Σάββατο 25 Μαϊου 2024

Δικηγόροι πρώην μέλους “Πυρήνων της Φωτιάς”: “Θα ζητήσουμε την αναστολή της ποινής του” – ΒΙΝΤΕΟ

Με ανακοίνωση τους οι δικηγόροι Γιώργος Κακαρνιάς, Νικόλας Αλετράς και Θεόδωρος Μαντάς, οι οποίοι τον εκπροσωπούν λένε πως το δικαστήριο "ουσιαστικά εφάρμοσε τις προβλέψεις του νέου Ποινικού Κώδικα και του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, λίγες ώρες μετά την κατάθεσή τους στην Βουλή και πριν ακόμα ψηφιστούν"

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δικηγόροι πρώην μέλους “Πυρήνων της Φωτιάς”: “Θα ζητήσουμε την αναστολή της ποινής του” – ΒΙΝΤΕΟ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Το πρώην ηγετικό μέλος των “Πυρήνων της Φωτιάς” οδηγήθηκε το Σάββατο στη φυλακή μετά την καταδικαστική απόφαση και την ποινή που του επιβλήθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας όπως έγραψε το dikastiko.gr. Την ίδια ώρα οι δικηγόροι που τον εκπροσωπούν γνωστοποίησαν πως θα ζητήσουν την αναστολή της εκτέλεσης της ποινής του. 

Συγκεκριμένα με ανακοίνωση τους οι δικηγόροι Γιώργος Κακαρνιάς, Νικόλας Αλετράς και Θεόδωρος Μαντάς, οι οποίοι τον εκπροσωπούν έκαναν λόγο για δημόσιο διασυρμό του εντολέα τους στα ΜΜΕ “με ανυπόστατες κατηγορίες και σενάρια που δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα”. 

Παράλληλα τόνισαν ότι “το δικαστήριο απέρριψε όλα τα νόμιμα και βάσιμα αιτήματά του εφαρμόζοντας τις προβλέψεις του νέου Ποινικού Κώδικα και του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, λίγες ώρες μετά την κατάθεσή τους στην Βουλή και πριν ακόμα ψηφιστούν.

Πρώην μέλος “Πυρήνων της Φωτιάς”: Αναλυτικά η ανακοίνωση των δικηγόρων του

“Σήμερα, 10.2.2024, ο συλληφθείς καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών σε ποινή φυλάκισης 2 ετών και 1 μήνα για δύο πλημμελήματα και οδηγήθηκε στην φυλακή, αφού δεν χορηγήθηκε αναστολή της ποινής ή αναστολή εκτέλεσης επί της έφεσης.

Το δικαστήριο διέταξε την άμεση και πλήρη έκτιση της ποινής του, απορρίπτοντας όλα τα νόμιμα και βάσιμα αιτήματά του και ουσιαστικά εφαρμόζοντας τις προβλέψεις του νέου Ποινικού Κώδικα και του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, λίγες ώρες μετά την κατάθεσή τους στην Βουλή και πριν ακόμα ψηφιστούν.

Είχε προηγηθεί ο δημόσιος διασυρμός του στα ΜΜΕ, με ανυπόστατες κατηγορίες και σενάρια που δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα, αφού η ίδια υπηρεσία που τον συνέλαβε και συνέταξε την δικογραφία κατέληξε στο σαφές συμπέρασμα ότι η εμπλοκή του αφορά μόνο στα συγκεκριμένα πλημμελήματα για τα οποία δικάστηκε. Ξεκαθαρίζουμε ότι από την δικογραφία προκύπτει ξεκάθαρα ότι δεν γνωρίζει καν τους έτερους κατηγορούμενους και δεν εμπλέκεται σε καμία άλλη υπόθεση, υπαρκτή ή κατασκευασμένη.

Αυτή την στιγμή όμως δεν μπορούμε να μιλάμε για το φιάσκο που ξεκίνησε από έναν ανώνυμο πληροφοριοδότη με δήθεν προετοιμασία βομβιστικών ενεργειών και συνεργασίες «τρομοκρατών με ποινικούς». Τα όσα απαράδεκτα έγιναν σήμερα δεν αφορούν μόνο τον καταδικασθέντα, αλλά συνολικά την κοινωνία, τον τρόπο απονομής δικαιοσύνης και τον νομικό κόσμο της χώρας, καθώς αποτελούν μία σαφή πρόγευση αυτών που έρχονται με τις νέες τροποποιήσεις στο Ποινικό Δίκαιο, σύμφωνα με τις οποίες ο κανόνας θα είναι η φυλακή.

Οι συνήγοροί του θα προβούμε σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής του και την οριστική δικαίωσή του”.

Αθήνα, 10.2.2024

Οι δικηγόροι

Γιώργος Κακαρνιάς

Νικόλας Αλετράς

Θεόδωρος Μαντάς

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ