Παρασκευή 03 Δεκεμβρίου 2021

Δικηγόροι: Αναφορά στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας για τις παθογένειες στη Δημόσια Διοίκηση (Ληξιαρχείο, Διεύθυνση αλλοδαπών κ.λπ.)

Καταγγέλλουν μη σύννομες συμπεριφορές ή παράλειψη  οφειλόμενων ενεργειών στο πλαίσιο λειτουργίας ορισμένων δημοσίων υπηρεσιών.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δικηγόροι: Αναφορά στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας για τις παθογένειες στη Δημόσια Διοίκηση (Ληξιαρχείο, Διεύθυνση αλλοδαπών κ.λπ.)

Δικηγόροι: Άρνηση εξυπηρέτησης δικηγόρων καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας, απαίτηση ραντεβού και αδυναμία επικοινωνίας με σειρά υπηρεσιών είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δικηγόροι κατά τις επαφές τους με το Δημόσιο.

Τα προβλήματα αυτά καταγγέλθηκαν στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας, στην οποία υποβλήθηκε αναφορά της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος. Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Ολομέλειας και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός συναντήθηκε την Παρασκευή με τον διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελο Μπίνη και κατέθεσε τη σχετική αναφορά για τις δυσλειτουργίες που παρατηρούνται σε δημόσιες υπηρεσίες. Δικηγόροι Δικηγόροι

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι δικηγόροι, οι δυσλειτουργίες σε δημόσιες υπηρεσίες και ιδίως στις Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης και στο Ειδικό Ληξιαρχείο Αθηνών, ανακύπτουν λόγω της μη εφαρμογής των διατάξεων που επιβάλλουν την εξυπηρέτηση των δικηγόρων καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας, ήτοι κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα, χωρίς κανένα χρονικό ή άλλο περιορισμό (άρθρο 34 παρ. 2 ΚωδΔικ), της απαίτησης ραντεβού κατά παράβαση των ισχυουσών (μετά την 15.9.2021) ΚΥΑ ή της αδυναμίας τηλεφωνικής ή ηλεκτρονικής επικοινωνίας. Δικηγόροι

«Οι ως άνω μη σύννομες συμπεριφορές πλήττουν τόσο τους δικηγόρους, στα καθήκοντα των οποίων εμπίπτει και η εκπροσώπηση των εντολέων τους ενώπιον των Διοικητικών Αρχών, όσο και τους πολίτες, που αδυνατούν να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους και να προστατέψουν λυσιτελώς τα έννομα συμφέροντά τους» επισημαίνεται από την πλευρά της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων.

Στα πλαίσια αυτά, όπως τονίζεται, «η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει η διενέργεια ελέγχων, επιθεωρήσεων και ερευνών στους Δημόσιους Φορείς και υποδοχή, επεξεργασία, αξιολόγηση και η κατά περίπτωση διερεύνηση καταγγελιών ή αναφορών που αφορούν σε παράλειψη οφειλομένων ενεργειών ή σε μη νόμιμες ενέργειες της Διοίκησης, καλείται να ενεργήσει τα νόμιμα».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ