Τετάρτη 22 Μαϊου 2024

Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών: Νέοι αντιπρόεδροι οι Θεόδωρος Μαντάς και Μαρινέττα Γούναρη- Χατζησαράντου

Ο ΔΣΑ εξέλεξε νέο προεδρείο κατά την συνεδρίαση της 4ης Απριλίου – Δείτε τη νέα σύνθεση

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών: Νέοι αντιπρόεδροι οι Θεόδωρος Μαντάς και Μαρινέττα Γούναρη- Χατζησαράντου EUROKINISSI

Δύο νέους αντιπροέδρους επέλεξε το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κατά τη διάρκεια συγκρότησης του νέου προεδρείου του μεγαλύτερου επιστημονικού συλλόγου της χώρας.

Πρόκειται για τον γνωστό ποινικολόγο Θεόδωρο Μαντά και την δικηγόρο με μακρά συνδικαλιστική παρουσία, Μαρινέττα Γούναρη – Χατζησαράντου. Έτσι το νέο Προεδρείο στο ΔΣΑ, έχει την ακόλουθη σύνθεση:

Αντιπρόεδρος: Θεόδωρος Μαντάς

Αντιπρόεδρος: Μαρινέττα Γούναρη – Χατζησαράντου

Γενικός Γραμματέας: Χριστίνα Τσαγκλή

Ταμίας: Ιωάννης Αβαρκιώτης

Ο Θεόδωρος Μαντάς 

Αρχείο Θ. Μαντάς

Ο Θεόδωρος Π. Μαντάς γεννήθηκε, μεγάλωσε και κατοικεί στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Kαθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών του, εργάστηκε στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, από όπου του χορηγήθηκε εκπαιδευτική άδεια, προκειμένου να πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στο Queen Mary (Λονδίνο).

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος αξιωματικός στο στρατό ξηράς (τεθωρακισμένα), ενώ συμμετείχε ενεργά στην Κ.Ε.Ε.Δ. (Κίνηση για τον Εκδημοκρατισμό των Ενόπλων Δυνάμεων).

Tη χρονική περίοδο 1994-1998 εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων, και ασχολείται ειδικότερα με θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης.

Από το έτος 1986 ασκεί μαχόμενη ποινική Δικηγορία στην Αθήνα, διευθύνοντας σήμερα τη δικηγορική εταιρεία Θεόδωρος Μαντάς & Συνεργάτες, μία από τις πλέον εξειδικευμένες στο ποινικό δίκαιο δικηγορικές εταιρείες, συνεπικουρούμενος από έμπειρους και ικανότατους συνεργάτες.

Εκπροσώπησε το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης για τις παραβιάσεις των διεθνών κανόνων δικαίου και των ανθρώπινων δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ.

Έχει παρασταθεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου του Saarbrücken (Γερμανία) και ενώπιον της Εισαγγελίας της Νέας Υόρκης (Η.Π.Α.), καθώς και ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Rons (Βέλγιο), του Συμβουλίου Εφετών της Gand (Βέλγιο) και του Πρωτοδικείου του Δουβλίνου (Ιρλανδία), σε υποθέσεις οικονομικών αδικημάτων.

Διετέλεσε σύνδικος πτωχεύσεως κατασκευαστικής εταιρείας για τις ανάγκες της οποίας και τη διεκπεραίωση των αναγκαίων δικαστικών ενεργειών, παρέμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα στη Νιγηρία (Lagos) και στη Σαουδική Αραβία (Riyadh, Jeddah).

Η δικηγορική εταιρεία Θεόδωρος Μαντάς & Συνεργάτες είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Roxin Alliance, της διεθνής ένωσης, που στελεχώνεται αποκλειστικά από άκρως εξειδικευμένους στα οικονομικά αδικήματα νομικούς.

Επίσης, είναι μέλος της Fair Trials International, της διεθνούς οργάνωσης με γνώμονα το σεβασμό του θεμελιώδους δικαιώματος του κατηγορουμένου στη «Δίκαιη Δίκη», η οποία μέσα από τη συνεργασία των μελών και με αφετηρία το σεβασμό του τεκμηρίου της αθωότητας, έχει ως στόχο να προάγει την εμπιστοσύνη στην απονομή της δικαιοσύνης, από το εκάστοτε κράτος.

Ο Θεόδωρος Μαντάς λαμβάνει ενεργό θέση σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τη μάχιμη ποινική δικηγορία διακρινόμενος για τη συμβολή του στην προαγωγή της ποινικής επιστήμης και πρακτικής. Συμμετέχει σε νομικά συνέδρια και επιστημονικές ημερίδες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα δημοσιεύει άρθρα και παρατηρήσεις σε νομικά περιοδικά.

Συμμετέχει ως μέλος Νομοπαρασκευαστικών Επιτροπών του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με αντικείμενο θέματα ποινικού ενδιαφέροντος.

Η Μαρινέττα Γούναρη- Χατζησαράντου

dsa.gr

Γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από τη Ζάκυνθο. Είναι απόφοιτος της Νομικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τόσο στο Πανεπιστήμιο όσο και στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (Δ.Σ.Α.) ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δραστηριότητα. Ασκεί μαχόμενη δικηγορία επί είκοσι έξι συνεχή χρόνια.

Είναι τακτικό μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δ.Σ.Α. από το 1996, ιδρυτικό μέλος του συνδυασμού «ΩΡΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ» με υποψήφιο πρόεδρο τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και μέλος της Υποεπιτροπής Νομικών Θεμάτων Κλάδου Αυτοκινήτων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας, ως εκπρόσωπος του Δ.Σ.Α. Έχει συμμετάσχει σε όλα τα συνέδρια, που συνδιοργανώθηκαν από τον Δ.Σ.Α. με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών.

Είναι ιδρυτικό μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου της «Ένωσης Νομικού Δικαίου Ιδιωτικής Ασφάλισης και Αστικής Ευθύνης Τροχαίων Ατυχημάτων» (ΕΝΔΙΑΑΕΤΑ) και της Συντακτικής Επιτροπής του νομικού περιοδικού «Φάκελλος», στο οποίο αρθρογραφεί με μόνιμη στήλη. Μιλάει Γαλλικά, Αγγλικά και Ιταλικά.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ