παύλου Φύσσα και από τη σημερινή συνεδρίαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής, αν και είχε κλητευθεί από το δικαστήριο, οδήγησε στη διαταγή για βίαιη προσαγωγή της στη συνεδρίαση της 3ης Φεβρουαρίου.

Δίκη Χρυσής Αυγής

eurokinissi

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε σήμερα μια αστυνομικός, που περιέγραψε όσα συνέβησαν από τη στιγμή που έφτασαν στην καφετέρια Κοράλι, όταν είδαν 40-50 άτομα μαυροφορεμένα να τσακώνονται:

Ως μάρτυρας εξετάστηκε στο δικαστήριο η αστυνομικός, Αγγελική Λεγάτου, η οποία περιέγραψε πως φτάνοντας στην καφετέρια Κοράλι, είδαν κατά μήκος της Τσαλδάρη 40-50 μαυροφορεμένα άτομα.

«Δώδεκα παρά πέντε μας έδωσαν σήμα να μεταβούμε στην καφετέρια «Κοράλλι», μας είχαν δώσει λάθος διεύθυνση, Ιφιγενείας δεν υπήρχε, εννοούσαν Κεφαλληνίας και στρίψαμε στο στενό που ήταν η καφετέρια. Μας προσέγγισε ένας πολίτης που είπε ότι ήταν συνάδελφος και μας είπε ότι διαπληκτίστηκαν χρυσαυγίτες με αναρχικούς κι ότι είχε λήξει το περιστατικό. Κατά μήκος της Τσαλδάρη είχε 40-50 άτομα μαυροφορεμένα, κρατούσαν κάποια αντικείμενα.

Δίκη Χρυσής Αυγής

eurokinissi

Πήραμε τα στοιχεία τους, και ξεκίνησαν 15-20 άτομα να τρέχουν στην Τσαλδάρη και τους ακολουθήσαμε. Σταμάτησαν στο 62 και τσακώνονταν. Δεν είχαμε οπτική επαφή, φορούσαμε τα κράνη μας, φωνάξαμε να σταματήσουν, δε μας άκουσαν, τραβήξαμε πίσω εντελώς τυχαία τον Φύσσα και τότε μας είπε ότι τον είχε μαχαιρώσει και σήκωσε τη μπλούζα και μας έδειξε το τραύμα. Ο Ρουπακιάς είχε πάει στο αυτοκινητό του να φύγει και τον πρόλαβαν οι συνάδελφοι» ανέφερε.

Είχε προηγηθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση η κατάθεση μίας αυτόπτη μάρτυρα, η οποία ήταν με τις φίλες της σε απέναντι παγκάκι. «Μετά τον αγώνα μια ομάδα περίπου 20 ατόμων άρχισαν να τρέχουν προς το μέρος της παρέας του Φύσσα. Περίπου οκτώ, κυνηγούσαν τον Φύσσα. Ολοι φορούσαν ρούχα παραλλαγής και φώναζαν ρυθμικά.

Στη συνέχεια έφτασε στο σημείο ένα ασημί αυτοκίνητο από το αντίθετο ρεύμα. Είδα τον οδηγό να πηγαίνει προς τον κλοιό που είχαν κάνει οι άλλοι γύρω από το παλικάρι και μολις τον είδαν άνοιξαν τον κλοιό, σαν να του άνοιγαν χώρο. Τον είδα να πλησιάζει και μετά να τον έχει αγκαλιά. Όλα έγιναν γρήγορα» είπε η μάρτυρας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ