Σάββατο 18 Μαϊου 2024

Δίκη για βιασμό 19χρονου: Ένοχοι κρίθηκαν ο πατέρας και ο φίλος του – Αθώοι λόγω αμφιβολιών οι ιερείς – ΦΩΤΟ

Στο άκουσμα της απόφαση του δικαστηρίου, οι ιερείς και οι συγγενείς τους ξέσπασαν σε κλάματα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δίκη για βιασμό 19χρονου: Ένοχοι κρίθηκαν ο πατέρας και ο φίλος του – Αθώοι λόγω αμφιβολιών οι ιερείς  – ΦΩΤΟ neakriti.gr

Βγήκε η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρεθύμνου στη δίκη για το βιασμό του 19χρονου ΑμΕΑ η οποία καταδικάζει τον πατέρα του 19χρονου για την συνέργεια σε κατ’ εξακολούθηση βιασμό και για κακομεταχείρισή του.

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε ο 68χρονος φίλος του πατέρα του παιδιού για τον βιασμό του παιδιού, ενώ αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν οι δύο ιερείς και ο αδερφός του ενός από αυτούς, οι οποίοι κατηγορούνταν για τον ομαδικό βιασμό του 19χρονου ΑμεΑ.

Στο άκουσμα της απόφαση του δικαστηρίου, οι ιερείς και οι συγγενείς τους ξέσπασαν σε κλάματα.

Δίκη για βιασμό 19χρονου

FREEPIK

Δίκη για βιασμό 19χρονου: Η πρόταση του εισαγγελέα

Την Πέμπτη, ο εισαγγελέας της Έδρας πρότεινε να κηρυχθούν ένοχοι ο πατέρας του νεαρού Γιάννη (για πλημμέλημα), καθώς και ο 68χρονος φίλος του τελευταίου. Εντούτοις, πρότεινε την αθώωση των υπόλοιπων τριών κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και δύο ιερείς. Κατά τη συνεδρίαση του δικαστηρίου την Πέμπτη, έλαβε χώρα – μεταξύ άλλων – η εισαγγελική πρόταση: Ο εισαγγελέας της Έδρας πρότεινε την απαλλαγή του 67χρονου πατέρα τού 20χρονου – σήμερα – Γιάννη από την κατηγορία της συνέργειας σε κατ’ εξακολούθηση βιασμό σε βάρος του παιδιού του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας ανέφερε ότι δεν αποδεικνύεται ότι ο 68χρονος φίλος του πατέρα είχε βιάσει επανειλημμένως τον 19χρονο, προσθέτοντας ότι την πρώτη φορά που αυτό συνέβη ο 67χρονος πατέρας δεν το γνώριζε.

Αναφορικά με τον κατηγορούμενο πατέρα, ο εισαγγελέας ανέφερε ότι αδιαφορούσε για το παιδί του, το οποίο ουσιαστικά βίωνε συνθήκες… “Κωσταλέξι”. Ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε τελικά την ενοχή του πατέρα τού φερόμενου παθόντος για το αδίκημα της κακοποίησης-κακομεταχείρισης του παιδιού του, που είναι, πάντως, σε βαθμό πλημμελήματος.

Δίκη για βιασμό 19χρονου

Freepik

Ο εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος ο 68χρονος φίλος τού πατέρα του νεαρού για μία από τις καταγγελλόμενες περιπτώσεις βιασμού που έλαβε χώρα στο σπίτι του 68χρονου το διάστημα από 15 έως 25 Φεβρουαρίου του 2017. Επισήμανε ακόμη, όπως προαναφέραμε, ότι δεν αποδεικνύεται ότι ο 68χρονος είχε βιάσει κατ’ εξακολούθηση τον Γιάννη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά την αγόρευση του την Πέμπτη, ο εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθούν αθώοι οι τρεις υπόλοιποι κατηγορούμενοι. Πρόκειται για δύο ιερείς, καθώς και τον αδερφό τού ενός εκ των δύο ιερέων, ο οποίος είναι άτομο με αναπηρία. Οι τρεις εν λόγω κατηγορούμενοι κατηγορούνται για ομαδικό βιασμό

ΠΗΓΗ: neakriti.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ