Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Δίκη Μπελέρη: Στις 25 Ιουνίου η απόφαση σε δεύτερο βαθμό – Απορρίφθηκε το αίτημα της υπεράσπισης για εξαίρεση δικαστή – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Εισαγγελέας πρότεινε να συνεχιστεί η κράτησή του ώστε να συμπληρωθούν τα δύο χρόνια φυλάκισης της πρωτόδικης απόφασης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δίκη Μπελέρη: Στις 25 Ιουνίου η απόφαση σε δεύτερο βαθμό – Απορρίφθηκε το αίτημα της υπεράσπισης για εξαίρεση δικαστή – ΒΙΝΤΕΟ facebook

Ολοκληρώθηκε δίκη Μπελέρη σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο στα Τίρανα και ακολουθεί μια ακόμα συνεδρίαση ώστε να βγει η απόφαση η οποία θα γίνει στις 25 Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι εάν η ποινή του Φρέντη Μπελέρη μειωθεί κατά δύο μήνες σε σχέση με τη πρωτόδικη απόφαση, αυτομάτως αφήνεται ελεύθερος.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας, ο Εισαγγελέας πρότεινε να συνεχιστεί η κράτησή του ώστε να συμπληρωθούν τα δύο χρόνια φυλάκισης της απόφασης σε πρώτο βαθμό.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης η υπεράσπιση αιτήθηκε την αλλαγή της έδρας. Ειδικότερα, η συνήγορος του Φρέντη Μπελέρη, ζήτησε να εξαιρεθεί η δικαστής, η οποία είχε προεδρεύσει και στις προηγούμενες τρεις δίκες σε πρώτο βαθμό κάτι το οποίο όπως ανέφερε απαγορεύει ο νόμος. Πρόσθεσε, επίσης, ότι δεν κληρώθηκε, όπως συμβαίνει για όλους τους δικαστές σε δεύτερο βαθμό αλλά «διορίστηκε» και πάλι από το κράτος.

Δίκη Μπελέρη: “Δεν με δικάζει αυτή η σύνθεση του δικαστηρίου, αλλά με δικάζει ο πρωθυπουργός της Αλβανίας”

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο εκλεγμένος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Φρέντη Μπελέρης δήλωσε πως είναι αθώος και είπε «πως εμένα δεν με δικάζει αυτή η σύνθεση του δικαστηρίου, αλλά με δικάζει ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα». Αθώος δήλωσε και ο άλλος κατηγορούμενος, ο Παντελής Κοκκαβέσης.

Κατά τη διάρκεια της δίκης η δικηγόρος του Μπέλερη αναφέρθηκε στον κύριο μάρτυρα κατηγορίας ο οποίος όπως υποστήριξε, βρισκόταν την ίδια στιγμή σε δύο σημεία, τόσο στην Αυλώνα όσο και στη Χειμάρρα, ενώ μίλησε για τα χρήματα που πήραν οι μάρτυρες που κατέθεσαν ψευδώς.

«Αυτό που έχει στηθεί από την πρώτη στιγμή δεν στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα» σημείωσε η δικηγόρος και πρόσθεσε «Ακόμη και οι ηχογραφήσεις που επικαλούνται οι εισαγγελείς ποτέ δεν ήρθαν στο δικαστήριο και μάλιστα όταν αυτές μετατράπηκαν σε κείμενο δεν έγιναν λέξη προς λέξη, αλλά κάποιοι έδωσαν την έμφαση που θέλανε να δώσουν και δημιούργησαν νέους διαλόγους».

Εντωμεταξύ αν η ποινή του Μπελέρη, που είναι για δύο χρόνια, μειωθεί κατά τρεις μήνες, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αυτόματα θα αφεθεί ελεύθερος.

Ωστόσο, οι εισαγγελείς σήμερα ζήτησαν να συνεχιστεί η πρωτόδικη απόφαση που ήταν η ποινή φυλάκισης δύο χρόνων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ