Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών: Ψήφισαν 8.073 δικηγόροι – Προηγείται ο Βερβεσός με ποσοστό κοντά στο 60%

Μεγάλα ποσοστά που προσεγγίζουν το 60% των καταμετρημένων ψήφων πετυχαίνει (με καταμετρημένο λίγο απάνω από το 50%) ο νυν πρόεδρος του ΔΣΑ , Δημ. Βερβεσός με αντίπαλο τον Δημ. Αναστασόπουλο.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών: Ψήφισαν 8.073 δικηγόροι – Προηγείται ο Βερβεσός με ποσοστό κοντά στο 60% EUROKINISSI

Εκλογές ΔΣΑ: Ποσοστό ψήφων που πλησιάζει το 60% των ψηφισάντων δικηγόρων εξασφαλίζει στον β’ γύρο των εκλογών στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, ο νυν πρόεδρος του Συλλόγου Δημ. Βερβεσός, ο οποίος με καταμετρημένο πάνω από το 50% των ψήφων φαίνεται πως εξασφαλίζει άνετη επανεκλογή απέναντι στον Δημ. Αναστασόπουλο.

Συγκεκριμένα αυτή τη στιγμή τα (μη ολοκληρωμένα) αποτελέσματα εχουν ως εξης:

ΒΕΡΒΕΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 59.13%

ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ 40.87%

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΡΟΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Ο Δημήτρης Βερβεσός που είχε λάβει στον πρώτο γύρο ποσοστό 29.37% και Δημήτρης Αναστασόπουλος είχε λάβει ποσοστό 21.63%. Εκλογές ΔΣΑ

Εκλογές ΔΣΑ: Μικρότερο ποσοστό

Ποσοστό συμμετοχής μικρότερο από τον Β γύρο των προηγούμενων εκλογών του 2017 καταγράφεται πάντως στις δικηγορικές κάλπες της Αθήνας. Οι 40 κάλπες στον ΔΣΑ έκλισαν αφού δόθηκε παράταση 15 λεπτών. Συνολικά πρώτη και δεύτερη ημέρα του β΄ γύρου των επαναληπτικών εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου για την επόμενη τετραετία, από τους 23.497 Αθηναίους δικηγόρους που έχουν δικαίωμα ψήφου, προσήλθαν και ψήφισαν 8.073.

Στον πρώτο γύρο των εκλογών του ΔΣΑ είχαν ψηφίσει 12.788 δικηγόροι και στις περασμένες εκλογές του έτους 2017 στο β΄ επαναληπτικό γύρο είχαν προσέλθει και ψήφισαν 8.888 δικηγόροι.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι υπεύθυνοι δικηγόροι στις 18 κάλπες οι οποίες ήταν στη Στοά του Βιβλίου, υπέβαλαν αίτημα να επισπευστεί η εκλογική διαδικασία κατά 2 ώρες, δηλαδή να έκλειναν οι κάλπες στις 5 μ.μ., λόγω της πορείας στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Το αίτημα δεν έγινε δεκτό καθώς ο Δικηγορικός Κώδικας προβλέπει μόνο παράταση της εκλογικής διαδικασίας λόγω μεγάλης προσέλευσης και όχι επίσπευση της διαδικασίας και κλείσιμο της κάλπης νωρίτερα από την προβλεπόμενη ώρα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ