Δευτέρα 05 Δεκεμβρίου 2022

Δίκη Φιλιππίδη: “Φρένο” έβαλε το Δικαστήριο στην ανάγνωση μηνυμάτων της συνεργάτιδάς του – Άφηνε υπόνοιες για ερωτική σχέση

Δεκτό έγινε το αίτημα της υπεράσπισης του ηθοποιού και σκηνοθέτη να μην παρουσιαστούν στο Δικαστήριο οι ανταλλαγές μηνυμάτων της μάρτυρος.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δίκη Φιλιππίδη: “Φρένο” έβαλε το Δικαστήριο στην ανάγνωση μηνυμάτων της συνεργάτιδάς του – Άφηνε υπόνοιες για ερωτική σχέση EUROKINISSI

Δεκτή, κατά πλειοψηφία, έκανε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο την ένσταση που είχε καταθέσει η υπεράσπιση του Πέτρου Φιλιππίδη ώστε να μην αναγνωστούν μηνύματα που είχε ανταλλάξει μάρτυρας – δημοσιογράφος με ηθοποιό. Στα μηνύματα αυτά, η μάρτυρας φέρεται να μιλούσε αρνητικά για τον Πέτρο Φιλιππίδη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπήρχε και ερωτική σχέση μεταξύ τους.

«Σας παρακαλώ! Εκείνη την ημέρα είχαμε τσακωθεί με τον κ. Φιλιππίδη και προφανώς είχα νεύρα και θα έχω γράψει ότι ήταν κακός άνθρωπος. Όμως ήρθα εδώ συναισθηματικά φορτισμένη και σας λέω αυτά που πιστεύω», είπε σχετικά στο ακροατήριο η μάρτυρας. Όπως είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοινώνοντας την απόφαση του το περιεχόμενο των μηνυμάτων αυτών δεν σχετίζεται με τις  πράξεις για τις οποίες δικάζεται ο κατηγορούμενος.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει να γίνει δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης, αναφέροντας, μεταξύ άλλων τα εξής: «Προσκομίστηκαν έγγραφα από την υποστήριξη της κατηγορίας που αποτυπώνουν συνομιλίες της μάρτυρος με τρίτο πρόσωπο. Η ίδια λέγει ότι δεν είχε ερωτική σχέση με τον κατηγορούμενο, ενώ από τα μηνύματα αυτά ίσως συνάγεται το αντίθετο. Η μάρτυρας απάντησε στο δικαστήριο ότι δεν είχε σχέση με τον κατηγορούμενο. Επίσης είναι μάρτυρας ήθους, αφού δε γνωρίζει καθόλου για τις καταγγελίες. Πρόκειται κατ’ αρχήν για νόμιμο αποδεικτικό μέσο, όμως η μάρτυρας δεν επιθυμεί την ανάγνωση για προστασία των προσωπικών της δεδομένων. Αν από τα μηνύματα προέκυπταν αποδείξεις για κάποια από τις πράξεις που κατηγορείται ο κατηγορούμενος, θα πρότεινα να προχωρήσουμε, αλλά από αυτά τα μηνύματα θα φανεί η αξιοπιστία της μάρτυρος και σε αυτή την περίπτωση το αγαθό της προστασίας του απορρήτου των επικοινωνιών υπερτερεί. Προτείνω να γίνουν δεκτές οι αντιρρήσεις της υπεράσπισης του κατηγορουμένου».

Η ίδια νωρίτερα υποστήριξε ότι δε γνωρίζει κάτι για τις καταγγελίες. «Δε γνωρίζω κάτι για τις καταγγελίες, ούτε γνωρίζω τις καταγγέλλουσες. Όλα αυτά τα χρόνια έχω περάσει από διαφορά επίπεδα με τον κ. Φιλιππίδη. Κάποιες φορές συνεργαστήκαμε καλά, κάποιες άλλες όχι. Έχω φύγει με κλάματα, μου έχει φωνάξει, αλλά του έχω φωνάξει κι εγώ. Είναι απαιτητικός και τελειομανής. Είναι άνθρωπος που αγαπά πολύ το θέατρο. Η αγάπη του δεν φαινόταν μόνο από το άρτιο αποτέλεσμα των παραστάσεων. Ορμώμενος από την υπερβολική αγάπη για το θέατρο γινόταν νευρικός και απαιτητικός. Η συμπεριφορά του στις γυναίκες συναδέλφους ήταν πάντα άψογη. Τους φρόντιζε όλους».

Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη με την εξέταση της μάρτυρα – δημοσιογράφου, η οποία υπήρξε συνεργάτιδα του κατηγορούμενου επί σειρά ετών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ