Πέμπτη 09 Δεκεμβρίου 2021

Δίκη-βιτριόλι: Με 18 ευρώ κατέστρεψε τη ζωή της Ιωάννας – Τόσο κόστισε στην κατηγορούμενη το καυστικό υγρό για να πάρει την… εκδίκησή της

«Μπέρδεψε» το βιτριόλι με απορρυπαντικό από το σούπερ μάρκετ, καθώς έχουν τις ίδιες ενδείξεις. Ένα «Χ» στο πίσω μέρος του μπουκαλιού!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δίκη-βιτριόλι: Με 18 ευρώ κατέστρεψε τη ζωή της Ιωάννας – Τόσο κόστισε στην κατηγορούμενη το καυστικό υγρό για να πάρει την… εκδίκησή της

Προκάλεσε για άλλη μία φορά με την απολογία της η κατηγορούμενη Έφη για την επίθεση με βιτριόλι. Η αρχική μεταμέλεια που επιχείρησε να δείξει ζητώντας συγγνώμη από την Ιωάννα, σύντομα με τις δικές της δηλώσεις έληξε, ξεδιπλώνοντας το σχέδιο της που στόχο είχε να την πλήξει θανάσιμα.

Το πλέον απίστευτο υπήρξε ο ισχυρισμός της πως έναντι 18 ευρώ προκάλεσε την καταστροφή μίας ανθρώπινης ζωής. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στις δεκάδες επεμβάσεις της Ιωάννας και στον απίστευτο πόνο, που βίωσε. Στο γεγονός πως δεν την προβλημάτισε η δυσκολία εξεύρεσης του, απάντησε απλώς πως «θεώρησα ότι ήταν δύσκολη η αγορά του αλλά δεν θεώρησα ότι αυτό συμβαίνει γιατί ήταν θανατηφόρο».

Την ίδια ώρα δήλωσε πως για να βρει το βιτριόλι στράφηκε σε πακιστανούς στο κέντρο της Αθήνας, σε κάποιον από τους οποίους πλήρωσε τα 18 ευρώ για να προμηθευτεί παρανόμως το βιτριόλι. Όπως, μάλιστα, τόνισε η ίδια έδωσε και… πουρμπουάρ αφήνοντας 40 ευρώ.

«Το οξύ το προμηθεύτηκα το Φεβρουαρίο του 2020. Πήγα σε ένα κατάστημα βρήκα ένα Πακιστανο απ έξω, μου παρέδωσε ένα βαρύ μπουκάλι μου ζήτησε 18 ευρώ και έδωσα 40. Ήταν ένα μπουκάλι λευκό, σκληρό πλαστικό με μπλε καπάκι» είπε στην απολογία της.

δίκη βιτριόλι διάλογοι Έφης με τους δικαστές

Το βιτριόλι έγινε… απορρυπανρικό

Η ίδια έσπευσε να δηλώσει πως δεν γνώριζε τη διαφορά μεταξύ του υγρού που παρήγγειλε και ενός απορρυπαντικού. Όταν ρωτήθηκε κατά την απολογία της,  απάντησε χαρακτηριστικά:

Εισαγγελέας: Σας προβλημάτισε ότι δεν ήταν εύκολη η προμήθεια του;

Κατηγορούμενη: Θεώρησα ότι ήταν δύσκολη η αγορά του αλλά δεν θεώρησα ότι αυτό συμβαίνει γιατί ήταν θανατηφόρο.

Εισαγγελέας: Διαβάσατε τις αντενδείξεις; Είδατε τη νεκροκεφαλή?

Κατηγρορούμενη: Είδα μόνο ένα Χ, αλλά δεν κοίταξα τι γράφει. Έγραφε ότι γράφει ένα απορρυπαντικό από το σούπερ μάρκετ.

Εισαγγελέας: Δεν είχε νεκροκεφαλή;

Κατηγορούυμενη: Όχι.

Εισαγγελέας: Τι ποσότητα ήταν;

Κατηγορούμενη: Σίγουρα ήταν ένα λίτρο. Αυτό δεν μπορούσα να το κουβαλήσω. Ιωάννα Έφη βιτριόλι

Οι ισχυρισμοί της Έφης

Οι απαντήσεις της Έφης μόνο μεταμέλεια δεν έδειξαν. «Κυριεύτηκα από ένα αίσθημα εκδίκησης», «Μου έγινε εμμονή», «Ήθελα να πονέσει όπως πόνεσε κι εμένα η ψυχή μου» ήταν μερικές από τις φράσεις που χρησιμοποίησε η κατηγορουμένη για να δικαιολογήσει την πράξη της.

«Η Ιωάννα έφταιξε στο ότι με περιέπαιζε πίσω από την πλάτη μου. Ξέρω ότι δεν ήταν λόγος αυτός να κάνω αυτή την απερίγραπτη πράξη» είπε, παρ’ ότι δήλωσε πως δεν είχαν κάποια ιδιαίτερη σχέση με το θύμα, αλλά ωστόσο την παρακολούθησε κατ’ επανάληψη έβαλε και GPS στο αυτοκίνητό της.

Η Έφη επέμεινε, παρά την κατάθεση του 40χρονου ο οποίος φέρεται ως «μήλον της έριδος» μεταξύ των δύο, ότι δεν γνώριζε την Ιωάννα, πως όλα έγιναν γι’ αυτόν.

«Όταν ρώτησα το Νώντα μου άφηνε υπονοούμενα. Αν δεν έμπαινα σε όλη αυτή τη διαδικασία, αν μου επιβεβαίωνε ότι αυτά δεν υπήρχαν, δεν θα είχα πράξει έτσι, δεν με καθησύχαζε» είπε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος ο 40χρονος είχε αρνηθεί στην κατάθεσή του την οποιαδήποτε σχέση με την Ιωάννα.

Τι ανέφερε η κατηγορούμενη:

Μετά εγώ επικοινώνησα με την Ιωάννα και της είπα να τον διαγράψει. Αυτή επέμενε ότι δεν μου έχει κάνει και κάτι για να τον διαγράψω.

Εισαγγελέας: Τον διέγραψε

Κατηγορούμενη: Ναι

Εισαγγελέας: Αυτή η στάση της ήταν έντιμη;

Κατηγορούμενη: Βεβαίως.

Εισαγγελέας: Τον ίδιο τον ρωτήσατε;

Κατηγορούμενη: Ναι αλλά το απέφυγε αλλά δεν ήθελε να το σχολιάσει καθόλου και απέφυγε τη συζήτηση. Εμένα μου είχε δημιουργηθεί καχυποψία και αμφιβολία.

Εισαγγελέας: Πριν την Ιωάννα ο ίδιος σας είχε δώσει άλλη αφορμή;

Κατηγορούμενη: Όχι.

Εισαγγελέας: Θεωρούσατε την Ιωάννα αντίπαλο;

Κατηγορούμενη: Όλες οι γυναίκες θεωρούν αντίζηλο κάποια άλλη γυναίκα.

Εισαγγελέας: Σας είπε όμως ότι δεν έχει κάτι με αυτόν και τον διαγράφω. Γιατί συνεχίσατε;

Κατηγορούμενη: Γιατί όταν ρώτησα το Νώντα μου άφηνε υπονούμενα. Αν δεν έμπαινα σε όλη αυτή τη διαδικασία αν μου επιβεβαίωνε ότι αυτά δεν υπήρχαν δεν θα είχα πράξει έτσι, δεν με καθησύχαζε.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ