Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Δικηγόροι – απατεώνες: Παραπλανούν πολίτες για την εκπροσώπησή τους – Δεν εμφανίζονται ποτέ στα Δικαστήρια

Σε Ελλάδα και Κύπρο έχουν εντοπιστεί δικηγόροι που ακολουθούν αυτή την πρακτική, αφήνοντας τα θύματά τους να βρίσκονται αντιμέτωπα με δικαστικές περιπέτειες.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δικηγόροι – απατεώνες: Παραπλανούν πολίτες για την εκπροσώπησή τους – Δεν εμφανίζονται ποτέ στα Δικαστήρια Freepik

Ένα νέο φαινόμενο απάτης έχει κάνει την εμφάνισή του με επίκεντρο το δικηγορικό κλάδο. Το φαινόμενο έχει καταγραφεί τόσο στην Πάτρα, όσο και στην Κύπρο, όπου εμφανίζονται δικηγόροι πρόθυμοι να εκπροσωπήσουν πελάτες, αλλά όπως αποδείχθηκε ουδέποτε βρέθηκαν να στηρίξουν τη νομική εκπροσώπησή τους στα Δικαστήρια.

Αποκαλυπτικές υπήρξαν οι δηλώσεις του πρώην αντιδημάρχου Πατρέων, Δ. Πεφάνη, που περιγράφει πως εξαπατήθηκε και βρέθηκε να κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του, όπως έγραψε το dikastiko.gr.

Πρόκειται για ένα από τα θύματα που πλήρωσαν για τη νομική τους εκπροσώπηση, μόνον που ο δικηγόρος τους δεν παρέστη ποτέ στις δικαστικές αίθουσες, αλλά τώρα μετά από 18 καταγγελίες πελατών του καλείται να δώσει εξηγήσεις στα αρμόδια όργανα του Δικηγορικού του Συλλόγου Πατρών.

Δικηγόροι - απατεώνες

Freepik

Ο κ. Πεφάνης μιλώντας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» εξιστορεί τη δική του περιπέτεια. «Εξαπατήθηκα. Νόμιζα ότι είχε υπαχθεί το ένα και μοναδικό μου σπίτι στο νόμο Κατσέλη και τώρα το χάνω. Πολύ καλά κάνετε και δίνετε έμφαση στις καταγγελίες που έχουν γίνει σε βάρος δικηγόρων, οι οποίοι αμέλησαν το καθήκον τους – όχι όμως και να πληρωθούν – και σήμερα υπάρχει κόσμος που έχει χάσει τα ένδικα δικαιώματά του και κινδυνεύουν πρώτες κατοικίες».

Ο ίδιος περιγράφει: «Φαίνεται ότι έπεσα στην περίπτωση. Ξεκινήσαμε τη δικαστική διαδικασία για να σώσω την πρώτη και μοναδική κατοικία μου, το 2012. Εκ των υστέρων έμαθα ότι δεν είχε παραστεί στη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων. Ήταν η περίοδος που προστατευόταν η α’ κατοικία και μου έλεγε να μην βιάζομαι, αφού δεν με ενοχλούσε και κάποιος. Είναι γνωστός μου δικηγόρος, του είχα εμπιστοσύνη και γι’ αυτό την πάτησα. Με αυτά και με τα άλλα, φθάσαμε στον περασμένο Νοέμβριο, οπότε και έλαβα δικαστική απόφαση, ότι απορρίπτεται το αίτημά μου για ένταξη σε καθεστώς προστασίας, λόγω προσκόμισης ασαφών στοιχείων και απουσίας του συνηγόρου μου από την δικαστική διαδικασία!».

πλειστηριασμοί

Freepik

Μάλιστα ο ίδιος δικηγόρος ενώ έλαβε χρήματα… αμέλησε να χειριστεί και άλλες υποθέσεις 18 συνολικά πολιτών ενώπιον των δικαστηρίων. Μετά τις εξελίξεις αυτές στις 6 Μαρτίου, πρόκειται να συνεδριάσουν τα πειθαρχικά όργανα του Δικηγορικού Συλλόγου και στο «πινάκιο» συμπεριλαμβάνονται κάποιες περιπτώσεις επιλησμόνων δικηγόρων των καθηκόντων τους και πρόκειται να ληφθούν οι δέουσες πειθαρχικές αποφάσεις.

Βιέννη

Freepik

Δικηγόροι – απατεώνες: Κέρδιζε δίκες που δεν γίνονταν

Την ίδια ώρα, δικηγόρος στη Κύπρο, για χρόνια παρουσίαζε σε πελάτη του πως η υπόθεσή του όδευε θετικά με δικαστικές επιτυχίες όμως στην πραγματικότητα αυτές είτε είχαν χαθεί στο δικαστήριο, είτε δεν είχαν εκδικαστεί. Όταν, όπως ανέφερε το protothema.gr ο πελάτης κατάλαβε την απάτη που στήθηκε εις βάρος του, ο τέως Γενικός Εισαγγελέας, αντί ποινικής δίωξης παρέπεμψε τον δικηγόρο στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου του οποίου προήδρευε ο ίδιος!

Ακολούθησε αστυνομική έρευνα και ο δικηγόρος παραπέμφθηκε σε δίκη. Ωστόσο ο εξαπατημένος πελάτης, διαπίστωσε πως μεσούσης της δικαστικής διαδικασίας, ο νυν Γενικός Εισαγγελέας απέσυρε ξαφνικά τις κατηγορίες εις βάρος του δικηγόρου για πλαστογραφία. Ο εξαπατημένος πολίτης, ο οποίος έχει υποστεί σημαντικό κόστος σε χρόνο και χρήμα, βρίσκεται μπροστά σε αδιέξοδο καθώς οι αποφάσεις του Γενικού Εισαγγελέα, είναι δικαστικώς ανέλεγκτες.

Ο υπόδικος δικηγόρος, έπεισε τον πελάτη και φίλο του να καταχωρίσει συνολικά 26 αστικές αγωγές! Όταν έγινε αντιληπτό ότι κάτι δεν πάει καλά, ο δικηγόρος σταμάτησε να απαντάει στα τηλέφωνα και διέκοψε κάθε επικοινωνία. Καταγγελία που έγινε στον τέως Γενικό Εισαγγελέα της Κύπρου έπεσε σε τοίχο, καθώς τον παρέπεμψε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου… του οποίου, προήδρευε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ