Τρίτη 07 Δεκεμβρίου 2021

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Τι θα καταθέσει η δεύτερη ιατροδικαστής – Ισχαιμικό επεισόδιο από τα πολλαπλά κατάγματα ανέφερε η έκθεσή της

Σε έντονο κλίμα η προηγούμενη συνεδρίαση με τους δικηγόρους των κατηγορουμένων να θέτουν βροχή ερωτημάτων στον ιατροδικαστή, Ν. Καλογριά, που είχε καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Τι θα καταθέσει η δεύτερη ιατροδικαστής – Ισχαιμικό επεισόδιο από τα πολλαπλά κατάγματα ανέφερε η έκθεσή της

Συνεχίζεται η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, στην οποία καταθέτει η ιατροδικαστής Σουλτάνα Μαριανού, που είχε συνυπογράψει την ιατροδικαστική έκθεση μαζί με τον Νίκο Καλογριά.

Οι δύο ιατροδικαστές είχαν διοριστεί από τις δικαστικές αρχές για τη διενέργεια της ιατροδικαστικής έρευνας, μετά τη μελέτη των αποτελεσμάτων της νεκροτομής, των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων.

Η μάρτυρας, Σουλτάνα Μαριανού, είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο ακτιβιστής έπαθε ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις μυοκαρδίου από τα πολλαπλά τραύματα στο σώμα του που προκάλεσαν έντονη διέγερση στον οργανισμό του και στη συνέχεια τον θάνατο του.

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου

Αυτό ακριβώς είχε καταθέσει στην προηγούμενη συνεδρίαση και ο συνάδελφός της Νίκος Καλογριάς, κατά την οποία μάλιστα ήρθε σε σφοδρή αντιπαράθεση με τους συνηγόρους των κατηγορουμένων γεγονός το οποίο οδήγησε και σε διακοπή της δίκης για κάποιο διάστημα.

«Ο Ζαχαρίας Κωστόπουλος έκανε ένα ισχαιμικό επεισόδιο από τις κακώσεις χωρίς να προσδιορίζεται ποιά ήταν αυτή που το προκάλεσε. Επίσης αποκλείστηκαν με τις εξετάσεις άλλοι μηχανισμοί που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυτό. Έχω ξαναδεί με ένα ξυλοδαρμό κάποιος να κάνει ισχαιμικό και να καταλήξει, δεν είναι όμως συχνά. Δεν διαπιστώσαμε άλλη παθολογία» είχε αναφέρει ο ιατροδικαστής.

Υπήρξε σαφής, εξάλλου ότι ο νεαρός ακτιβιστής δεν αντιμετώπιζε κάποιο ιατρικό πρόβλημα εξαιτίας του οποίου θα μπορούσε να επέλθει ο θάνατός του. Η κατάθεσή του αυτή οδήγησε σε πολύωρη εξέταση από το δικαστήριο και τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων, ενώ χρειάστηκε να αναπαραχθεί στη δικαστική αίθουσα και το βίντεο από τη στιγμή της βίαιης επίθεσης που δέχτηκε ο Ζακ Κωστόπουλος την ώρα που ήταν παγιδευμένος στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος. Δίκη Ζακ Κωστόπουλου

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Η αντιπαράθεση ιατροδικαστή- δικηγόρων υπεράσπισης κατηγορουμένων

Η απόκριση του μάρτυρα σχετικά με την αδυναμία να κρίνει ποια τραύματα συμμετείχαν περισσότερο ή λιγότερο στην πυροδότηση του μηχανισμού στρες, πυροδότησε την ένταση στο ακροατήριο.

«Είχε πολλά σημεία εξόδου. Είχε βαθιές εκδορές τραύματα στα χέρια στο κεφάλι. Εκδορές και τραύματα που με οποίο μηχανισμό και αν έγιναν, είναι τραύματα που μερικά από αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα να βγει αίμα. Η ιατροδικαστική διερεύνηση έχει σαν στόχο να συνδυάσει τα αντικειμενικά ευρήματα με την αιτία θανάτου» σημείωσε ο κ. Καλογριάς, ο οποίος ξέσπασε όταν οι δικηγόροι των κατηγορουμένων υποστήριξαν πως βάσει της κατάθεσής του δικάζονται.

«Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας όπως κάνουμε κάθε μέρα σε όλες τις περιπτώσεις. Είναι δυνατόν να είναι κατηγορούμενοι από εμένα; Ποτέ δεν έχω ξανακούσει στα είκοσι δύο χρόνια ότι ο ιατροδικαστής που κάνει τη δουλειά του κάνει κατηγορουμένους» τόνισε ο κ. Καλογριάς. Δίκη Ζακ Κωστόπουλου

Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε και μια φίλη του Ζακ Κωστοπουλου, με την οποία συνομιλούσε τηλεφωνικά λίγη ώρα πριν δεχθεί επίθεση στην οδό Γλαδστώνος. «Λίγες ώρες πριν μου είχε τηλεφωνήσει και μιλούσαμε περί ανέμων και υδάτων αλλά άρχισα να αντιλαμβάνομαι ότι ήθελε να φαίνεται ότι μιλάει. Μου είπε ότι περίμενε έναν φίλο του, του είπα να κλείσουμε δύο φορές και μετά μου είπε «σε παρακαλώ μην κλείσεις το τηλέφωνο». Του είπα να γυρίσει σπίτι γιατί πολλές φορές είχε δεχθεί μπούλιινγκ και φοβήθηκε. Τον άκουσα να λέει σε κάποιον: «Κύριε, μπορώ να σας ρωτήσω κάτι» και έκλεισε το τηλέφωνο και δεν με ξαναπήρε. Τον κάλεσα αργότερα αλλά ήταν κλειστό και θεώρησα ότι του είχαν κλείσει το τηλέφωνο. Είχαμε μόνο μια διαφωνία γιατί ήπιε το βράδυ δυο μπύρες. Εγώ θυμάμαι τον τρόμο που είχε στη φωνή του» περιέγραψε η μάρτυρας και συμπλήρωσε πως ο ακτιβιστής δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας.

ΒΙΝΤΕΟ: MEGA

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ