Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Δίκη Φιλιππίδη: “Παρέλαση” ηθοποιών για κατάθεση – Σχίζα, Χαλκιάς και Μακρυπούλια στα έδρανα του μάρτυρα

“Δεν θυμάμαι” ήταν οι δηλώσεις της Θ. Ματίκα και τις Αλ. Κοτσοβούλου για τα περιστατικά. Κλήθηκαν στην προηγούμενη συνεδρίαση.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δίκη Φιλιππίδη: “Παρέλαση” ηθοποιών για κατάθεση – Σχίζα, Χαλκιάς και Μακρυπούλια στα έδρανα του μάρτυρα eurokinissi

Συνεχίζονται οι καταθέσεις ηθοποιών, που κλήθηκαν από την εισαγγελία της έδρας αλλά και μετά από αίτημα της πολιτικής αγωγής στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη. Οι δύο πρώτοι ηθοποιοί, Θάλεια Ματίκα και Αλίνα Κοτσοβούλου, δεν εισέφεραν κάτι στην υπόθεση καθώς και οι δύο δήλωσαν πως «δεν θυμούνται» περιστατικά από την περίοδο στην οποία αναφέρεται η πρώτη καταγγέλλουσα.

Στη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου αναμένεται να βρεθούν σήμερα άλλοι 3 ηθοποιοί και συγκεκριμένα οι Ράνια Σχίζα, ο Τάσος Χαλκιάς και η Ζέτα Μακρυπούλια. Παράλληλα, το Δικαστήριο κατά την προηγούμενη συνεδρίασή του είχε επιφυλαχθεί να απαντήσει στο αίτημα για κλήση νέων μαρτύρων, προκειμένου να καταθέσουν κατά πόσο η συνεργάτιδα- δημοσιογράφος του Φιλιππίδη είχε υποστεί σεξουαλική κακοποίηση.

Στο βήμα του μάρτυρα στη δίκη Φιλιππίδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ανέβηκε στις 7 Οκτωβρίου η συνεργάτιδα του ηθοποιού, που κατηγορείται για ένα βιασμό και δυο απόπειρες βιασμού.

Στην κατάθεσή της δέχθηκε ερωτήσεις για ένα επεισόδιο σεξουαλικής επίθεσης που δέχθηκε από τον ηθοποιό και σύμφωνα με μάρτυρες εξομολογήθηκε σε συναδέλφους της στο χώρο εργασίας.

Υπόθεση Φιλιππίδη

EUROKINISSI

Άμεσα ο συνήγορος της πρώτης καταγγέλλουσας Αλεξανδρος Μιντζιας ζήτησε από το δικαστήριο να κληθούν 6 μάρτυρες προκειμένου να καταθέσουν ότι έγινε περιγραφή σεξουαλικής επίθεσης από τον κατηγορούμενο με την εισαγγελέα να επιφυλάσσεται.

«Αν πράγματι η μάρτυρας κακοποιήθηκε το 2005 από τον Πέτρο Φιλιππίδη έχει σημασία για το δικαστήριο σχετικά με την εκτίμηση της προσωπικότητας του κατηγορουμένου. Για το λόγο αυτό προτείνω να έρθει ένας από τους μάρτυρες που φέρονται να γνωρίζουν για την υπόθεση» ανέφερε η εισαγγελέας και το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφαση του σε επόμενη συνεδρίαση.

Θ. Ματίκα: Αποστάσεις από τις καταθέσεις και των δύο πλευρών

Δεν επιβεβαίωσε όσα έχουν ειπωθεί στο δικαστήριο και από τις δυο πλευρές η Θάλεια Ματίκα, η οποία κατά την κατάθεση της στη δίκη Φιλιππίδη εξήγησε ότι δεν θυμάται κανένα περιστατικό από αυτά που αναφέρθηκαν.

«Εγώ συνεργάστηκα με τον Πέτρο Φιλιππίδη στον «Μπακαλόγατο». Την πρώτη καταγγέλλουσα τη γνώρισα ως κόρη της Ειρήνης Τσιάρη που ερχόταν στο καμαρίνι. Έμεινα δυο χρόνια στην παράσταση, 2007-2009» ανέφερε η μάρτυρας.

Πρόεδρος: Τι σχέση είχατε με την πρώτη καταγγέλλουσα;

Μάρτυρας: Δεν είχα καμία απολύτως σχέση. Ήταν κόρη της συναδέλφου μου.

Πρόεδρος: Έχει αναφερθεί ένα περιστατικό σε μια βάπτιση…

Μάρτυρας: Δεν τη θυμάμαι καθόλου. Μου τη θύμισε ένας συνάδελφος.

Πρόεδρος: Θυμάστε να συνέβη κάποιο περιστατικό; Να είχατε στιχομυθία με την πρώτη καταγγέλλουσα;

Μάρτυρας: Όχι. Ήταν ένα κορίτσι που ήξερα ελάχιστα.

Πρόεδρος: Είπατε κάτι στην πρώτη καταγγέλλουσα;

Μάρτυρας: Αυτά που διάβασα στον τύπο ότι «είναι ερωτευμένη μαζί του» δεν τα είπα ποτέ. Δεν θα έλεγα ποτέ κάτι τέτοιο για μια γυναίκα, γιατί καμία γυναίκα δε μου εξομολογήθηκε κάτι τέτοιο και δεν ήταν αυτή η φύση της σχέσης μας.

Πρόεδρος: Είπε και η πρώτη καταγγέλλουσα ότι την είδατε να κλαίει στην τουαλέτα και τη ρωτήσατε αν φταίει ο Πέτρος.

Μάρτυρας: Δεν έχει συμβεί αυτό. Αποκλείεται να ρωτούσα κάτι τέτοιο γιατί δεν είχα ιδέα αν είχαν κάποιου είδους σχέση.

«Ήταν απλώς η κόρη μιας συναδέλφου. Και μάλιστα μια πολύ μικρότερη μου κόρη μιας συναδέλφου. Δε θυμάμαι τι έκανε, αν σπούδαζε, δεν μπορώ να θυμηθώ. Με τη μητέρα της είχαμε τυπικές, αλλά πολύ καλές επαφές. Φαινόταν να έχει καλή σχέση η μητέρα με την κόρη. Θυμάμαι ότι την μεγάλωνε και μόνη της» σημείωσε η ηθοποιός και συμπλήρωσε σχετικά με τα όσα υποστηρίζει η Ελπίδα Νίνου:

«Δε θα πήγαινα ποτέ στη γυναίκα του εργοδότη μου να μιλήσω έτσι για το παιδί ενός συναδέλφου. Εσείς δε με γνωρίζετε ή ίσως γνωρίζετε το όνομα μου, αλλά είμαι ένας άνθρωπος αποτραβηγμένος από το χώρο μου, ασχολούμαι μόνο με την τέχνη μου, τον άντρα μου και τα δυο μου παιδιά».

Δίκη Φιλιππίδη

eurokinissi

Δίκη Φιλιππίδη – Α. Κοτσοβούλου: Δεν θυμάμαι μετά από 14 χρόνια

«Έχουν περάσει 14 χρόνια, δε θυμάμαι» κατέθεσε η ηθοποιός Αλίνα Κοτσοβούλου όταν κλήθηκε στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη μετά την Θάλεια Ματίκα για να καταθέσει στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη.

Η ηθοποιός ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα προκειμένου να απαντήσει σε διευκρινιστικές ερωτήσεις που αφορούσαν την επίμαχη περίοδο καθώς συνεργαζόταν με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

«Το 2008 ήμουν στις “Κουζίνες”. Ήμουν βοηθός και βοηθούσα στην μετάφραση. Ήμουν και στο “Μπακαλόγατο”. Ήμουν και βοηθός στη παράσταση στο θέατρο “Ηβη”. Δυστυχώς, όπως είπα και στον κ. Μίντζια, την Άνοιξη που μου τηλεφώνησε δε θυμάμαι καθόλου αν έχω πάρει τηλέφωνο την πρώτη καταγγέλλουσα. Ένας βοηθός μπορεί να κάνει και 70 τηλέφωνα την ημέρα» κατέθεσε συμπληρώνοντας πως δεν θυμάται ούτε εάν υπήρχε πρόθεση να προστεθεί ρόλος στην παράσταση «Κουζίνες».

Η μάρτυρας αναφέρθηκε στην γνωριμία της με την καταγγέλλουσα στο θέατρο Μουσούρη όπου εργαζόταν η μητέρα της. «Δε θυμάμαι τη συχνότητα που ερχόταν. Δεν είχα κάποια προσωπική σχέση μαζί της για να την χαρακτηρίσω ενοχλητική ή μη ενοχλητική. Έχουν περάσει 14 χρόνια, δε θυμάμαι» υπογράμμισε.

Πολιτική αγωγή: Η πρώτη καταγγέλλουσα ισχυρίζεται ότι την πήρατε για ένα ρόλο. Η μητέρα της ισχυρίζεται ότι μιλήσατε μεταξύ σας για την κόρη της;

Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι. Προφανώς αυτές οι κυρίες θυμούνται λεπτομέρειες… που τι να σας πω. Εγώ δε θυμάμαι.

Πολιτική αγωγή: Συμβαίνει σε ένα θεατρικό έργο να προστίθενται ή να αφαιρούνται ρόλοι;

Μάρτυρας: Μπορεί να συμβεί αλλά αυτό θα συμβεί στο έργο εξ αρχής, όταν μεταφράζουμε το έργο. Δε συνηθίζεται κατά τη διάρκεια των προβών να γίνεται κάτι τέτοιο. Τουλάχιστον από τη δική μου εμπειρία.

Η ηθοποιός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση , αναφέρθηκε και σε ένα έντονο επεισόδιο με τον Πέτρο Φιλιππίδη. «Έριξα ένα καφέ σε ένα τραπεζάκι που ήταν οι σημειώσεις του κατηγορουμένου. Νευρίασε παρά πολύ, κλώτσησε και χτύπησε κι έσπασε το πόδι του. Πρέπει να πήγε σε νοσοκομείο αλλά ήρθε στη βραδινή παράσταση» περιέγραψε.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ