Κυριακή 05 Φεβρουαρίου 2023

Δίκη Φιλιππίδη: Απορρίφθηκε το αίτημα κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης Σπ. Μπιμπίλα- Ελπίδας Νίνου – Η επεισοδιακή συνεδρίαση με συνεχείς διακοπές

Το αίτημα κατ’ αντιπαράστασης εξέτασης είχε κατατεθεί από τον συνήγορο υπεράσπισης του ηθοποιού, Μ. Δημητρακόπουλο.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δίκη Φιλιππίδη: Απορρίφθηκε το αίτημα κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης Σπ. Μπιμπίλα- Ελπίδας Νίνου – Η επεισοδιακή συνεδρίαση με συνεχείς διακοπές eurokinissi

Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία (5-2) στη δίκη το αίτημα για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του Σπυρου Μπιμπίλα με την Ελπίδα Νίνου, που κατέθεσε στο δικαστήριο ο συνήγορος του Πέτρου Φιλιππίδη Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της έδρας, «το δικαστήριο θεωρεί ότι τα ζητήματα που θα ερωτηθούν δεν είναι κρίσιμα και έχουν απαντηθεί και από την κα. Νινου, η οποία τα έχει αρνηθεί. Όλων οι καταθέσεις σταθμίζονται και αξιολογούνται. Δεν χρειάζεται να μπούμε σε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση» είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου.

Είχε προηγηθεί η επεισοδιακή συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, που όπως έγραψε το dikastiko.gr αναγκάστηκε η πρόεδρος να διακόψει δύο φορές μετά τις έντονες αντιπαραθέσεις που προέκυψαν κατά την κατάθεση για δεύτερη μέρα του προέδρου του ΣΕΗ.

Η δεύτερη διακοπή προκλήθηκε στη δικαστική αίθουσα όταν η συνήγορος του Πέτρου Φιλιππίδη, Κικη Μπακιρτζίδου αμφισβήτησε την αξιοπιστία του Σπύρου Μπιμπίλα που κατέθετε εκείνη την ώρα.

Δίκη Φιλιππίδη

eurokinissi

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης του προέδρου του ΣΕΗ, η δικηγόρος αμφισβήτησε την αξιοπιστία του και την αμεροληψία του ως προς το πρόσωπό του Πέτρου Φιλιππίδη. Μάλιστα προσκόμισε στην έδρα και δημοσίευμα στο οποίο όπως είπε, αναφέρεται πως ο Σπύρος Μπιμπίλας είχε δηλώσει ότι ορθώς ο Πέτρος Φιλιππίδης βρίσκεται στη φυλακή.

«Θέλετε να δείτε την αξιοπιστία μου;» φώναξε ο κ. Μπιμπίλας κι έβγαλε από τη τσέπη του λαχεία λέγοντας πως την περασμένη Παρασκευή η συνήγορος τον είχε καλέσει σε συνάντηση στη Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΕΗ, αναφερόμενος στα λαχεία, η συνήγορος τον Οκτώβριο του 2021 του έκανε το τραπέζι. «Μου παρήγγειλε φαγητά και γλυκά και στο τέλος μου αγόρασε και δύο λαχεία ενώ εγώ δεν ήθελα» είπε με την δικηγόρο να απαντά ότι τον κάλεσε σε συνάντηση για να του επισημάνει ότι παραβιάζεται το τεκμήριο αθωότητας του Πέτρου Φιλιππίδη από τις συνεντεύξεις που δίνει.

Τότε, ο κ. Μπιμπίλας της πέταξε τα λαχεία που του είχε αγοράσει άρχισε να αποχωρεί από την αίθουσα με την πρόεδρο να διακόπτει τη συνεδρίαση λέγοντας: «Δε μας ενδιαφέρει όλο αυτό γίνεται επειδή είναι οι δημοσιογράφοι εδώ».

Δίκη Φιλιππίδη

EUROKINISSI

Η ένταση μεταξύ Σ. Μπιμπίλα και Ε. Νίνου στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη

Είχε προηγηθεί το πρώτο επεισόδιο στη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, που οδήγησε επίσης σε διακοπή της διαδικασίας, όταν οξύνθηκαν τα πνεύματα μεταξύ του προέδρου του ΣΕΗ ο οποίος συνέχιζε την κατάθεσή του και της συζύγου του κατηγορούμενου, Ελπίδας Νίνου, με αφορμή κάποιες αναφορές του συνηγόρου υπεράσπισης Μ. Δημητρακόπουλου.

Ειδικότερα, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος ανέφερε στη δικαστική αίθουσα πως όσα είπε χθες ο Σπύρος Μπιμπίλας σχετικά με σχέση που είχε συνάψει ο Πέτρος Φιλιππίδης με την κοπέλα του γιου του είναι ψέματα.

Δημητρακόπουλος: Σας διαψεύδει η κα Νίνου! Δεν σας είπε ποτέ κάτι τέτοιο!

Μπιμπίλας: Τη διαψεύδω κι εγώ!

«Σας παρακαλώ πολύ θέλω να μιλήσω ένα λεπτό» φώναξε η Ελπίδα Νίνου με την Πηνελοπη Αναστασοπούλου να φωνάζει από το βάθος της αίθουσας: «Και για εμάς λέτε πράγματα αλλά δε σηκωνόμαστε να μιλήσουμε!».

Μετά τη διακοπή κάποιοι φίλοι από το περιβάλλον του Πέτρου Φιλιππίδη φώναζαν στον Σπύρο Μπιμπίλα «Φίδι! Φίδι! Εσύ δεν είσαι φίλος, είσαι φίδι κολοβό!», ενώ ο εκείνος απαντούσε: «Ντροπή!»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ