Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Δικηγόρος 29χρονου στα Ανώγεια: Κάποιος προσπαθεί να διαστρεβλώσει την αντικειμενική αλήθεια

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δικηγόρος 29χρονου στα Ανώγεια: Κάποιος προσπαθεί να διαστρεβλώσει την αντικειμενική αλήθεια

Οι δύο πλευρές του διπλού φονικού στα Ανώγεια παρουσιάζουν τις δικές τους προσεγγίσεις για το πώς εξελίχθηκε το βράδυ του Σαββάτου (02/05) το αιματηρό περιστατικό. Σε απογευματινή ενημερωτική εκπομπή του Mega μίλησε η δικηγόρος του φερόμενου ως δράστη στο σκηνικό, Αλεξάνδρα Σπανάκη.

Ως συνήγορος υπεράσπισης της πλευράς Καλομοίρη, η κ. Σπανάκη σημείωσε ότι «υπάρχουν δύο διαφορετικά διαμετρήματα στους κάλυκες που έχουν εντοπιστεί στο σημείο που συνέβη το περιστατικό και έχουν συλλεχθεί από την Αστυνομία και έχουν καταχωρηθεί στην έκθεση αυτοψίας και στη διαβιβαστική αναφορά που έχει συνοδεύσει τη δικογραφία, οποία πήγε στα χέρια της εισαγγελέα».

«Το ένα όπλο είναι το εντολέα μου», σημείωσε η δικηγόρος. Και στην ερώτηση αναφορικά με το σε ποιον ανήκει το δεύτερο όπλο, σημείωσε: «Για εμάς δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, διότι τα στοιχεία της δικογραφίας είναι σαφή. Αυτήν τη στιγμή, βέβαια, είμαστε σε πολύ πρώιμο στάδιο, παρά το ότι η δικογραφία για τον εντολέα μου έχει ολοκληρωθεί».

«Το δεύτερο όπλο φυσικά και ανήκει στον Ξυλούρη, τον νεκρό. Φυσικά πυροβόλησε ο ίδιος με αυτό το όπλο», υπογράμμισε, για να προσθέσει: «Υπάρχουν καταθέσεις μαρτύρων και άλλα στοιχεία που βοηθούν στην αποτίμηση των πραγματικών περιστατικών όπως ακριβώς εξελίχθηκαν. Και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία».

Σε ερώτηση για το εάν υπήρχε και τέταρτο άτομο, απάντησε: «Φυσικά και υπήρχαν και άλλα πρόσωπα, αρκετά. Φυσικά υπάρχουν πάνω από τρεις μαρτυρίες συνολικά. Στα χέρια μου έχω και μαρτυρίες από την πλευρά της οικογενείας Ξυλούρη, που περιγράφει το περιστατικό. Υπάρχουν άνθρωποι που ήταν παρόντες και ακόμη δεν έχουν καταθέσει. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάποιος προσπαθεί να διαστρεβλώσει την αντικειμενική αλήθεια. Αυτή δεν διαστρεβλώνεται».

«Στόχος όλων μας, όλων μας πιστέψτε με, είναι να πρυτανεύσει η λογική, να μην επεκταθούν τα επεισόδια για κανέναν λόγο. Οι δύο οικογένειες είναι συγκλονισμένες, αλλά εγώ είμαι συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου. Αλλά, και δικό μου μέλημα, πρωτίστως και κυρίως, είναι η ανάδειξη της αλήθειας», επισήμανε η κ. Σπανάκη.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ