Σάββατο 13 Αυγούστου 2022

Δίκη Χρυσής Αυγής: Στο επίκεντρο το αίτημα αναβολής Μιχαλολιάκου και αναστολής ποινής από τους καταδικασθέντες για την εγκληματική οργάνωση

Συνεχίζεται στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η εκδίκαση της υπόθεσης. Ο εισαγγελέας είχε προτείνει την απόρριψη των αιτημάτων. Τι είχε αναφέρει ο συνήγορος του αρχηγού.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δίκη Χρυσής Αυγής: Στο επίκεντρο το αίτημα αναβολής Μιχαλολιάκου και αναστολής ποινής από τους καταδικασθέντες για την εγκληματική οργάνωση EUROKINISSI

Επεισοδιακή υπήρξε η πρώτη συνεδρίαση σε δεύτερο βαθμό της δίκης, με τους καταδικασθέντες να υποβάλλουν αιτήματα για αναστολή της ποινής τους προεξάρχοντος του Γιάννη Λαγού, ο οποίος συγκαταλέγεται στο λεγόμενο διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής.

Δίκη Χρυσής Αυγής-Λαγός

eurokinissi

Δίκη Χρυσής Αυγής: Στο επίκεντρο το αίτημα αναβολής Μιχαλολιάκου

Η διαδικασία στο Εφετείο συνεχίζεται όπου αναμένεται να υπάρξει η ετυμηγορία της έδρας για το αίτημα αναστολής αλλά κυρίως για εκείνο του καταδικασθέντος ως αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης Νίκου Μιχαλολιάκου για αναβολή της δίκης όπως έγραψε το dikastiko.gr

Στην υποβολή του αιτήματος αναβολής είχε προχωρήσει μέσω του συνηγόρου του ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρης Παπαδέλλης σημείωσε όπως έγραψε το dikastiko.gr πως ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης απουσιάζει για λόγους υγείας, καθώς είχε νοσηλευτεί με κόβιντ επί δύο μήνες στην εντατική και πλέον βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης.

«Θεωρητικά εκλητεύθη από το δικαστήριο, ενώ ήταν στη ΜΕΘ και είχε απώλεια συνείδησης, οπτικές και ακουστικές ψευδαισθήσεις. Δεν έχει καν την απόφαση δεν ξέρει γιατί δικάζεται!», ανάφερε ο κ. Παπαδέλλης στο δικαστήριο.

Δίκη Χρυσής Αυγής

eurokinissi

Επικαλούμενος και την ιδιότητά του ως ευρωβουλευτή, ο Γιάννης Λαγός δήλωσε καταρχήν «πολιτικός κρατούμενος» και ζήτησε στη συνέχεια αναστολή της ποινής του. «Από το 2019 είμαι εκλεγμένος ευρωβουλευτής με την ψήφο 120.000 ψηφοφόρων. Δε προσπάθησα ποτέ να φύγω, ούτε ένα αποφύγω τίποτα. Δεν μπορώ να καταλάβω πως ένας εκλεγμένος ευρωβουλευτής που δεν είναι ύποπτος φυγής ή ύποπτος να διαπράξει νέες πράξεις δεν μπορεί να λάβει αναστολή της ποινής. Αν δε δικαιούμαι εγώ, δεν δικαιούται κανένας πολίτης. Γνωστοποιούσα πάντα τη διεύθυνση μου στις Βρυξέλλες. Έχω πάθει μεγάλη οικονομική ζημιά, μου έχουν κόψει το μεγαλύτερο μέρος του μισθού. Και αφήστε εμένα, κινδυνεύουν 5 στενοί συνεργάτες μου» είπε.

Ανάλογο αίτημα υπέβαλλε και ο Ελπιδοφόρος Καλαρύτης επικαλούμενος οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα, με την εισαγγελέα να ζητά να μελετήσει πριν προτείνει.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Μάγδα Φύσσα – “Καταδίκη όπως πρωτόδικα”

Παρούσα, όπως σε όλη τη δικαστική διαδικασία της Χρυσής Αυγής, ήταν η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του δολοφονηθέντος γιου της Παύλου. «Θέλουμε το ίδιο αποτέλεσμα όπως πρωτόδικα, καταδίκη» ανέφερε η Μάγδα Φύσσα προσερχόμενη στο Εφετείο. Η ίδια εξάλλου μαζί με τον πατέρα του Παύλου θα είναι από τους πρώτους που θα καταθέσουν στο Δικαστήριο, δηλώνοντας παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Δίκη Χρυσής Αυγής-Φύσσα

eurokinissi

Ο κατάλογος των μαρτύρων κατηγορητηρίου αποτελείται από 146 πρόσωπα .Στο εδώλιο θα κάθονται συνολικά 54 κατηγορούμενοι ενώ στην πρώτη διαδικασία μόλις 16 έδωσαν το «παρών» στη δικαστική αίθουσα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ