Δίκη υποκλοπών: Συνεχίζεται η δίκη για τους 4 κατηγορούμενους του Predator
Αντιμέτωποι με κατηγορία που αφορά παραβίαση των απορρήτου των επικοινωνιών σε βάρος δύο πολιτών την περίοδο 2020-2021.

Στο εδώλιο του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας κάθονται οι 4 κατηγορούμενοι για την υπόθεση των υποκλοπών, που δικάζονται για πλημμεληματικές αξιόποινες πράξεις που αφορούν την παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών. Πρόκειται για δύο Έλληνες και ένα ζευγάρι αλλοδαπών συγκατηγορουμένων.
Κατά την πρώτη δικάσιμο όπως έγραψε το dikastiko.gr το δικαστήριο απέρριψε ενστάσεις ακυρότητας που υποβλήθηκαν από τους κατηγορούμενους, πλην εκείνης που υπέβαλε το ζευγάρι των αλλοδαπών και αφορούσε τη μετάφραση στην αγγλική εγγράφων της δικογραφίας, όπως το κλητήριο θέσπισμα και σειρά αναγνωστέων.
Με εντολή της προέδρου του δικαστηρίου, ορίστηκαν τρεις διερμηνείς προκειμένου να μοιραστούν τα συγκεκριμένα έγγραφα και να τα μεταφράσουν σε σύντομο χρόνο.
Παρόντες χθες στο δικαστήριο, μεταξύ άλλων, ήταν ο βουλευτής Χρήστος Σπίρτζης και ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών Χρήστος Ράμμος, οι οποίοι θα καταθέσουν στο δικαστήριο, όπως και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης που αναμένεται να είναι από τους πρώτους μάρτυρες σε υποστήριξη της κατηγορίας.
Η παρέμβαση του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου
Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αχιλλέα Ζήση για την υπόθεση, είχαν προκύψει επαρκείς ενδείξεις προκειμένου να κινηθεί σε βάρος 4 νομίμων εκπροσώπων και πραγματικών ιδιοκτητών εταιρειών, ποινική δίωξη για αξιόποινες πράξεις, όπως της παραβίασης του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας.
Η έρευνα του Αντεισαγγελέα είχε ξεκινήσει με αιφνιδιαστικό έλεγχο του στα γραφεία της ΕΥΠ. Πληροφορίες ανέφεραν πως ο αντεισαγγελέας Αχ. Ζήσης έκανε έφοδο έχοντας στο πλευρό του δύο ειδικούς πραγματογνώμονες που περιλαμβάνονται στον κατάλογο του Πρωτοδικείου Αθηνών με σκοπό να εξακριβώσουν εάν η ΕΥΠ παρακολουθούσε τα ίδια πρόσωπα, για τα οποία επιχειρήθηκε παρακολούθηση μέσω του λογισμικού predator.
Όπως αναφερόταν, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αχιλλέας Ζήσης προέβη στον αιφνιδιαστικό έλεγχο προκειμένου να διαπιστώσει εάν η λίστα των προσώπων που έλαβαν το ύποπτο μήνυμα για την εγκατάσταση του predator ταυτίζεται με εκείνη όσων είχε θέσει η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών υπό παρακολούθηση των τηλεφώνων τους για λόγους εθνικής ασφάλειας.
Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr