Παρασκευή 03 Φεβρουαρίου 2023

Δίκη Φιλιππίδη: “Ναι” από το δικαστήριο για συμπληρωματική απολογία του ηθοποιού – ΒΙΝΤΕΟ

Ξεκίνησε η συμπληρωματική κατάθεση του Πέτρου Φιλιππίδη μετά την αποδοχή του αιτήματος του από το ΜΟΔ, λίγο πριν την εισαγγελική πρόταση

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δίκη Φιλιππίδη: “Ναι” από το δικαστήριο για συμπληρωματική απολογία του ηθοποιού – ΒΙΝΤΕΟ eurokinissi

Ανατροπή στη δίκη Φιλιππίδη καθώς ο ηθοποιός ζήτησε το πρωί της Παρασκευής να απολογηθεί συμπληρωματικά πριν την εισαγγελική πρόταση.

Δεκτό έκανε ομόφωνα  έκανε το αίτημα το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση της κας. Στέλλας Στόγια που ζήτησε λίγο νωρίτερα την αποδοχή του αιτήματος από το δικαστήριο.

Το αίτημα νέας απολογίας είχε υποβάλλει με την έναρξη της δίκης η συνήγορός του Κική Μπακιρτζίδου αναφέροντας ότι θα εισφέρει έγγραφα που έφτασαν στα χέρια του και τα κρίνει ως εξαιρετικά σημαντικά για την υπόθεση.

Όπως είπε η δικηγόρος μόλις χθες περιήλθαν σε γνώση του κάποια έγγραφα καινούρια τα οποία εμπεριέχουν στοιχεία που δεν έχουν εισφερθει μέχρι σήμερα στη διαδικασία και ο Π. Φιλιππιδης θέλει να κάνει χρήση αυτών.

Δίκη Φιλιππίδη

eurokinissi

Δίκη Φιλιππίδη: Μεθοδευμένη και οργανωμένη η υπόθεση

Στην πολύωρη προηγούμενη απολογία του, ο Πέτρος Φιλιππίδης αρνούμενος όλες τις κατηγορίες, είπε χαρακτηριστικά: «Είμαι άπιστος ναι. Βιαστής δεν είμαι» και επιχειρώντας μία σύγκριση με άλλους ηθοποιούς ανέφερε: «Από τη μνήμη και την καρδιά όλου του κόσμου δε θα με βγάλουν ποτέ! Ότι κι αν γίνει! Ό,τι κι αν βγάλετε! Εγώ είμαι αγαπητός! Δεν είμαι σαν το Μπέζο! Μυστήριος. Με αγαπούν!».

Για την πρώτη καταγγέλλουσα για βιασμό ανέφερε πως «έχει πει 15 διαφορετικές εκδοχές του βιασμού, τον πρώτο τον ξέχασε, πως γίνεται αυτό να τον ξεχάσει;», ενώ επανέλαβε πως όλη η υπόθεση είναι μεθοδευμένη και οργανωμένη.

Επιχειρώντας να αντικρούσει τους ισχυρισμούς της είπε μάλιστα πως κίνητρο της ήταν το γεγονός ότι ήθελε από κάπου να πιαστεί. «Παρουσιάστηκε ως άβγαλτο κοριτσάκι και έχει παντρευτεί στα 17. Μπορεί να συμβεί και δεν ξέρουμε πως συνέβη. Αλλά όχι να ερχόμαστε σε ένα δικαστήριο από το οποίο κρέμεται η ζωή ενός ανθρώπου και να λέμε αυτά τα ψέματα».

Δίκη Φιλιππίδη: «Συναινετικές» οι συνευρέσεις με τις άλλες καταγγέλλουσες

Για μια συνεύρεση που επιθυμούσαν και οι δυο πλευρές έκανε λόγο στην απολογία του ο κατηγορούμενος, αναφερόμενος στη δεύτερη καταγγέλλουσα. «Ήρθε στα καμαρίνια, γνωριστήκαμε, μιλήσαμε. Κάθισε αρκετή ώρα. Μιλήσαμε γενικότερα όπως κάνω πάντα όταν γνωρίζω ηθοποιούς». Ο ηθοποιός αναφέρθηκε στην ημέρα που κατά την καταγγελία έλαβε χώρα η απόπειρα βιασμού.

«Ό,τι έγινε, έγινε με τη θέληση και των δυο. Δεν πιέστηκε κανείς. Μετά ήρθε η συζήτηση για την παράσταση. Υπήρχε θέμα με μια ηθοποιό της παράστασης που είχε θέμα με τον πατέρα της. Μετά με ενημέρωσε ότι μπορεί να συνεχίσει. Αυτό είπα εκείνη την ημέρα στη δεύτερη καταγγέλλουσα. Δεν της εμφάνισα ποτέ σίγουρη την αντικατάσταση. Της είχα πει αν θέλει να παρακολουθήσει την παράσταση και αν χρειαστεί να γίνει η αντικατάσταση να την κάνει εκείνη. Δεν της άρεσε. Μου είπε ότι έχει εκτεθεί στην οικογένεια της και σε φίλους» είπε ο Πετρος Φιλιππίδης.

Σχετικά με την τρίτη καταγγέλλουσα ο ηθοποιός έκανε και πάλι λόγο για επαφή με συναίνεση. «Βρεθήκαμε σε καφέ στο Ψυχικό. Ήταν πολύ ευχάριστη συνάντηση. Αυτό που θυμάμαι ήταν ότι ήταν μια πολύ συμπαθητική συνάδελφος. Μου έδειξε επαγγελματικές φωτογραφίες -μεταξύ άλλων και γυμνές- στο instagram. Φύγαμε και της λέω έχεις μεταφορικό μέσο; Όταν είπε όχι της πρότεινα να την πάω εγώ. Της λέω που μένεις, μου λέει Αμπελοκήπους. Με πιάνει στο πόδι, κοιταζόμαστε, καταλαβαίνουμε και οι δυο. Ότι έγινε το θέλαμε και οι δυο. Κανείς δεν πίεσε τον άλλο, κανείς δε δυσαρεστήθηκε. Τελειώνει ό,τι γίνεται και της λέω να σε πάρω σπίτι; Μου λέει όχι θα πάρω ταξί. Είχε ταξί στην απέναντι πλευρά. Μετά ανακάλυψαν οι δικηγόροι το οικόπεδο! Στο σπίτι μου δίπλα, εκεί που έβγαινε και έπαιζε ο γιος μου!».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ