Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023

Δικηγόροι: Σοβαρά προβλήματα στο σύστημα μετάδοσης των στοιχείων από τα τάμπλετ – ΔΣΑ: Εκατοντάδες τηλεφωνήματα από δικαστικούς αντιπροσώπους – ΦΩΤΟ

Εκατοντάδες τηλεφωνήματα στη γραμμή βοήθειας από τους δικαστικούς αντιπροσώπους που διαμαρτύρονται πως δεν λειτουργεί η κάρτα sim ώστε να μεταδώσουν τα στοιχεία- Φόβοι για καθυστερήσεις το βράδυ στη μετάδοση των αποτελεσμάτων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δικηγόροι: Σοβαρά προβλήματα στο σύστημα μετάδοσης των στοιχείων από τα τάμπλετ – ΔΣΑ: Εκατοντάδες τηλεφωνήματα από δικαστικούς αντιπροσώπους – ΦΩΤΟ dikastiko.gr

Σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία της κάρτας sim που πρέπει να ενσωματωθεί στα τάμπλετ με τα οποία έχουν εφοδιαστεί οι δικαστικοί αντιπρόσωποι για να μεταδώσουν αφενός στοιχεία (π.χ συμμετοχή) και αφετέρου τα εκλογικά αποτελέσματα , περιγράφουν εκατοντάδες δικηγόροι με τηλεφωνήματα στην γραμμή βοήθειας που έχει στηθεί στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας ώστε να τους εξυπηρετεί.

Συγκεκριμένα όπως λένε δικαστικοί αντιπρόσωποι πολλά τάμπλετ, παρότι υπάρχει ίντερνετ, δεν συγχρονίζονται με την κάρτα sim που πρέπει να ενσωματωθεί ώστε να μπορούν να μεταδώσουν στοιχεία. Δείχνει δηλαδή την ένδειξη error 1005 , ενώ φαίνεται να υπάρχει ίντερνετ. Αυτό προφανώς ήταν η αιτία και για την καθυστερημένη ενημέρωση από το υπουργείο Εσωτερικών για το πώς εξελίσσεται η διαδικασία της συμμετοχής των εκλογών 2023, που ήταν προγραμματισμένη για τις 11.00 το πρωΐ αλλά τελικά έγινε στις 14.00 από το γγ του ΥΠΕΣ, με τα στοιχεία να έχουν περαστεί μετά τις 13.00.

Μάλιστα εκφράζονται φόβοι για την ροή των αποτελεσμάτων, αν δηλαδή θα μπορέσει να μεταδοθεί ασφαλές αποτέλεσμα στις 8.30 το βράδυ, όπως διαβεβαιώνουν οι υπεύθυνοι της Singular.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΕΔΩ

Προβλήματα στο σύστημα μετάδοσης

dikastiko.gr

Μ. Σταυριανουδάκης: Καμία ανησυχία για τη μετάδοση αποτελεσμάτων

Τη βεβαιότητα πως η μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων θα γίνει κανονικά εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης κατά την πρώτη ενημέρωση που έκανε σχετικά με τη συμμετοχή στις εκλογές, όπου σύμφωνα με τα στοιχεία ανερχόταν στις 2 το μεσημέρι στο 31,52%, όπως έγραψε νωρίτερα το dikastiko.gr.

Μετά τα προβλήματα στην πρώτη μετάδοση που ήταν προγραμματισμένη για τις 11 το πρωΐ, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης, προχώρησε στη σχετική ανακοίνωση βάσει των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν από το 80% των εκλογικών τμημάτων και συγκεκριμένα από 16.520 τμήματα.

Αναφερόμενος στην καθυστέρηση για την πρώτη πρωϊνή μετάδοση, ο κ. Σταυριανουδάκης εξήγησε ότι το δείγμα που ήρθε μεταξύ 10 και 10.30 ήταν πολύ μικρό «κι έτσι αποφασίσαμε να δοθεί δεύτερη ανακοίνωση με το 80% των εκλογικών τμημάτων».

Όπως ανέφερε, δεν κατέστη δυνατόν να δοθεί αποτέλεσμα διότι στο εύρος του χρόνου που δόθηκε και εντός του οποίου θα έπρεπε οι δικαστικοί αντιπρόσωποι να καταχωρήσουν το ποσοστό συμμετοχής, αποδείχθηκε πως το δείγμα που ήρθε ήταν πολύ μικρό.

«Δεν αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει θέμα για μη λειτουργία του συστήματος. Έχουμε διαβεβαίωση από την εταιρεία ότι λειτουργούν όλα τα τάμπλετ» είπε.

Επανέλαβε πως στις 9 το βράδυ θα έχουμε αποτέλεσμα σε μεγάλο ποσοστό. «Να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις. Διεξάγεται ομαλά η διαδικασία στα εκλογικά τμήματα και δεν υπάρχει ανησυχία για τη μεταφορά των αποτελεσμάτων όταν κλείσει η κάλπη» σημείωσε.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ