Τρίτη 06 Δεκεμβρίου 2022

Δίκη Λιγνάδη: Επίθεση Κούγια κατά του ηθοποιού που κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας – Τον συνδέει με τον Κουφοντίνα

Για περιοδεύοντα στα τηλεοπτικά κανάλια δήθεν αυτόπτη μάρτυρα κάνει λόγο. Ο ηθοποιός είχε αναφέρει πως ο Λιγνάδης βρισκόταν στην Επίδαυρο μαζί με δύο νεαρούς.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δίκη Λιγνάδη: Επίθεση Κούγια κατά του ηθοποιού που κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας – Τον συνδέει με τον Κουφοντίνα EUROKINISSI

Σε ένα νέο ξέσπασμα προχώρησε ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, εξαπολύοντας αυτή τη φορά τα πυρά του κατά του ηθοποιού που κατέθεσε στην τελευταία συνεδρίαση και ισχυρίστηκε πως ο κατηγορούμενος αν και το διαψεύδει, βρισκόταν στην Επίδαυρο το επίμαχο διάστημα του φερόμενου βιασμού του πρώτο καταγγέλλοντα.

«Στη δίκη Λιγνάδη εξετάστηκε ως μάρτυρας κατηγορίας» λέει ο κ. Κούγιας για τον μάρτυρα, αναφέροντας πως δήλωσε ότι προσφέρθηκε να είναι μάρτυρας στην υπόθεση Λιγνάδη αυτοβούλως.

«Στα κανάλια επίσης δήλωσε υπάρχουν άλλοι τετρακόσιοι – πεντακόσιοι που μπορούν να καταθέσουν στη δίκη Λιγνάδη, αλλά φοβούνται τον επικεφαλής του γραφείου μας κ. Αλέξιο Κούγια, ο οποίος θα τους μηνύσει για ψευδορκία και θα γίνουν κατηγορούμενοι, όπως είναι ήδη και ο ίδιος. Ακόμη, δήλωσε στα κανάλια ότι ήταν στην Επίδαυρο τη συγκεκριμένη περίοδο και ότι δήθεν είδε τον κ. Λιγνάδη με δύο νεαρούς» σημειώνει ανακοίνωση του γνωστού ποινικολόγου.

Αλέξης Κούγιας

eurokinissi

«Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική» επισημαίνει. Και προσθέτει: «Το συγκεκριμένο πρόσωπο είπε ψέματα ότι δήθεν αυτοβούλως εξετάστηκε ως μάρτυρας στην ανάκριση και ότι έτσι κατέστη και μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη, αφού σε ερωτήσεις του κου Κούγια αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι δεν εμφανίστηκε αυτοβούλως στην ανάκριση, αλλά ότι, μετά την από 25.2.2021 απολογία του κου Λιγνάδη, όπου και διαψεύστηκαν πλήρως οι αρχικές ημερομηνίες της 9ης και 8ης Αυγούστου του 2015, οπότε δήθεν έγινε ο φερόμενος με πρωκτολειχία (!) βιασμός του 18χρονου (!) Αιγυπτιακής καταγωγής, τον πρότεινε ως μάρτυρα το πρόσωπο, το οποίο έχει κατασκευάσει όλη την υπόθεση εις βάρος του κου Λιγνάδη».

Η συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο

Όπως επισημαίνεται «εκείνο επίσης που δεν είπε στα κανάλια το συγκεκριμένο πρόσωπο, είναι ότι επί της θητείας του κου Λιγνάδη ως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου ήταν εκ των πρωταγωνιστών που είχαν προσληφθεί με την προηγούμενη διοίκηση και που σε περίοδο κορονοϊού ήθελαν και να είναι σε αναστολή, αλλά και να πληρώνονται τον μισθό τους κανονικά, απαίτηση την οποία ο κ. Λιγνάδης δεν ικανοποίησε».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του μάρτυρα σε εκπομπές, ο κ. Κούγιας αναφέρει πως «δεν είπε στα κανάλια ο συγκεκριμένος αναξιόπιστος μάρτυρας, είναι ότι σε ερωτήσεις του Δικαστηρίου για το πώς μπορεί να αποδείξει ότι ήταν στην Επίδαυρο εκείνη την περίοδο, ότι παρακολούθησε τη συγκεκριμένη παράσταση και ότι διέμεινε στο συγκεκριμένο κατάλυμα, όπου δήθεν έγινε ο φερόμενος βιασμός από τον κ. Λιγνάδη, απήντησε ότι ούτε εισιτήρια έχει, ούτε έχει καμία απόδειξη ότι πράγματι κατέλυσε στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο».

Και υποστηρίζει ότι «εκείνο που επίσης απέκρυψε στις τηλεοπτικές συνεντεύξεις του είναι ότι ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου καταλύματος – ξενοδοχείου ούτε τον έχει δει ποτέ στο ξενοδοχείο του, ούτε του λέει τίποτε το όνομα … και κατέθεσε επίσης ότι το ίδιο βεβαιώνουν και όλοι οι υπάλληλοι του συγκεκριμένου ξενοδοχείου».

eurokinissi

Αλέξης Κούγιας: Η υποστήριξη στον Κουφοντίνα

Μάλιστα, ο Αλέξης Κούγιας αναφέρει πως από έρευνα του δικηγορικού του γραφείου, ο συγκεκριμένος μάρτυρας «σε αναρτήσεις του στο διαδίκτυο και από παλαιότερες συνεντεύξεις του σε ειδικά sites, δηλώνει ότι είναι άθεος αγνωστικιστής (!!!) και, με ό,τι σημαίνει αυτό, διαμαρτύρεται σε προσωπικές του αναρτήσεις, γιατί δεν ικανοποιούνται από τη Δικαιοσύνη τα αιτήματα του εκ των αρχηγών της «17 Νοέμβρη» Δημητρίου Κουφοντίνα, ενώ συγχρόνως έχει κάνει και ειδικές αναρτήσεις στο διαδίκτυο, χωρίς να γνωρίζει γιατί κατηγορείται ο κ. Λιγνάδης, στις 6/2/2021, δηλαδή 20 ημέρες πριν κρατηθεί προσωρινά και 15 ημέρες πριν του ασκηθεί ποινική δίωξη, για το ότι «περιμένουν μεγάλες στιγμές το θέατρο που πλέον θα λειτουργεί στις φυλακές».

Σύμφωνα με τον συνήγορο του Δ. Λιγνάδη επισημαίνεται πως «δυστυχώς αναγκαζόμαστε να κάνουμε αυτή την ανακοίνωση, διότι εντός του Δικαστηρίου επί ώρες τα Τακτικά Μέλη, οι Ένορκοι και ο κ. Εισαγγελέας αγωνίζονται να ανακαλύψουν την αλήθεια και κάθε μέρα αποδεικνύονται όλες αυτές οι κατασκευές που έγιναν από ένα συγκεκριμένο ακτιβιστικό κύκλο ανθρώπων που με φανατισμό επιδιώκουν την καταδίκη του Δημητρίου Λιγνάδη, τον οποίο μισούσαν λόγω της πολιτικής του προελεύσεως και λόγω του ότι επελέγη από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, αλλά και λόγω της ιδιαίτερης προσωπικότητός του, και, ενώ αυτά συμβαίνουν στο Δικαστήριο, συγκεκριμένοι «δημοσιογράφοι» υπηρετούν συγκεκριμένο ακτιβιστικό χώρο, παραπληροφορούν με αναρτήσεις που αποτελούν προσωπικές τους κρίσεις γι’ αυτά που δήθεν συμβαίνουν στο Δικαστήριο, «βαφτίζουν» εντελώς αναξιόπιστους μάρτυρες, που δοκιμάζουν την αντοχή και τη λογική των Τακτικών Δικαστών, των Ενόρκων και του κου Εισαγγελέα με όσα προκλητικά ψέματα λένε, ως δήθεν αξιόπιστες προσωπικότητες, οι οποίες δήθεν επιβεβαιώνουν το κατηγορητήριο και δήθεν οδηγούν σε κατάρρευση τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς Λιγνάδη».

Υποστηρίζει επίσης: «Αποκρύπτουν ότι ήδη ο κ. Δημήτριος Λιγνάδης όλους αυτούς τους αναξιόπιστους ψευδομάρτυρες, τους έχει μηνύσει και προ της ενάρξεως του Δικαστηρίου για όσα κατέθεσαν στην Ανάκριση, αλλά και για όσα ψεύδη κατέθεσαν και στο ακροατήριο».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ