Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

Δίκη “ψευτογιατρού”: “Δεν πήρε όπλο να την πυροβολήσει, αλλά τη σκότωσε με τα σκευάσματα”

Συγκλονιστική κατάθεση από τον σύζυγο μίας γυναίκας που έχασε τη ζωή της, ακολουθώντας τις οδηγίες του Dr. Kontos

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δίκη “ψευτογιατρού”: “Δεν πήρε όπλο να την πυροβολήσει, αλλά τη σκότωσε με τα σκευάσματα” EUROKINISSI

Δίκη “ψευτογιατρού”: Την πειθώ του γιατρού και τις μεθόδους που χρησιμοποίησε για να πείσει την πάσχουσα από καρκίνο σύζυγό του, περιέγραψε ο πρώτος μάρτυρας στη σημερινή συνεδρίαση της δίκης του «ψευτογιατρού»·

Η σύζυγος του μάρτυρα το 2017 αφαίρεσε όγκο στο στήθος, ενώ λίγο καιρό αργότερα εμφανίστηκε πρόβλημα στους λεμφαδένας οι γιατροί της πρότειναν χημειοθεραπείες. «Ηγυναίκα μου πολιτεύονταν. Την ενδιέφερε η εικόνα της. Δεν ήθελε χάσει τα μαλλιά της και το στήθος της. Ήταν κουμπωμένη. Άρχισε να πηγαίνει με μια φίλη της στις εκκλησίες. Πήγε μια Κυριακή στον Άγιο Φανούριο και εκεί είχε πρόβλημα με καρκίνο στον προστάτη ο ιερέας, ο οποίος πίστευε στα βότανα. Ο ιεράς είχε γνωρίσει τον Κόντο και πίστευε ότι είναι γιατρός. Είπε στη γυναίκα μου πως «υπάρχει ένας γιατρός που δεν θα χρειαστεί να κάνεις χημειοθεραπείες». Εγώ ξαφνιάστηκα που πήγαινε στις εκκλησίες. Στον Άγιο Φανούριο συνάντησε τον Κόντο. Ήταν μαζί με τη φίλη της» κατάθεσε ο μάρτυρας.
Δίκη "ψευτογιατρού"
Ο μάρτυρας υποστήριξε πως ο ψευτογιατρός έκανε πλύση εγκεφάλου στη σύζυγο του. «Της είπα μιλάς με γιατρούς δεν μπορείς να θεραπεύσεις τον καρκίνο με σκόρδα, παντζάρια και βότανα. Της είπα ότι ο άνθρωπος είναι απατεώνας. Τσακωνόμασταν συνέχεια. Έφτασα στο σημείο να φύγω από το σπίτι γιατί μαλώναμε. Γνωρίζω τι γίνεται έξω στην κοινωνία. Πολιτεύτηκα και εγώ. Είμαι οικονομολόγος, σπούδασα στην Αμερική.
Της έλεγα «Μαρία αυτός ο άνθρωπος κάτι κρύβει» και εκείνη μου απαντούσε «όλα τα ξέρεις εσύ». Μέχρι τότε εγώ δεν τον είχα δει. Της ζητούσα συνεχώς να μη χάνει το χρόνο της. «Έχουμε επιστήμονες το καλύτερο χειρούργο. Ήταν τότε στο πρώτο στάδιο, ήταν μια ρουτίνα, θα αφαιρούσε το στήθος και θα ζούσε. Της έλεγα έχουμε παιδιά θέλω να τα δεις να μεγαλώνουν» περιέγραψε ο μάρτυρας.
Ο μάρτυρας περιέγραψε πως η σύζυγος του προσπάθησε να βρει χρήματα για να πληρώσει το δήθεν γιατρό. «Πάντα είχα ένα ποσό και στο σπίτι. Είπα στο δεύτερο γιο μου σε περίπτωση που πάθω κάτι έχω 30 χιλιάδες δολάρια, είστε αμερικανοί πολίτες αν πάθω κάτι, θα πάτε όλοι στην Αμερική. Η γυναίκα μου πίεζε το γιο μου και του ζητούσε τα λεφτά. Όταν συναντήθηκε με τον Κόντο της πρότεινε ενέσεις αρτεμισήνης. Κάθε Κυριακή πήγαινε στον Άγιο Φανούριο, δεν ήθελε να πάμε κάπου αλλού μαζί. Κάποια στιγμή ο μεγάλος γιατρός που κατέστρεψε την οικογένειά μου της χάρισε την Καινή Διαθήκη. Της έδινε βότανα. Αυτό που ξέρω είναι ότι όταν η γυναίκα μου πέθανε δε βρήκαμε ποτέ χρήματα».

Δίκη “ψευτογιατρού”: Η σύζυγος του μάρτυρα επέμενε με τις θεραπείες του Dr Kontos παρά τις συστάσεις των γιατρών της για χημειοθεραπείες

«Πήγαμε στο γιατρό και εκείνος αμέσως της είπε ότι έπρεπε να κάνει χημειοθεραπείες. Αντί για αυτό εκείνη έκανε κάτι ζουμιά, που της έλεγε ο μεγαλογιατρός, κατσαρόλες ολόκληρες με βότανα που της είχε δώσει ο μεγάλος επιστήμονας. Είχε γεμίσει ένα σπίτι με μπουκάλια και βότανα. Της έλεγα «σταμάτα τα όλα θέλω να κάνεις χημειοθεραπείες, πήγαινε στο γιατρό, μην ασχολείσαι με τέτοια πειράματα». Εκείνη μου απαντούσε «με κουράρει ο Κόντος» και αυτό με τρέλαινε».
Δίκη ψευτογιατρού
Πάρεδρος: Πως ο κατηγορούμενος δικαιολογούσε την επιδείνωση της υγείας της;
Μάρτυρας: Της έλεγε ότι είναι καλά, να συνεχίσει τα βότανα, να μη φοβάται που έκανε νέο όγκο. Ότι η θεραπεία του ήταν εναλλακτική με βότανα, με σωστή διατροφή και βιταμίνες. Της έλεγε ότι θα μικρύνουν οι όγκοι και θα εξαφανιστούν και ότι «θα είσαι πάντα καλά». Της έλεγε μη πιστεύεις τις βλακείες των γιατρών  και ότι αυτή τη λύση που είχε αυτός, οι γιατροί δεν την προωθούν γιατί θέλουν να πουλάνε χημειοθεραπείες.
Της έλεγε ότι θα συρρικνώσει τους όγκους με ενέσεις αρτεμισήνης.
Κάποια στιγμή, ο μάρτυρας διαπίστωσε ότι έλειπαν όλα τα χρήματα που είχαν στο σπίτι τους. «Μίλησα με τη γυναίκα μου και μου είπε πως τα έχει ανάγκη και πως έπρεπε να σώσει τον εαυτό της. Δεν ήταν μόνο τα 30,000 δολάρια ήταν και άλλα 25.000 ευρώ δικά της, ποσό για το οποίο δεν έλεγε τι το έκανε. Θεωρούσε ότι ήμουν εναντίον  της. Μέσο όρο έχουν φύγει 35000 ευρώ. Τελικά φτάσαμε σημείο να μου λέει, «δε θέλω το γιατρό». Μου ζητούσε να πηγαίνουμε σε εκκλησίες».

Δίκη “ψευτογιατρού”: “Δεν πήρε όπλο να την πυροβολήσει, αλλά τη σκότωσε με τα σκευάσματα”

Στις 6 Νοεμβρίου 2018 η γυναίκα πείσθηκε να πάει στο γιατρό για να δει σε τι στάδιο βρίσκεται. «Το στήθος είχε πρηστεί και είχε μελανιάσει. Ο γιατρός της είπε να κάνει χειρουργείο και χημειοθεραπείες. Δεν άκουγε. Της έλεγα « καταλαβαίνεις ότι πέφτεις από τον γκρεμό; Θα πεθάνεις, έχουμε τρία παιδιά». Της είπα ότι ήταν η τελευταία της ευκαιρία. Ήθελε να σκεφθεί και τελικά είπε στον γιο μου πως αν πήγαινα να την πάρω να πάμε στο νοσοκομείο να μη αφήσει. Μέχρι την ημέρα που πέθανε, την ημέρα των γενεθλίων της, Απριλίου, μίλαγε με τον κύριο που έχω πίσω μου. Δεν μπορούσα να αντέξω το γεγονός ότι δεν ήταν γιατρός και το έπαιζε γιατρός. Αυτό με σκότωνε αλλά δεν μπορούσα να το αποδείξω. Κάποια στιγμή την έπεισε ο γιος μου να πάνε στο «Σωτηρία». Έκανε εξετάσεις και είχε πλέον όλο το σώμα της μεταστάσεις μέχρι και τον εγκέφαλο και εκείνη έπαιρνε τα βότανα και τις σταγόνες κάνναβης. Πήγαμε στο γιατρό αλλά είχαμε χάσει το τρένο. Πίστεψε σε ένα απατεώνα που της πήρε τη ζωή. Δε πήρε το όπλο να τη πυροβολήσει αλλά τη σκότωσε με αυτά τα σκευάσματα».
Ολοκληρώνοντας την κατάθεσή του ο μάρτυρας ανέφερε: «Τα ζω ξανά πηγαίνω στον τάφο της και της λέω ότι είχε να κάνει με έναν απατεώνα. Για μια χούφτα λεφτά δεν μπορείς να παίζεις με την αγωνία ενός ανθρώπου, που νοσεί. Έβλεπα και στενοχωριόμουν τη γυναίκα μου, από 65 κιλά να έχει φτάσει στα 45, δεν μπορούσε να πάει στο μπάνιο ούτε να πλύνει τα μαλλιά της. Η σύζυγος μου ενθουσιάστηκε με το μεγάλο ψέμα πως αυτός είναι γιατρός, έχει κάνει σπουδές στην Ελβετία, πως είναι ογκολόγος, χειρούργος και πίσω από αυτόν ήταν ένας παπάς που επίσης ήταν άρρωστος».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ