Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Δίκη Λιγνάδη: “Σεξιστικός και ρατσιστικός ο τρόπος ερωτήσεων από τον συνήγορό του Αλ. Κούγια” είπε ο πρώτος καταγγέλλοντας για βιασμό

Συνέχισε την κατάθεσή του, αλλά ζήτησε να αποδεσμευθεί. Η διαμαρτυρία της πολιτικής αγωγής από τον Γ. Βλάχο. Τα… παρατράγουδα με τη βιντεοσκόπηση της διαδικασίας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δίκη Λιγνάδη: “Σεξιστικός και ρατσιστικός ο τρόπος ερωτήσεων από τον συνήγορό του Αλ. Κούγια” είπε ο πρώτος καταγγέλλοντας για βιασμό eurokinissi

Πανδαιμόνιο επικράτησε στη δικαστική αίθουσα κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας στη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, που κατηγορείται για 4 βιασμούς ανηλίκων και ενηλίκων προσώπων.

Μάλιστα, η ένταση ήταν τέτοια που ο μάρτυρας Νίκος Σ., που συνέχιζε να καταθέτει σήμερα, ζήτησε να αποδεσμευθεί. «Κάνει ερωτήσεις στο μάρτυρα, απαντά ο ίδιος ενώ βγάζει και συμπεράσματα. Αυτή τη στιγμή μόνο να τον εξετάσει μπορεί και να μην οδηγεί σε παρελκυστικά συμπεράσματα και διανθίζει το σενάριο περί δήθεν συνωμοσία. Θεωρώ ότι λειτουργεί αντιδικονομικά και για αυτό διαμαρτυρόμαστε» ανέφερε ο δικηγόρος της πολιτικής αγωγής Γιάννης Βλάχος.

Στη σημερινή συνεδρίαση ο μάρτυρας εξετάστηκε από τον Αλέξη Κούγια, που προσπάθησε να αποδομήσει το μάρτυρα, παρουσιάζοντας στο δικαστήριο ακόμα και αισθησιακές καλλιτεχνικές φωτογραφίες του που έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικό.

Δημήτρης Λιγνάδης

eurokinissi

Μάρτυρας: Μην μπερδεύστε, αυτό παραπέμπει. Είναι σκιά από κλαδί.

Πολιτική αγωγή: Μόνο π@@ βλέπει μπροστά του…

(Γέλια από το ακροατήριο)

Υπεράσπιση: Θα κλάψετε πολύ πίκρα όλοι εσείς. Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος.

Ακροατήριο: Μας απειλεί; Είπε σοβαρά αυτά τα πράγματα;

Μάρτυρας: Έτσι εκφράζομαι εγώ. Πάντως όχι με μεταλλικές ράβδους.

Πολιτική αγωγή: Μπορείτε να αγοράσετε ορισμένα από αυτά αν θέλετε και να ενισχύσετε την προσπάθεια…

(Γέλια στο ακροατήριο)

Μάρτυρας: Ο τρόπος ερωτήσεων είναι σεξιστικός και ρατσιστικός και δεν δέχομαι να απαντήσω.

Πολιτική αγωγή: Είναι για να ξεφτιλίσει το μάρτυρα και να βγάλει όλα τα ομοφοβικά ενώ υποστηρίζει αυτόν που υποστηρίζει. Έχουν αντιστραφεί οι ρόλοι!

Οι ισχυρισμοί για πολιτική σκευωρία

Ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη επιχείρησε μέσω των ερωτήσεων του να πείσει ότι ο μάρτυρας αποτελεί μέρος πολιτικής σκευωρίας σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη.

Υπεράσπιση: Ενώ όλοι έλεγαν ότι θα βγουν δεκάδες ηθοποιοί, μαθητές θεατρικών σχολών, παιδιά από σχολεία, και δεν έχει βγει κανείς. Η ιστορία περιορίστηκε τελικά σε 2 παραγεγραμμένες καταγγελίες και όσοι ήρθαν εδώ. Λέτε για δυο ηθοποιούς που σας πλησίασαν να σας πουν ότι έχουν αντίστοιχη εμπειρία. Ποιοί ήταν;

Μάρτυρας: Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού παραιτείται και το Φβ έχει γεμίσει συνθήματα. Είναι δεκάδες ηθοποιοί. Αυτοί οι δύο μου εκμυστηρευθήκαν μετά την ανάρτηση μου. Όταν άρχισε ο κύριος Κούγιας να μιλά για επαγγελματίες ομοφυλόφιλους μου είπαν ότι δεν μπορούν να βγουν και δεν μπορούν να καταγγείλουν. Νομίζω αν κάνουμε υπομονή μπορεί κάθε έξι μήνες να είμαστε εδώ…

Υπεράσπιση: Μετά τη συνέντευξη είχατε επικοινωνία με τη Χατζηαντωνίου;

Μάρτυρας: Ναι, τηλεφωνικά.

eurokinissi

Δίκη Λιγνάδη: Οι προειδοποιήσεις να μην πάει στις εισαγγελικές αρχές

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως υπήρξαν φιλικές προειδοποιήσεις να μην πάει στις αρμόδιες αρχές, ενώ ερωτηθείς για το γεγονός πως ο κατηγορούμενος αποκαλούσε τα φερόμενα ως Τομ, απάντησε πως «ήθελε να υπάρχει μία ταύτιση των θυμάτων με τον ήρωα».

Υπεράσπιση: Τι καθεστώς φόβου ζήσατε μαζί του, όπως έχει γράψει;

Μάρτυρας: Υπήρχαν φιλικές προειδοποιήσεις να μην πάω στις εισαγγελικές αρχές.

Υπεράσπιση: Είναι σύμπτωση ότι και ο Β. Κ υποστηρίζει να απαγγείλει το ίδιο μονόλογο;

Μάρτυρας: Ήθελε να ήμαστε όλοι Τομ, να υπάρχει μια ταύτιση των θυμάτων με τον ήρωα. Δεν θα απολογηθούμε για το μοτίβο του βιαστή μας.

Υπεράσπιση: Είναι σύμπτωση;

Μάρτυρας: Ξέρετε πόσοι Τομ υπάρχουν εκεί έξω αυτή τη στιγμή;

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης μέλος του ακροατηρίου συνελήφθη, επειδή άρχισε να βιντεοσκοπεί τη διαδικασία με το τηλέφωνο του. «Για δέκα δευτερόλεπτα μόνο και το έσβησα. Επειδή ότι το έκαναν κι άλλοι και το έκανα κι εγώ» υποστήριξε, με τον εισαγγελέα της έδρας να απαντά ότι πρόκειται για αυτεπαγγέλτως διωκόμενο αδίκημα και θα πρέπει να οδηγηθεί στο οικείο αστυνομικό τμήμα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ