Σάββατο 09 Δεκεμβρίου 2023

Δίκη Φιλιππίδη: Ένταση και διακοπές στο Δικαστήριο – Απορρίφθηκε το αίτημα της υπεράσπισης για αποβολή της πολιτικής αγωγής στην τρίτη κατηγορούμενη

Η αντίδραση των συνηγόρων του ηθοποιού κατά την απόρριψη του αιτήματος. Τι δήλωσε η πρόεδρος του Δικαστηρίου για την άσκηση έφεσης, που πυροδότησε τις ενστάσεις τους.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δίκη Φιλιππίδη: Ένταση και διακοπές στο Δικαστήριο – Απορρίφθηκε το αίτημα της υπεράσπισης για αποβολή της πολιτικής αγωγής στην τρίτη κατηγορούμενη eurokinissi

Στο ίδιο έντονο κλίμα και με συνεχείς διακοπές συνεχίστηκε σήμερα η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Η εισαγγελέας της έδρας εισηγήθηκε την απόρριψη του αιτήματος της πλευράς Φιλιππίδη για αποβολή της πολιτικής αγωγής στο πρόσωπο της τρίτης καταγγέλλουσας, με τους δικηγόρους της να ζητούν να απορριφθεί η ένσταση και να καταγγέλλουν την πλευρά Φιλιππίδη για «αντιδεοντολογική δικηγορική συμπεριφορά».

Ζαχαρίας Σαλούστρος: Να αναρωτηθούμε όλοι γιατί η υπεράσπιση επιλέγει ένα τριτεύον ζήτημα για να καθυστερήσει τη διαδικασία…

Μιχάλης Δημητρακόπουλος: Με βάση τη νομολογία του Αρείου Πάγου εάν δεν είναι μέσα το παράβολο στη δικογραφία, δεν μπορείτε να τους νομιμοποιήσετε.

Κική Πακιρτζίδου: Εμείς δεν κάνουμε guest star εμφάνιση στα ποινικά δικαστήρια, εμείς έχουμε γράψει νομολογία!

Μόλις το δικαστήριο αποφάσισε την ομόφωνη απόρριψη της ένστασης, οι συνήγοροι υπεράσπισης επέμεναν πως πρέπει να γίνει δεκτή η ένσταση τους με αποτέλεσμα η πρόεδρος να τους επισημάνει πως σε περίπτωση που διαφωνούν με την παρεμπίπτουσα απόφαση μπορούν να κάνουν έφεση και αίτηση αναίρεσης. «Με αυτό που λέτε, δημιουργείται η εντύπωση πως μπορεί να γίνεται η δίκη για το θεαθήναι» σημείωσε ο κ. Δημητρακόπουλος και η κυρία Πακιρτζίδου συμπλήρωσε «είπατε μόλις στον κ. Φιλιππίδη «για μας είστε ένοχος». Αυτό είναι μεροληψία εις βάρος του κατηγορουμένου. Θέλω διακοπή να συνεννοηθώ με εντολέα μου».

Δίκη Φιλιππίδη

eurokinissi

Η αντιπαράθεση με το προεδρείο του Δικαστηρίου

Πρόεδρος: Θέλετε να φύγω να έρθετε εσείς εδώ; Είμαστε δικαστήριο πρώτο βαθμού. Κύριε κατηγορούμενε εάν έχετε κάποιο παράπονο να μου το πείτε! Ενδεχομένως επειδή είμαστε και άπειροι όπως λέει και ο κ. συνήγορος  σας να κάνουμε και λάθος. Έχετε δικαίωμα να ασκήσετε και εσείς τα δικαιώματα σας εάν θεωρείτε ότι μεροληπτούμε. Είμαστε πολύ νωρίς ακόμα, το δικαστήριο δεν έχει έρθει σε καμία απόφαση.

Κ. Πακιρτζίδου: Είναι απαράδεκτο να του λέτε ‘΄’κάντε έφεση”!

Ζ.Σαλούστρος (δικ. καταγγέλλουσας): Τι είναι αυτά που λέτε; Έχουμε χάσει κάθε μέτρο;

Μ.Δημητρακόπουλος: Έτσι όπως το διατυπώσατε ήταν σαν να μας λέτε στην έφεση θα εκφράσετε και αντιρρήσεις σας.

Πρόεδρος: Εάν χρειαστεί…

Μ.Δημητρακόπουλος : Τώρα το λέτε αυτό.

Κ.Πακιρτζίδου: Εάν ήσασταν ο Φιλιππίδης και ήσασταν στο Κορυδαλλό δε θα λέγατε τόσο εύκολα εννοούσα κάτι άλλο…Μάλλον έχει μεταφερθεί το θέατρο εδώ πέρα, θέλω να συνεννοηθώ με κ. Φιλιππίδη.

Έπειτα από ολιγόλεπτη διακοπή η κ. Πακιρτζίδου ανέφερε: « Η υπεράσπιση παραμένει στη θέση που σας έχει εκφράσει. Αισθανόμαστε ότι έχετε σχηματίσει άποψη για τον παρόντα κατηγορούμενο. Ο κ. Φιλιππίδης κάθε απόγευμα γυρίζει στον Κορυδαλλό ενώ έχει δηλώσει ότι είναι αθώος. Στον κατηγορούμενο δεν είπατε ποτέ τι προβλήματα έχει, αν θέλει νερό. Στην προηγούμενη συνεδρίαση κάνατε και διάγνωση  στην μάρτυρα, λέγοντας «μήπως σας έχει πέσει η πίεση;». Ξέρετε τι μου είπε ο εντολέας μου «έχει διερωτηθεί κανείς από την έδρα που γυρίζω και που πάω, εγώ δηλώνω αθώος και γυρίζω στον Κορυδαλλό». Η δήλωση σας η σημερινή φέρνει μεγάλη αμηχανία και προβληματισμό στην υπεράσπιση».

Δίκη Φιλιππίδη: Ερωτήσεις προς τη δεύτερη καταγγέλλουσα – Ο ρόλος Μπεκατώρου

Η δεύτερη γυναίκα που έχει καταγγέλλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού το 2010 στο θέατρο «Μουσούρη» δέχθηκε ερωτήσεις από τον συνήγορο του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλη Δημήτρακόπουλο.

Δίκη Φιλιππίδη

eurokinissi

Μ. Δημητρακόπουλος: Αν υπήρχε μια γυναίκα που έλεγε ότι βιάσθηκε κατ’ εξακολούθηση και της το θύμισε ένας φίλος της πως θα σας φαινόταν;

Μάρτυρας: Δε θα σας απαντήσω.

Μ. Δημητρακόπουλος: Μας είπατε ότι δεν ξεχνιέται αυτό το βίωμα.

Μάρτυρας: Εγώ μίλησα για τον εαυτό μου. Δε μπορώ να απαντήσω για άλλους.

Μ. Δημητρακόπουλος: Πάντως δεν τον ξεχνάει;

Μάρτυρας: Εγώ προσωπικά δε θα ξεχνουσα.

Μ. Δημητρακόπουλος: Ποτέ συνέβη η απόπειρα βιασμού κατά τη δικιά σας άποψη;

Μάρτυρας: Την ημέρα ακριβώς δεν μπορώ να σας την πω. Το τοποθετώ όμως περί τα μέσα με τέλη Φεβρουαρίου του 2010.

Μ. Δημητρακόπουλος: Ποσά χρόνια πέρασαν για να κάνετε την καταγγελία;

Μάρτυρας: 11.

Η μάρτυρας σημείωσε πως η σκέψη για να προχωρήσει σε καταγγελία μπήκε στο μυαλό της μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατωρου, αν και τα προηγούμενα χρόνια είχε ανεπίσημα γνωστοποιήσει σε 6-7 ανθρώπους το περιστατικό που είχε συμβεί, χωρίς στους περισσότερους να κατονομάσει τον θύτη.

Πρόεδρος: Δηλαδή το 2013 όταν είχατε μιλήσει σε κάποιους ανθρώπους είχατε πει και όνομα ή μόνο το περιστατικό;

Μάρτυρας: Στο σύζυγο μου με όνομα, σε φίλους σε κάποιους είχα πει και όνομα και σε άλλους μόνο το περιστατικό. Σε κάποιους από εκείνους που το ανέφερα δεν έπεσαν από τα σύννεφα. Μου πρόσθεσαν και αλλά περιστατικά.

Μ.Δημητρακόπουλος: Πως δεν το είπε κανείς πουθενά;

Μάρτυρας: Τα άτομα αυτά δεν το έκαναν αυτό ποτέ.

Μ.Δημητρακόπουλος: Όλοι μετά τη Μπεκατωρου ε;

Μάρτυρας: Για μένα η Παπαχαραλάμπους, Δροσακη και Αναστασοπούλου ήταν

Μ.Δημητρακόπουλος: Μιλήσατε με αυτές;

Μάρτυρας: Όχι, δεν τις γνώριζα.

Μ.Δημητρακόπουλος: απλώς πληροφορηθήκατε τις καταγγελίες; Τον κατήγγειλαν για βιασμό;

Μάρτυρας: Όχι. Αλλά τον κατήγγειλαν για παραβατική, κακοποιητική, σεξουαλικη συμπεριφορά και εκδικητική.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ