Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Δίκη “ψευτογιατρού” – Το ξέσπασμα του μάρτυρα: “Βρωμιάρη” του φώναξε, τον περίμενε κόσμος είπε “λες και ήταν Μεσσίας”

Σε τεταμένο κλίμα η συνεδρίαση στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Η κατάθεση μάρτυρα για το πώς ο Dr. Kontos του απέσπασε πάνω από 52.000 ευρώ για τη θεραπεία της γυναίκας και της κόρης του. Τα μπουκαλάκια με τα “βότανα”.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δίκη “ψευτογιατρού” – Το ξέσπασμα του μάρτυρα: “Βρωμιάρη” του φώναξε, τον περίμενε κόσμος είπε “λες και ήταν Μεσσίας” eurokinissi

Δίκη “ψευτογιατρού”: Σε έντονο κλίμα συνεχίστηκε σήμερα η δίκη του «ψευτογιατρού» για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας

Ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης της ήταν παρών στο δικαστήριο, ενώ ο μάρτυρας που εξετάστηκε περιέγραψε ότι ο ψευτογιατρός ανέλαβε τη θεραπεία της γυναίκας και της κόρης του, αποσπώντας του περισσότερα από 52.000 ευρώ.
«Βρωμιάρη» φώναξε βλέποντας τον κατηγορούμενο ο μάρτυρας, που γνώρισε τον Dr Konto το 2017, το καλοκαίρι, μαζί με τη σύζυγο και την κόρη του όταν επισκέφθηκαν τον «ψευτογιατρό» σε μοναστήρι στο Πήλιο για την ασθένεια του παιδιού του.

Δίκη “ψευτογιατρού”: “Τον περίμενε κόσμος λες και ήταν Μεσσίας”

«Περίμενε λαός στη σειρά για να τον δει, λες και ήταν Μεσσίας» είπε ο μάρτυρας. «Τα λέω καλά;» ρώτησε τον κατηγορούμενο με την πρόεδρο να του ζητάει να ηρεμήσει. «Μας συστήθηκε ως νευροχειρουργός-ογκολόγος. Του είπαμε για το πρόβλημα της κόρη μας με τον καρκίνο στον εγκέφαλο, την είδε και μας είπε «μην ακούτε τους γιατρούς τα λένε αυτά για να παίρνουν μίζες. Θα σας κάνω εγώ μία θεραπεία με αποστάγματα βοτάνων, ενέσεις αρτεμισίνης, χυμούς και τσάγια». Μετά από λίγες ημέρες κάναμε μία μαγνητική  στο παιδί η οποία στα ευρήματα ανέφερε την υδροκεφαλία. Μας είπε μη δίνετε σημασία, δεν είναι τίποτα. Χαρακτηριστικά η φράση του ήταν «άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας».
Δίκη ψευτογιατρού
«Στις 29-12-2017 συναντηθήκαμε σε ιδιωτική κλινική όπου του έδωσα 11.800 σε επιταγες για τη θεραπεία. Μου ζήτησε ή επιταγές ή μετρητά λέγοντας μου πως δεν έχει λογαριασμούς στην Ελλάδα. Μας είπε να κάνουμε και μία θερμογραφία η οποία στοίχιζε 205 ευρώ. Έλεγε πως μόνο εκείνος την διαβάζει στην Ελλάδα και κανένας άλλος. Μας έδωσε και αυστηρή διατροφή. Μας συνέστησε και κάποιον Σπύρο στο Πήλιο για να παίρνουμε τα βότανα. Η γυναίκα μου όλη ημέρα έκανε τσάγια και χυμούς, ούτε ψωμί δεν άφηνε να φάει το παιδί. Στα τέλη Ιανουαρίου 2018 έκανε  ένεση αρτεμισίνης στο μοναστήρι στην κόρη μου. Μετά από μία εβδομάδα της ήρθε περίοδο για πρώτη φορά και η γυναίκα μου τον πήρε τηλέφωνο να του το πει. Εκείνος της απάντησε «Εγώ δεν έκανα τίποτα, ο Θεός». Πάντα επικαλούνταν τα θεία. Τον Απρίλιο έκανε ξανά ένεση στο μοναστήρι. Τον Ιούλιο του 2017 του έδωσα άλλα 5.220 ευρώ» περιέγραψε ο μαρτυρας και συμπλήρωσε ότι τον Δεκέμβρη 2018 διαγνώστηκε και η  γυναίκα του με καρκίνο στο έντερο.
«Πήρε τηλέφωνο και το είπε στο «ψευτογιατρό» και εκείνος της έλεγε «μη φοβού δεν ειναι τίποτα, ούτε χειρουργείο θα χρειαστείς, ούτε τίποτα». Εμείς τελικά αποφασίσαμε η γυναίκα μου να χειρουργηθεί τον Ιανουάριο του 2018. Ο θεράπων ιατρός τότε μας είπε ότι για πλήρη ίαση θα πρέπει να κάνει χημειοθεραπείες. Τελικά, εμείς αποφασίσαμε να ακούσουμε τον «ψευτογιατρό». Στις 10 Φεβρουαρίου 2019 συναντηθήκαμε και του έδωσα 23.300 ευρώ για τη γυναίκα και την  κόρη μου, για διπλά αποστάγματα. Αργότερα η γυναίκα μου έκανε εξετάσεις και έδειχνε μεταστάσεις στο συκώτι. Εκείνος μας είπε ότι δεν είναι τίποτα. Τον Δεκέμβρη του 2019 μας είπε να συνεχίσουμε τη θεραπεία και του δώσαμε άλλα 12.300 ευρώ» είπε.
Η συναναστροφή με τον ψευτογιατρό έληξε άδοξα το 2020, όταν ο μάρτυρας έμαθε για τη σύλληψη του από την τηλεόραση.
«Το τελευταίο διάστημα πριν σταματήσουμε τη θεραπεία η κόρη μας είχε αλλόκοτη συμπεριφορά αλλά επανήλθε σιγα σιγά ωστόσο χειροτέρεψε  η κατάταση της υδροκεφαλίας. Μας είπαν οι γιατροί πως έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί άμεσα. Για να την αντιμετωπίσαμε βάλαμε βαλβίδα. Η γυναίκα μου εάν συνέχιζε τη θεραπεία του «ψευτογιατρού» σίγουρα θα πέθανε. Όπως διαπιστώσαμε είχε πολλές φλεγμονές στο έντερο πιθανόν από τη θεραπεία του κατηγορούμενου».
Ο μάρτυρας μάλιστα έβγαλε απο την τσέπη του και έδειξε στο δικαστήριο δύο μπουκαλάκια από αυτά που τους είχε δώσει ο «ψευτογιατρός» για τη θεραπεία της γυναίκας και της κόρης του.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ