Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023

Δίκη για δολοφονία Άλκη Καμπανού: Τα ψεύδη των κατηγορουμένων “ξεσκέπασε” η εισαγγελέας της έδρας – ΒΙΝΤΕΟ

Η σημερινή ακροαματική διαδικασία διακόπηκε και θα συνεχιστεί αύριο με τον σχολιασμό της εισαγγελέως για τους υπόλοιπους ενώ αναμένεται και η πρόταση της περί της ενοχής τους.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δίκη για δολοφονία Άλκη Καμπανού: Τα ψεύδη των κατηγορουμένων “ξεσκέπασε” η εισαγγελέας της έδρας – ΒΙΝΤΕΟ eurokinissi

Σχεδόν 7 ώρες διήρκεσε την Πέμπτη η εισαγγελική αγόρευση στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Όπως έχει γράψει το dikastiko.gr, πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση που ο χρόνος καταλαμβάνεται από την αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία είναι έγγραφη και ξεπερνά τις 600 συνολικά σελίδες.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, στη σημερινή ακροαματική διαδικασία η εισαγγελική λειτουργός τοποθετήθηκε για τους έξι από τους 12 κατηγορούμενους και αύριο αναμένεται να τοποθετηθεί για τους υπόλοιπους αλλά και η πρόταση της σχετικά με την ενοχή ή την απαλλαγή τους.

«Ήταν μια τυφλή οπαδική επίθεση, όχι μία συμπλοκή. 12 αρματωμένοι επιτέθηκαν σε 5 ανυποψίαστους. Οι κατηγορούμενοι ήταν όλοι τους οργανωμένοι οπαδοί. Όλοι θέλησαν να μας πείσουν ότι τυχαία βρέθηκαν στο σημείο ενώ γνώριζαν ότι ήταν εκεί τα θύματα. Πήγαν στην έδρα του “εχθρού”, έφτασαν στην οδό Πλαστήρα μέσα σε 20 λεπτά χωρίς να ψάξουν πουθενά αλλού. Υπήρχε σχέδιο περικύκλωσης των θυμάτων. Το σχέδιο καταστρώθηκε από τον πρώτο κατηγορούμενο ο οποίος κήρυξε την έναρξη και τη λήξη. Κάθισε σε εκείνο το σημείο για να έχει οπτικό πεδίο» επισήμανε η εισαγγελέας της έδρας Κυριακή Κλιάμπα.

Δίκη για δολοφονία Άλκη: Τι ανέφερε η Εισαγγελέας για κάθε έναν ξεχωριστά

Για τον πρώτο, όπως έγραψε το dikastiko.gr, τόνισε ότι είχε κρατήσει το ρόλο του διευθύνοντος. Κατηύθυνε τους στρατιώτες του πότε θα βγουν από τα αυτοκίνητα και πότε θα χτυπήσουν. Είπε ότι δεν έκανε αυτός το νεύμα προς τους άλλους ενώ αρνήθηκε ότι έστειλε άνθρωπο στο Χαριλάου για να δει αν υπάρχουν Αρειανοί. Ήξερε τι έβλεπε αλλά δεν απάντησε στο δικαστήριο. Είπε ότι δεν είδε πως βρέθηκε ο Άλκης στο πεζοδρόμιο. Θυμόταν μόνο την ερώτηση «τι ομάδα είστε» αλλά δεν θυμόταν τις κραυγές των θυμάτων. Όλη η απολογία του ήταν μισόλογα και σκόρπιες κουβέντες. Ούτε ο ίδιος δεν πίστευε αυτά που έλεγε».

Αναφορικά με τον 2ο, σχολίασε ότι «έφτασε στο σημείο να ομολογήσει, καθώς είχε στο μυαλό του να αποσείσει την ευθύνη από τους άλλους. Μαζί μ’ αυτόν όμως θα έπρεπε και οι άλλοι να αναλάβουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης που δεν το έκαναν. Είπε «εγώ χτύπησα τη μηριαία αρτηρία». Δεν παρακολούθησε τη διαδικασία καθώς προέκυψε ότι ο θάνατος του Άλκη επήλθε από πολλά χτυπήματα. Ήθελε να απαλλάξει τους υπόλοιπους. Η ομολογία του ήταν κατασκευασμένη. Τίποτα από όσα είπε δεν ήταν αυθόρμητο και ειλικρινές. Δεν ήταν πειστικός. Δεν θυμόταν ποιοι άλλοι χτύπησαν τον Άλκη. Επέλεξε να καταστεί εξιλαστήριο θύμα παρά να λάμψει η αλήθεια. Προσπάθησε με νύχια και με δόντια να προφυλάξει τους συγκατηγορούμενους του. Επέδειξε μια εμμονή να τα πάρει όλα πάνω του. Ο Άλκης δεν χτυπήθηκε από το δικό του μαχαίρι, χτυπήθηκε από άλλα. Και ξέρουμε ποιοι είχαν μαχαίρια».

«Απολογούμενος ο τρίτος κατηγορούμενος, ενώπιον μας ανακάλεσε όσα είχε πει στην ανακρίτρια. Εδώ ομολόγησε ότι πήρε ένα σφυρί αλλά είπε το άφησε στο αυτοκίνητο. Δεν απάντησε ποιοι ανέβηκαν στα σκαλιά όπου βρισκόταν η παρέα των 5. Παρόλο που παρακολουθούσε δεν θυμάται καθόλου τον Άλκη. Έναν άνθρωπο δύο μέτρα. Είχε προηγηθεί μια πάλη πάνω στα σκαλιά, μια άνιση μάχη αλλά αυτός δεν την είδε. Δεν άκουγε την κραυγή του Άλκη αλλά προανακριτικά είπε το αντίθετο. Παρείχε δίκτυ προστασίας στον 1ο και στον 12ο κατηγορούμενο. Δεν μπορεί να ανακαλεί όσα είχε πει στην ανάκριση γιατί αυτό σημαίνει συγκάλυψη. Έμεινε στο πεδίο της μάχης 45 δευτερόλεπτα. Συμμετείχε και αυτός και χτυπούσε με το σφυρί κι όχι μόνο. Επέλεξε το ψέμα, δεν ήταν θεατής».

Για τον τέταρτο είπε ότι «είχε τον ρόλο του υπαρχηγού. Ήταν αυτός που φρόντισε να μαζέψει όλους όσους γνώριζε στον σύνδεσμο, προκειμένου να πετύχουν την αριθμητική υπεροχή σε σχέση με τους πέντε νεαρούς για τους οποίους με περίσσιο θράσος είπε ότι ξεκίνησαν τη συμπλοκή, χτυπώντας με το κράνος τον δεύτερο κατηγορούμενο. Έριξε δηλαδή την ευθύνη στα θύματα. Δεν ήταν συμπλοκή βέβαια, ήταν επίθεση και μάλλον ο κατηγορούμενος δεν έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος της πράξης του. Η αλήθεια έχει θαφτεί στο μυαλό του. Προσπάθησε να μας αποδείξει ότι τα θύματα ήταν οι θύτες. Πρόκειται για έναν ταλαντούχο ψεύτη. Εξέπληξε ως προς την ευρηματικότητά του και την φαντασία του, δίνοντας ένα ρεσιτάλ ερμηνείας όταν προσπαθούσε να δικαιολογήσει την επιστροφή του στο πεδίο μάχης ενώ είχε φύγει για να κυνηγήσει τον Σ. Παρόλο που τα στοιχεία είναι ακράδαντα, ο ίδιος συνέχισε ακάθεκτος να ψευδολογεί, ενώ οι ισχυρισμοί του αντικρούονται από τα βίντεο».

Για τον 5ο σημείωσε ότι «έμεινε για 25 δευτερόλεπτα στο σημείο. Αυτός ο χρόνος είναι ικανός για να χτυπήσει με το πτυσσόμενο γκλοπ τον Α.Β και τον Άλκη. Εκμεταλλεύτηκε το αίμα του Άλκη λέγοντας ότι δήθεν κοκάλωσε, δεν επέδειξε καμία μετάνοια. Είχε σκοπό να το σκάσει μετά την τέλεση του εγκλήματος. Ούτε αυτός ήταν θεατής, ήταν μεταξύ αυτών που πήγαν να σκοτώσουν».

Τέλος για τον έκτο είπε ότι ο κατηγορούμενος «άρπαξε έναν σιδερένιο σωλήνα από πορτ – μπαγκάζ του αυτοκινήτου. Ήθελε κι αυτός να προσφέρει το μερίδιο του. Δεν πρόλαβε, όμως, ενώ ήταν έτοιμος για την επίθεση. Κανείς δεν υπαναχώρησε έστω την τελευταία στιγμή. Η συνδρομή του ήταν καθοριστική για το αποτέλεσμα».

Η σημερινή ακροαματική διαδικασία διακόπηκε και θα συνεχιστεί αύριο με τον σχολιασμό της εισαγγελέως για τους υπόλοιπους ενώ αναμένεται και η πρόταση της περί της ενοχής τους.

Πηγή: grtimes.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ