Παρασκευή 23 Μαϊου 2025

Δίκη Novartis – Α. Λοβέρδος: “Τον Τσίπρα έπρεπε να μηνύσω, είχα αποφασίσει να τον δείρω στη Βουλή” είπε στην κατάθεσή του

Οι προστατευόμενοι μάρτυρες είπαν ψέματα για να πάρουν χρήματα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, υποστήριξε.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δίκη Novartis – Α. Λοβέρδος: “Τον Τσίπρα έπρεπε να μηνύσω, είχα αποφασίσει να τον δείρω στη Βουλή” είπε στην κατάθεσή του (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Για δεύτερη συνεδρίαση συνεχίστηκε η κατάθεση του Ανδρέα Λοβέρδου στη δίκη των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis.

Ο μάρτυρας και μηνυτής στην υπόθεση επανέλαβε οι προστατευόμενοι μάρτυρες είπαν ψέματα «για να πάρουν χρήματα από τις Ηνωμένες Πολιτείες». Μάλιστα, υποστήριξε πως αυτή τη γνώση την έχει λάβει από τον επίσης πρώην προστατευόμενο μάρτυρα Νίκο Μανιαδάκη. «Τα έχω μάθει από τον κ. Μανιαδάκη. Σε εκείνον είχαν πει «δώσε Σαμαρά και Λοβέρδο» για να ταξιδέψεις με την οικογένεια σου» είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Σε σημείο της κατάθεσής του αναφέρθηκε σε τηλεφωνική κλήση που δέχτηκε από τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, αλλά δεν απάντησε αφού θέλησε να ολοκληρώσει πρώτα την κατάθεση του. «Μας αναφέρατε ότι σας κάλεσα ο κ. Κοντονής, ο οποίος έχει πει κάποιες αλήθειες και θα μπορούσε να φωτίσει κάποιες πλευρές της ιστορίας. Θα ζητήσω να κληθεί ο κ. Κοντονής γιατί έχει πει πράγματα που έχουν ταράξει το κοινωνικό σύνολο» είπε η εισαγγελέας.

Δίκη Novartis – Α. Λοβέρδος: Οι συνεργάτες μου με έπεισαν να μην δείρω τον Τσίπρα στη Βουλή

«Είχα αποφασίσει να δείρω τον Τσίπρα μέσα στη Βουλή αλλά οι συνεργάτες μου με έπεισαν να μη το κάνω γιατί θα ήταν η πολιτική μου καταστροφή. Αυτόν έπρεπε να μηνύσω κανονικά αλλά είμαι πολιτικός εγώ! Δεν στρέφομαι ποτέ κατά πολιτικών, δημοσιογράφων και δικαστών» είπε ο μάρτυρας.

Σε ερώτηση που τέθηκε στον Ανδρέα Λοβέρδο από την υπεράσπιση του κ. Δεσταμπασίδη σχετικά με το εάν υπάρχει διαφθορά στο υπουργείο Υγείας απαντάει: «Σε αυτό το χώρο η διαφθορά βασιλεύει. Εμείς εκείνο το καιρό έπρεπε να διαχειριστούμε την πτωχευμένη Ελλάδα. Άμα μου λέγανε για Πικραμμένο, Σαμαρά, Βενιζέλο θα έλεγα ότι λένε ψεύδη. Αν τα έλεγαν για άλλους θα έλεγα ότι λένε ψέματα διότι η φαρμακευτική δαπάνη μειώνεται. Σε εκείνη την περίοδο αυτά που κατήγγειλαν οι ψευδομάρτυρες ήταν αδιανόητα. Μέχρι να γίνει από εμένα η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, γινόταν χαμός, εγώ πήγα να πάρω ένα φάρμακο και μου λένε μην πληρώνεις, έχω του πεθερού σου το βιβλιάριο».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ