Τρίτη 06 Δεκεμβρίου 2022

Δίκη Φιλιππίδη: Συνεχίζεται κεκλεισμένων των θυρών η κατάθεση του πρώτου φερόμενου θύματος βιασμού

Στην προηγούμενη συνεδρίαση είχε απορριφθεί αίτημα για αναπαράσταση του βιασμού από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δίκη Φιλιππίδη: Συνεχίζεται κεκλεισμένων των θυρών η κατάθεση του πρώτου φερόμενου θύματος βιασμού eurokinissi

Σε απόρριψη του αιτήματος από την πλευρά υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη για αναπαράσταση του καταγγελλόμενου βιασμού στη δίκη είχε προχωρήσει κατά την προηγούμενη συνεδρίαση το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ενώπιον του οποίου συνεχίζεται η διαδικασία για τις κατηγορίες σε βάρος του ηθοποιού.

Ο ίδιος στην τελευταία συνεδρίαση είχε εμφανιστεί από την κύρια είσοδο του Δικαστηρίου – την πρώτη φορά είχε εισέλθει από το κυλικείο σε κλίμα μυστικότητας. Κατηγορείται για έναν βιασμό κατ’ εξακολούθηση και δύο απόπειρες βιασμού.

Στις συνεδριάσεις του Δικαστηρίου καταθέτει κεκλεισμένων των θυρών η πρώτη καταγγέλλουσα. Όπως είχε αναφέρει ο συνήγορος του ηθοποιού Μιχάλης Δημητρακοπουλος, η καταγγέλλουσα έχει πέσει σε αρκετές αντιφάσεις και για το λόγο αυτό μάλιστα αιτήθηκε την αναπαράσταση.

Η Α.Μ. που βρέθηκε πρώτη στο βήμα του μάρτυρα πρόκειται για κόρη ηθοποιού, με την οποία ο Φιλιππίδης είχε συνεργαστεί σε δύο θεατρικές παραστάσεις. Η κατάθεση της συγκεκριμένης γυναίκας, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, θεωρείται κομβικής σημασίας καθώς είναι εκείνη που έχει μηνύσει τον προφυλακισμένο ηθοποιό για το βαρύτερο αδίκημα που είναι αντιμέτωπος. Η καταγγέλλουσα κατηγορεί τον ηθοποιό ότι τον Σεπτέµβριο του 2008 της επιτέθηκε σεξουαλικά μέσα στο καµαρίνι του θεάτρου «Ήβη», ενώ τον είχε επισκεφθεί για επαγγελµατικό ραντεβού.

Δίκη Φιλιππίδη

eurokinissi

Δίκη Φιλιππίδη: Οι ασελγείς πράξεις

Σύμφωνα με την μαρτυρία της, όπως έγραψε το dikastiko.gr ο Πέτρος Φιλιππίδης προχώρησε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της, ενώ τρεις μήνες νωρίτερα, την είχε καλέσει σε γραφείο θεατρικής εταιρείας και είχε προσπαθήσει για πρώτη φορά να έρθει σε σεξουαλική επαφή μαζί της παρά τη θέλησή της.

Όπως είχε περιγράψει η γυναίκα το θέατρο ήταν άδειο και ο ηθοποιός της επιτέθηκε και τελικά την εξανάγκασε σε πράξεις που στοιχειοθετούν το αδίκημα του βιασμού. «Άρχισε να μου μιλάει άσχημα και μου έκανε χειρονομίες. Του ξέφυγα, έτρεξα στο διάδρομο. Με πρόλαβε, με έπιασε από το λαιμό και μου έκανε ό,τι μου έκανε», φέρεται να λέει η γυναίκα, συμπληρώνοντας ότι αγνόησε την επίμονη άρνησή της και τις απεγνωσμένες προσπάθειές της να ξεφύγει από τα χέρια του.

Από την πλευρά του ο Πέτρος Φιλιππίδης αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση μαζί της, λέγοντας ότι την γνώρισε το 2007 κατόπιν μεσολάβησης της μητέρας της, επειδή η κόρη της είχε εκφράσει την επιθυμία να ασχοληθεί με το θέατρο. Ως καλός φίλος εκείνος, φρόντισε ώστε η κοπέλα να εισαχθεί χωρίς εξετάσεις σε ιδιωτική σχολή δραματικής τέχνης φίλου του, στην οποία δίδασκε μέχρι και τον Δεκέμβριο εκείνης της χρονιάς. Ο κατηγορούμενος ηθοποιός στο απολογητικό του υπόμνημα ανέφερε πως η μαθήτριά του «φαινόταν ότι ήθελε κάτι παραπάνω» και εκδήλωνε μια «αρρωστημένη και εμμονική συμπεριφορά».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ