Πέμπτη 08 Μαϊου 2025

Δίκη για τη δολοφονία του αστυνομικού Γ. Λυγγερίδη: Ομόφωνα ένοχος ο 19χρονος κατηγορούμενος

Καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση - Το αδίκημα επισύρει ποινή ισόβιας κάθειρξης - Σε εξέλιξη οι αγορεύσεις των δικηγόρων για τη χορήγηση ελαφρυντικών.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δίκη για τη δολοφονία του αστυνομικού Γ. Λυγγερίδη: Ομόφωνα ένοχος ο 19χρονος κατηγορούμενος (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI)

της Γεωργίας Σκρεπέτη

Ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά ο 19χρονος κατηγορούμενος ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του Γιώργου Λυγγερίδη, του αστυνομικού των ΜΑΤ που τραυματίστηκε θανάσιμα από ναυτική φωτοβολίδα στις 7 Δεκεμβρίου 2023 στα επεισόδια έξω από το “Μελίνα Μερκούρη” στου Ρέντη.

Το αδίκημα επισύρει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αγορεύσεις των δικηγόρων για τη χορήγηση ελαφρυντικών.

Υπενθυμίζεται ότι την ενοχή του κατηγορούμενου είχε προτείνει και η  εισαγγελέας της έδρας (1/4) χαρακτηρίζοντάς τον «προκλητικά αμετανόητο και προκλητικά θρασύ» και σημειώνοντας:

«Η προκλητική και αμετανόητη στάση του προκύπτει από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του, από το από ότι τρεις ημέρες πριν τη δολοφονία συμμετείχε σε επεισόδια στο Βόλο, από το ότι κατασκεύαζε πριν πολεμοφόδια στο Γ. Καραϊσκάκης (…). Η τακτική που ακολούθησε ήταν: Αρχικά ομολογώ, μετά ανακαλώ και μετά δεν και σιωπώ. Η προκλητική μαγκιά του φαίνεται από τα τηλέφωνα και τις συνομιλίες του. Κανόνιζε ακόμη και την ποινική του μεταχείριση και τη φυλακή».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ