Κυριακή 05 Δεκεμβρίου 2021

Δίκη-βιτριόλι: Διέκοψε το Δικαστήριο – Απούσα η κατηγορούμενη Έφη – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Θα συνεχιστεί την Τετάρτη η δίκη, με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης της κατηγορούμενης. Έως την Παρασκευή η απόφαση.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δίκη-βιτριόλι: Διέκοψε το Δικαστήριο – Απούσα η κατηγορούμενη Έφη – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Δίκη-βιτριόλι: Με τις αγορεύσεις της πολιτικής αγωγής ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση της δίκης για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, που διήρκεσε λιγότερο από μία ώρα.

Κατά τη σημερινή διαδικασία ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις της πολιτικής αγωγής, ενώ στην αυριανή συνεδρίαση αναμένονται οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης της Έφης.

δίκη βιτριόλι

Δίκη-βιτριόλι: Απούσα η κατηγορούμενη Έφη

Η κατηγορούμενη, πάντως, επέλεξε να μην εμφανιστεί στη σημερινή διαδικασία, σε αντίθεση με την Ιωάννα η οποία όπως από την αρχή της διαδικασίας βρέθηκε από νωρίς στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Σε κάθε περίπτωση, μέχρι την Παρασκευή θα εκδοθεί η απόφαση που θα κρίνει την τύχη της 36χρονης Έφης.

Με την ολοκλήρωση την Τετάρτη και της αγόρευσης των συνηγόρων υπεράσπισης, οι δικαστές και οι ένορκοι θα αποφανθούν για το μέλλον της κατηγορούμενης με κρίσιμο σημείο να είναι το αδίκημα για το οποίο θα καταδικαστεί.

Η ίδια η δράστιδα έχει δια του συνηγόρου της ζήτησε να μετατραπεί η ποινή σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, γεγονός που θα μετριάσει το ύψος της κάθειρξης στα 10 χρόνια. Ωστόσο, ο εισαγγελέας στην πρότασή του ήταν καταπέλτης και υπήρξε ξεκάθαρος πως για την πράξη της πρέπει να καταδικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, που συνεπάγεται ποινή 15 ετών. δίκη βιτριόλι

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση η κατηγορούμενη διακατέχεται από  «ποταπά κίνητρα, ανθρωποκτόνο εγωισμό και ηθική μικρότητα», είχε σαφή πρόθεση να σκοτώσει την Ιωάννα, την οποία τελικώς καταδίκασε «εφ’ όρου ζωής να ανεβαίνει ένα Γολγοθά».

Με την έκδοση της απόφασης, κομβικής σημασίας χαρακτηρίζεται κατά πόσο θα αποφασιστεί η διαβίβαση εκ νέου της δικογραφίας στον εισαγγελέα προκειμένου να διερευνηθεί εάν υπήρξαν συνεργοί που συνέδραμαν την Έφη να πραγματοποιήσει την επίθεση, αλλά και στον τρόπο προμήθειας του καυστικού υγρού. δίκη βιτριόλι

Σημειώνεται ότι, από την αρχή της δίκης οι δικηγόροι της Ιωάννας είχαν ζητήσει να υπάρξει εξέταση μαρτύρων, που φέρονται ως συνεργοί στην επίθεση. Το δικαστήριο είχε απορρίψει το αίτημα αναφέροντας πως «το ορθό είναι αν θεωρήσει το δικαστήριο ότι υπάρχουν στοιχεία συνδρομής στην επίθεση, να διαβιβάσει στην εισαγγελία». δίκη βιτριόλι

Αυτό, λοιπόν, θα κριθεί με την τελική απόφαση του. Στην πρότασή του, πάντως, ο εισαγγελέας ανέφερε ότι δεν κατέστη δυνατό να διαπιστωθεί το πώς προμηθεύτηκε το βιτριόλι και εάν υπήρχαν συνεργοί, σημειώνοντας ότι «το δικαστήριο δεν πρέπει να το απασχολήσει το γεγονός για το εάν συνέδραμαν τρίτα πρόσωπα, αλλά ότι στα χέρια της έφτασε το δυσεύρετο χημικό υγρό». Σε περίπτωση που το δικαστήριο αποφασίσει να σταλεί εκ νέου η υπόθεση στον εισαγγελέα, τότε η νέα έρευνα θα εστιάσει αποκλειστικά στο ενδεχόμενο ύπαρξης συνεργών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ