Τετάρτη 07 Δεκεμβρίου 2022

Δίκη Χρυσής Αυγής: Επιχείρηση αποδόμησης της διαδικασίας από το “διευθυντήριο” – Οι δηλώσεις Κασιδιάρη-Λαγού για αβάσιμες κατηγορίες και πολιτική δίωξη

Νέο “όχι” του Δικαστηρίου στο αίτημα Μιχαλολιάκου για αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης. Απορρίφθηκε η ένσταση ακυρότητας της κλήσης για το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δίκη Χρυσής Αυγής: Επιχείρηση αποδόμησης της διαδικασίας από το “διευθυντήριο” – Οι δηλώσεις Κασιδιάρη-Λαγού για αβάσιμες κατηγορίες και πολιτική δίωξη eurokinissi

Το «όχι» του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων άκουσε για ακόμα μια φορά στη δίκη Χρυσής Αυγής ο αρχηγός της Νίκος Μιχαλολιάκος στο αίτημα των συνηγόρων του για αναβολή της εκδίκαση της υπόθεσης ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών.

Νέο “όχι” του Δικαστηρίου στο αίτημα Μιχαλολιάκου για αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης. Απορρίφθηκε η ένσταση ακυρότητας της κλήσης για το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

eurokinissi

Ο κατηγορούμενος μέσω του συνηγόρου του υπέβαλε ένσταση ακυρότητας της κλήσης για το δευτεροβάθμιο δικαστήριο. «Τη χρονική περίοδο που επιδόθηκε ο κατηγορούμενος βρισκόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας» ανέφερε ο συνήγορός του Δημ. Παπαδελης προσθέτοντας ότι η υπογραφή του έχει πλαστογραφηθεί.

Το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα την ένσταση και στη συνέχεια η υπεράσπιση ζήτησε να κηρυχθεί απαράδεκτη η έφεση που είχε ασκηθεί από τον εισαγγελέα Στέλιο Κωσταρέλλο κατά της πρωτόδικης απόφασης ως προς το ύψος των ποινών για συγκεκριμένους κατηγορουμένους.

Δίκη Χρυσής Αυγής

eurokinissi

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ηλ. Κασιδιάρης – Το κατηγορητήριο βρίθει ψευδών – Το αρνούμαι κατηγορηματικά

«Για να γίνει τυπικά παραδεκτή μια έφεση πρέπει να υπάρχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία. Υπάρχει μια δήλωση που μου αποδίδεται, αλλά δεν είναι δική μου. Εκείνη την ημέρα ως εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, έκανα δηλώσεις και καταδίκασα το έγκλημα αυτό. Οι τοποθετήσεις μου διαφέρουν εκείνη την ημέρα. Η αιτιολόγηση είναι ψευδής. Το κατηγορητήριο βρίθει ψευδών, η πρωτόδικη απόφαση βρίθει ψευδών που θα τα αναλύσουμε, η έφεση του εισαγγελέα βρίθει ψευδών» σημείωσε ο Ηλίας Κασιδιάρης σχετικά με δήλωση που του αποδίδεται για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στην έφεση του εισαγγελέα. Όμως, το δικαστήριο απέρριψε την ένσταση.

Το λόγο ζήτησα ξανά ο Ηλίας Κασιδιάρης προκειμένου να τοποθετηθεί επειδή αρνείται πλήρως την κατηγορία. «Αρνούμαι κατηγορηματικά την κατηγορία. Έχει ήδη αποδομηθεί από ανώτατους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς. Είναι μια κατηγορία ανυπόστατη, αβάσιμη, κακόβουλη, προσβάλλει βάναυσα την προσωπικότητα μου και τους κανόνες δικαίου. Η εισαγγελική πρόταση αποδόμησε πλήρως την κατηγορία που αντιμετωπίζω σήμερα. Η εισαγγελέας της έδρας του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου τόνισε πως είναι απαράδεκτο να βασίζεται τόσο βαριά κατηγορία σε δημόσιες ομιλίες».

Κασιδιάρης

eurokinissi

Αίτηση αναστολής από Γιάννη Λαγό: «Δεν θα μας κάνετε να σκύψουμε το κεφάλι»

Αίτηση αναστολής της εκτέλεσης της ποινής του υπέβαλλε μέσω του συνηγόρου του ο Γιάννης Λαγός, που έλαβε επίσης το λόγο για να την υποστηρίξει. «Η δίκη είναι καθαρά πολιτική. Άκουγα από τους δικηγόρους της πολιτικής αγωγής να λένε ότι δεν είναι. Αυτοί που υπερασπίζονται τρομοκράτες και λένε ότι αν βρεθούν αποτυπώματα πάνω σε καλασνικωφ δεν είναι απόδειξη ενοχής. Δεν θα υποκύψουμε όλοι. Δε θα μας κάνετε να σκύψουμε το κεφάλι. 

Δίκη Χρυσής Αυγής

eurokinissi

Έχω κάνει τρία χρόνια φυλακή, είμαι πολύ στεναχωρημένος αλλά δε θα σκύψω το κεφάλι. Ποτέ δε μας δόθηκε η δυνατότητα να απαντήσουμε στις κατηγορίες στα ΜΜΕ. Πως εκφράζω εγώ το φασισμό στην Ελλάδα που μεγάλωσα σε φτωχογειτονιά στο Πέραμα και όχι οι ζάμπλουτοι πολιτικοί που κατέστρεψαν την Ελλάδα; Δε ζούμε σε δημοκρατία αλλά σε τυραννικό καθεστώς. Δεν έκανα καμία προσπάθεια να διαφύγω. Οδηγήθηκα στις φυλακές Δομοκού και απορρίφθηκαν τα αίτηματά μου για να μεταγωγή στον Κορυδαλλό ώστε να μπορώ να ασκώ τα καθήκοντα μου ως Ευρωβουλευτή».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ