Ολοκληρώνεται σήμερα η απολογία Π. Φιλιππίδη – Αναμένεται η εισαγγελική πρόταση
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του δικαστηρίου, σήμερα ενδέχεται να αγορεύσει και ο εισαγγελέας επί της ενοχής ή μη του κατηγορούμενου.

Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου η απολογία του Πέτρου Φιλιππίδη για τις δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος συναδέλφων του ηθοποιών.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του δικαστηρίου, αν η απολογία τελειώσει σχετικά νωρίς, τότε δεν αποκλείεται η διαδικασία να προχωρήσει αμέσως με την αγόρευση του Εισαγγελέα της Έδρας Ανδρέα Καραφλού επί της ενοχής ή μη του κατηγορούμενου.
Η πρόεδρος του δικαστηρίου πάντως στην προηγούμενη συνεδρίαση, όταν ο κατηγορούμενος ζήτησε διακοπή της απολογίας λόγω αδιαθεσίας, είπε προς όλους ότι δεν θα δοθεί άλλη συνεδρίαση για την απολογία. «Το λέω για να είστε προετοιμασμένοι. Θα μείνουμε για την απολογία όσο χρειαστεί» ανέφερε κοιτώντας τον κατηγορούμενο.
Ολοκληρώνεται η απολογία Φιλιππίδη
Ο Πέτρος Φιλιππίδης σήμερα αναμένεται να αναφερθεί στη δεύτερη υπόθεση απόπειρας βιασμού που του καταλογίζεται ότι διέπραξε το 2014 σε βάρος ηθοποιού με την οποία είχε συναντηθεί για επαγγελματικούς λόγους.
Η πράξη φέρεται να διαδραματίστηκε στο αυτοκίνητο του κατηγορούμενου, ο οποίος μετά την συνάντηση που είχε με την καταγγέλλουσα, για κάποιο ρόλο, προσφέρθηκε να την γυρίσει στο σπίτι της. Αντί όμως αυτού, κατηγορείται ότι την οδήγησε σε αδιέξοδο στενό στο Παλαιό Ψυχικό όπου επιχείρησε να τη βιάσει πατώντας το κεντρικό κλείδωμα του αυτοκινήτου.
Σύμφωνα με την παθούσα, γλίτωσε γιατί είχε προσποιηθεί ότι παθαίνει κρίση πανικού και φώναζε υστερικά. Η γυναίκα υποστηρίζει ότι την είχε πετάξει έξω από το αυτοκίνητο λέγοντας: «Άντε.. που θες και ρόλο».
Στην απολογία του ο ηθοποιός υποστήριξε πως δεν έχει ασκήσει βία σε βάρος ανθρώπου ποτέ και πως με τις δύο γυναίκες «ό,τι έγινε, έγινε συναινετικά».
Όπως ανέφερε, «μπορεί να ήμουν άπιστος, αλαζόνας, εγωιστής , αλλά βιαστής δεν ήμουν» τονίζοντας πως για όλα «είχα πράσινο φως από τις γυναίκες».
Σύμφωνα με τον καλλιτέχνη, η αρχή της υπόθεσης για τον ίδιο και κάποιους άλλους καλλιτέχνες που βρέθηκαν στο επίκεντρο του MeToo ήταν μια προσπάθεια «αναδιανομής της πίτας στον χώρο» με θρυαλλίδα την πανδημία.
«Πριν την πανδημία είχαμε δουλειές» είπε, και αναπτύσσοντας τη θέση του αναφέρθηκε σε «έναν κύκλο είκοσι προσώπων» που «με έβαλαν στην μέση». Κατά τον κατηγορούμενο, αυτή είναι η απάντηση στην ερώτηση που δέχτηκε πολλές φορές από την έδρα σχετικά με τον λόγο για τον οποίο ήρθαν στο δικαστήριο «τόσοι μάρτυρες και στράφηκαν εναντίον σας».
Όσο για το κίνητρο της πρώτης καταγγέλλουσας να συμμετάσχει σε όλο αυτό και να πει «αυτά τα ψέματα» είναι ότι «μου χρεώνει ότι δεν έκανε την καριέρα που ήθελε στο θέατρο» είπε ο Πέτρος Φιλιππίδης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απολογία Φιλιππίδη: “Όλοι λένε ψέματα, όλα σε αυτή τη δίκη έχουν μεταφερθεί από τον αέρα!” – “Ο κόσμος λέει ότι με παγίδευσαν” Απολογία Φιλιππίδη: “Έχω κάνει λάθη, ήμουν άνθρωπος με ελαττώματα, ποτέ δεν εγκλημάτισα, δεν βίασα, δεν αποπειράθηκα να βιάσω” Δίκη Φιλιππίδη: Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου για την απολογία του – Οι ισχυρισμοί των συνηγόρων του και το αίτημα αναβολής Δίκη Φιλιππίδη: Απέρριψε το Εφετείο το αίτημα εξαίρεσης δικαστή που είχαν υποβάλει οι συνήγοροί τουΑκολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr