Πέμπτη 23 Μαϊου 2024

Δίκη Πισπιρίγκου: “Πλείστες οι αντιφάσεις σας” η αιχμή του εισαγγελέα στην αδελφή της κατηγορούμενης – Μήνυση Δασκαλάκη για ψευδείς καταθέσεις

«Έμπαινα στο προφίλ του» παραδέχθηκε η Δήμητρα Πισπιρίγκου. Η κατάθεση της παιδιάτρου των τριών κοριτσιών. «Σοκαρίστηκα δεν περίμενα τόσο ξαφνικό θάνατο» είπε για τη Μαλένα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δίκη Πισπιρίγκου: “Πλείστες οι αντιφάσεις σας” η αιχμή του εισαγγελέα στην αδελφή της κατηγορούμενης – Μήνυση Δασκαλάκη για ψευδείς καταθέσεις eurokinissi

Για δεύτερη συνεδρίαση κατέθεσε στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας, η αδελφή της Δήμητρα. Η 35χρονη κατηγορούμενη κατά το σημερινό μεγαλύτερο μέρος της εξέτασης της αδελφής της δεν βρίσκονταν στη δικαστική αίθουσα, καθώς όπως ανέφερε η υπεράσπισή της, είχε προγραμματισμένο ιατρικό ραντεβού.

Η παρουσία της περιορίστηκε σε ένα μικρό διάστημα με την έναρξη της δίκης, ενώ σε κάποιο σημείο όταν η Δήμητρα Πισπιρίγκου ξέσπασε σε κλάματα βλέποντας τη φωτογραφία της μικρής Ίριδας οι δύο αδελφές αγκαλιάστηκαν θερμά.

Πρόεδρος: Μόλις μπήκατε μέσα στο δωμάτιο της Ίριδας ανάψατε το φως;

Δ. Πισπιρίγκου: Όχι, μόλις έφτασα στη κουζίνα φώναξα «Ρούλα το παιδί»…

Πρόεδρος: Προανακριτικά είχατε πει πως ανοίξατε το φως, την πήρατε αγκαλιά και τα χειλάκια του ήταν μελανιασμένα.

Δ. Πισπιρίγκου: Σίγουρα δεν άνοιξα το φως

Πρόεδρος: Ποιος ενημέρωσε τη Τζωρτζίνα για το χωρισμό των γονιών της;

Μάρτυρας: Δεν γνωρίζω.

Πρόεδρος: Μπορείτε να μου εξηγήσετε με 2 θανάτους και τρίτο παιδί στο νοσοκομείο, η κατηγορούμενη σας στέλνει μηνύματα για τον Δασκαλάκη και τις κινήσεις του;

Δ. Πισπιρίγκου: Εκείνη την περίοδο υπήρχαν έντονοι τσακωμοί, ο κ. Δασκαλάκης ήταν επίμονος να πει η Ρούλα στη Τζωρτζίνα ότι έκανε εξωσυζυγική σχέση και για αυτό φεύγει ο μπαμπάς. Είχαμε μιλήσει με το δικηγόρο για το διαζύγιο και μας είχε πει «να προσέχετε όλες τις κινήσεις τα πάντα».

Πρόεδρος: Για ποιο λόγο; Υπάρχουν θάνατοι και ένα παιδί στο νοσοκομείο δεν σας προβλημάτισε εσάς αυτό;

Δίκη Πισπιρίγκου για θανάτους Μαλένας Ίριδας

eurokinissi

Μάρτυρας: Δεν ρώτησα, έμπαινα στο προφίλ του ότι έβλεπα το κράταγα μήπως το χρειαστεί ο δικηγόρος για την αγωγή. Τώρα που τα βλέπω ίσως να έκανα λάθος που δεν της είπα σταμάτα μην ασχοληθούμε ξανά.

Εισαγγελέας: Είναι πλείστες οι αντιφάσεις σας. Δεν μπήκατε καν στο δωμάτιο μετά από 12 ώρες να δείτε αν είναι έστω σκεπασμένη η Ίριδα;

Δ. Πισπιρίγκου: Έχετε δίκιο, όμως η Ρούλα ήξερε τη ρουτίνα του παιδιού. Μπήκε δυο φορές στο δωμάτιο τη νύχτα.

Εισαγγελέας: Λέτε ότι η ξηρότητα ήταν και στα δύο χείλη και στην ανακρίτρια είπατε ότι το σημάδι στο στόμα είναι σαν κάποιος να έχει δαγκώσει το στόμα του. Εδώ είπατε άλλα; Τι εννοούσατε ως κάκωση ως πληγή στα χείλη. Σας επιδεικνύω ξανά τη φωτογραφία.

Μάρτυρας: Δεν θέλω να τη δω τη φωτογραφία, δεν μπορώ.

Εισαγγελέας: Ποιος έβαλε το μαξιλάρι στο προσκέφαλο; Η αστυνομία σας είπε να μην αλλάξετε τίποτα στο δωμάτιο γιατί θα έρχονταν για αυτοψία.

Δ. Πισπιρίγκου: Το μαξιλάρι ήταν στα κάγκελα όταν βρήκα το μωρό. Εγώ όταν γύρισα από το τμήμα δεν ήταν στο προσκέφαλο, ήταν στη θέση που το τοποθετούσε πάντα.

Εισαγγελέας: Οι κουβέρτες βρέθηκαν στο κάτω μέρος της κούνιας; Έσπρωχνε τις κουβέρτες το παιδί; Ξεσκεπάζονταν εύκολα;

Δ. Πισπιρίγκου: Στη κούνια δεν είχα δει, στο καρότσι έσπρωχνε λίγο.

Εισαγγελέας: Σκουπίσατε ποτέ εσείς ή η αδελφή σας το στόμα του παιδιού με το πανάκι αυτό;

Δ. Πισπιρίγκου: Ποτέ

Εισαγγελέας: Ποιος σας ενημέρωσε ότι το πανάκι βρέθηκε στη κούνια;

Δ. Πισπιρίγκου: Η αδελφή μου. Με φώναξε και μπήκα στο δωμάτιο όπου κρατούσε το πανάκι και μου λέει τι είναι αυτό δεν είδες; Της είπα όχι. Μου είπε ότι «το βρήκα εκεί». Ο Δασκαλάκης ήταν εκεί το άρπαξε από το χέρια της και άρχισε να το μυρίζει.

Υποστήριξης της Κατηγορίας: Ποιος ξεκίνησε να κάνει ΚΑΡΠΑ στην Ίριδα;

Δ. Πισπιρίγκου: Εγώ

Υποστήριξης της Κατηγορίας: Ποτέ επενέβη η κατηγορούμενη;

Δ. Πισπιρίγκου: Μετά από 1 – 2 λεπτά.

Υποστήριξης της Κατηγορίας: Όση ώρα μείνατε στο σπίτι μόνη με τη Τζωρτζίνα μπήκατε στο δωμάτιο της Ίριδας;

Δ. Πισπιρίγκου: Όχι. Χτυπούσα το κεφάλι μου στο τοίχο

Πρόεδρος: Έχει ερωτηθεί για όλα αυτά

Υποστήριξης της Κατηγορίας: Βλέπουμε μια καινούργια κατάθεση σήμερα, ο κ. Δασκαλάκης θα υποβάλλει μήνυση για αυτές τις ψευδείς καταθέσεις αλλά θα πρέπει κάποια πράγματα να ειπωθούν όλα είναι με διαφορετική εκδοχή σε κάθε ερώτηση που γίνεται στη κυρία μάρτυρα.

Η κατάθεση της παιδιάτρου: «Σοκαρίστηκα δεν περίμενα τόσο ξαφνικό θάνατο» είπε για τη Μαλένα

Ακολούθησε η κατάθεση της παιδιάτρου Ελένης Ρούτη, που περιγράφοντας την οικογένεια είπε: «Ήταν συνεπέστατοι σε όλα στα εμβόλια των παιδιών στα πάντα».

Η παιδίατρος αναφέρθηκε εκτενώς στην περίπτωση της Μαλένας και στο ποτέ εντοπίστηκε πρόβλημα στους λεμφαδένες της. «Αρχικά της έδωσα αντιβίωση. Όταν ολοκληρώθηκε η αγωγή είδα ότι είχε επεκταθεί. Μέσα σε δυο μέρες έκανα όλο τον έλεγχο και δεν βρήκα τίποτα. Τους κάλεσα στο ιατρείο ήρθαν και οι δυο και τους είπα ότι εγώ δεν βρήκα τίποτα και τους είπα ή μπαίνετε νοσοκομείο στη Πάτρα ή πάτε κατευθείαν Αθήνα γιατί αν είναι κάποια κακοήθεια που ξεκινάει να είστε δίπλα στο Ελπίδα να το προλάβουμε».

Ένα μήνα αργότερα έμαθε, όπως είπε στο δικαστήριο, το θάνατο του παιδιού από το Μάνο Δασκαλάκη. «Σοκαρίστηκα, δεν περίμενα τόσο ξαφνικό θάνατο. Μου φάνηκε πολύ ξαφνικός θάνατος δεν περίμενα να πάει έτσι» ανέφερε.

Πρόεδρος: Πως ήταν αυτά τα τηλεφωνήματα;

Μάρτυρας: Τυπικά δεν μου έλεγαν τι θεραπείες έκαναν. Με ρωτούσαν αλλά εγώ δεν θα μπορούσα να ξέρω. Τους έλεγα να περιμένουν τη νεκροψία. Μεσολάβησε 1,5 χρόνος από την Μαλένα μέχρι την Ίριδα δεν θυμάμαι αν μου είχαν φέρει τη Τζωρτζίνα, ήταν όμως ένα παιδί που δεν αρρώσταινε εύκολα.

Πρόεδρος: Πάμε στην Ίριδα.

Μάρτυρας: Το παιδάκι έκανε τα εμβόλια συνεπέστατα, μεσολάβησε μια ιωσούλα, μια ελαφριά βρογχίτιδα και θεραπεύτηκε. Κάπου εκεί στον τρίτο μήνα άκουσα ένα φυσηματάκι πολύ μικρής έντασης και αυτό παραπέμπει σε αθώο φύσημα. Τους είπα ότι σαν πρωτόκολλο πρέπει να το στείλουμε σε καρδιολόγο από τη στιγμή που υπάρχει ένας θάνατος στην οικογένεια. Το ακούμε αυτό το φύσημα στα μισά παιδιά. Είχα στο μυαλό μου ότι υπήρχε ένας ξαφνικός θάνατος στην οικογένεια για αυτό τους έστειλα σε καρδιολόγο. Σε ένα άλλο μωρό θα περίμενα να το ξαναδώ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ