Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

Δίκη Λιγνάδη: “Αρνούμαι τις κατηγορίες – Σήμερα είναι για εμένα μια μέρα λύτρωσης” είπε στην απολογία του ο σκηνοθέτης

Κατηγόρησε για "καιροσκοπισμό" τους καταγγέλλοντες ξεκινώντας την απολογία του ενώπιον των δικαστών του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δίκη Λιγνάδη: “Αρνούμαι τις κατηγορίες – Σήμερα είναι για εμένα μια μέρα λύτρωσης” είπε στην απολογία του ο σκηνοθέτης eurokinissi
Σε πλήρη άρνηση των κατηγοριών σε βάρος του προχώρησε ο Δημήτρης Λιγνάδης, χαρακτηρίζοντας μέρα λύτρωσης την σημερινή ημέρα ξεκινώντας την απολογία του.

Δημήτρης Λιγνάδης απολογία: Οι διάλογοι στο δικαστήριο

«Αρνούμαι τις κατηγορίες. Σήμερα είναι για εμένα μια μέρα λύτρωσης γιατί μετά από 1,5 χρόνο στη φυλακή, εκεί που η μία μέρα μετράει για ένα μήνα και αν δεν έχεις κάνει αυτό που κατηγορείσαι το ένα δευτερόλεπτο μετράει για ένα μήνα, είμαι επιτέλους στη θέση να απολογηθώ» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Δίκη Λιγνάδη απολογία

eurokinissi

Αναφερόμενος στον πρώτο καταγγελοντα ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως είδε για πρώτη φορά το πρόσωπο του πρώτου του μηνυτή στη ΓΑΔΑ. «Είπα «α ο ξάδελφος του Χασανάκου». Τότε διάβασα τη μήνυση και μου έφυγε το κεφάλι. Δεν είχα δια ζώσης επικοινωνία με τον Α. Στα social media ίσως μιλήσαμε. Υπολογιστή πήρα το 2009 μεγάλο σε ηλικία. Πάντως δεν αποκλείω ότι μπορεί να μίλησα μαζί του, μιλούσα με 1.000 άτομα» ανέφερε ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης.
Προεδρος: Δεν αναζητήσατε συνομιλίες;
Καταργούμενος: Ίσως, δε θυμάμαι. Όταν είσαι σίγουρος για κάτι που δεν έκανες, δεν μπαίνεις σε αυτή τη διαδικασία.
Προεδρος: Γνωρίζατε συγγενικό του πρόσωπο;
Κ: Ναι τον Χασαν. Παίζαμε μπάλα, στα μπάσκετ του σταθμού Λαρίσης.
Π: Δεν σας έκανε αίτημα φιλίας;
Κ: Δεν θυμάμαι. Δεν αποκλείω να μου μίλησε ο Χασαν για τον Αλί. Δεν αποκλείω να μου έκανε αίτημα φιλίας.
Π: Αποδεχοσασταν από αγνώστους;
Κ: Αποδεχόμουν. Ειδικά στην αρχή αποφορτιζόμουν κι έπαιζα με τα social media. Έκανα εκκαθαρίσεις κατά καιρούς αλλά γενικά αποδεχόμουν.
Π: Χωρίς κριτήριο;
Κ: Αν ήταν 5 ή 105 όχι. Στην αρχή πάντως αποδεχόμουν πολλούς.
Π: Δεν αρνείστε επικοινωνία στο Facebook;
Κ: Όχι δεν αρνούμαι, δε θυμάμαι.
Π: Τον είδατε εδώ, δε σας θύμισε κάτι;
Κ: Αν δε μου έλεγε κάποιος ότι είναι αυτός μπορεί να μην τον θυμόμουν.
Δίκη Λιγνάδη απολογία

eurokinissi

Δημήτρης Λιγνάδης απολογία: Για τους δυο μάρτυρες που επιβεβαιώνουν πρώτο μηνυτή

Κ: Δεν είχαν έρθει ποτέ στο σπίτι μου και δεν τους γνωρίζω. Όχι δεν τους θυμάμαι, Δεν τους έχω δει ποτέ.
Π: Ισχυρίζονται ότι έχουν έρθει σπίτι σας…
Κ: Το αρνούμαι κατηγορηματικά.
Π: Ποιό λίγο έχουν να πουν όσα είπαν, από το 2019 πολύ νωρίς λένε ότι είχαν έρθει στο σπίτι σας και στο Αμαντέους;
Κ: Δεν είμαι σε θέση να το απαντήσω. Δεν είναι η αρμοδιότητα μου. Δεν έχω αποδείξεις αλλά μπορώ να πω τη γνώμη μου. Γιατί να το πουν τώρα; Ο άνθρωπος που συνάντησα εδώ, μου φάνηκε ότι είναι αδίστακτος, καιροσκόπος έτοιμος να κάνει το οτιδήποτε. Δεν αποκλείω να ήρθαν στο Αμαντέους, ήταν τεράστια επιτυχία. Εγώ δεν μπορώ να θυμηθώ όλους τους Φανς αλλά στο σπίτι μου το αποκλείω. Όταν με συνέλαβαν το πρώτο που αναρωτήθηκα ήταν γιατί… εδώ στα 25 τους είδα άλλα άτομα. Δεν μπορώ να ξέρω το κίνητρό τους, μπορώ να σας πω ότι είναι ένα κοκτέιλ οικονομικά οφέλη καιροσκοπισμό να βρεθούν έστω για λίγο στη δημοσιότητας από πικρία για ερωτική απόρριψη…
Π: Ναι αλλά εδώ δεν είναι μόνο ένας, που τα λέει αυτά.. Οι υπόλοιποι που τα επιβεβαιώνουν, τί λόγο είχαν να κατηγορήσουν έναν άνθρωπο που δεν γνώριζαν;
Κ: Μπήκαν στο χορό όταν κατέρρευσε η πρώτη μήνυση του. Να υποστηρίξει όψιμα το φίλο του, δεν μπορέσω να καταλάβω κάτι άλλο. Ο ίδιος ο καταγγέλλων δεν μπορούσε να θυμηθεί πότε φέρεται ότι για τήκε κι λέει ότι ζήτησε τη βοήθεια των φίλων του. Αυτό, ότι χρειάζεται βοήθεια μου φαίνεται επιεικώς αδιανόητο.
Π: Σας προσέγγιζαν άτομα για να τους προωθήσετε;
Κ: Όλους τους μεγάλους ηθοποιούς με εμπειρία και στάτους, τους προσεγγίζουν άτομα για να βοηθηθούν. Έχει γίνει μόδα να γίνει ο καθένας καλλιτέχνης, ηθοποιος άκοπα.
Παρόντες στο δικαστήριο για να παρακολουθήσουν την απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη είναι ο αδελφός του Γιάννης, η πρώην νύφη του, μία πρώην σύντροφος του, αλλά και φιλικά του πρόσωπα μεταξύ των οποίων μία συνταξιούχος δικαστική λειτουργός και η Ελένη Κούρκουλα.
Την απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη παρακολουθεί και ο δεύτερος μηνυτής στην υπόθεση καθώς και ο Νίκος Σ., η δημόσια καταγγελία έδωσε αποτέλεσε το έναυσμα και έδωσε θάρρος σε άλλους καταγγέλλοντες.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ