Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Δήλωση Μαντζουράνη: “Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μετατρέπεται σε εντολέα της δημοκρατίας του πάγου”

"Με ερμηνευτικές αλχημείες, ο Ισίδωρος Ντογιάκος επιχειρεί να αφαιρέσει από μια εκ του Συντάγματος Ανεξάρτητη Αρχή κάθε ανεξαρτησία και κάθε ελεγκτική αρμοδιότητα" αναφέρει ο κ. Μαντζουράνης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δήλωση Μαντζουράνη: “Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μετατρέπεται σε εντολέα της δημοκρατίας του πάγου” Γιάννης Μαντζουράνης

Δριμύτατη κριτική στον Ισίδωρο Ντογιάκο με αφορμή τη «γνωμοδότησή» του για τις αρμοδιότητες της ΑΔΑΕ ασκείται με μια σκληρή δήλωση του δικηγόρου Γιάννη Μαντζουράνη, 

Όπως επισημαίνει ο Γιάννης Μαντζουράνης, ο οποίος είναι μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και υπεύθυνος του Τμήματος Δικαιοσύνης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και που σημειωτέον έχει τη νομική εκπροσώπηση των Γιώργου Κύρτσου, Ελένης Τουλουπάκη και Κώστα Βαξεβάνη, οι οποίοι έχουν υποβάλλει αίτημα στην ΑΔΑΕ για να ελεγχθούν οι τηλεφωνικές συνδέσεις τους εάν είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ για λόγους εθνικής ασφαλείας, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με την επίμαχη «γνωμοδότησή» του «δεν κινείται απλώς εκτός συνταγματικής και δημοκρατικής τάξης. Την υπονομεύει ευθέως και χωρίς προσχήματα».

Ο Γιάννης Μαντζουράνης, υπογραμμίζει ότι «με ερμηνευτικές αλχημείες, ο Ισίδωρος Ντογιάκος επιχειρεί να αφαιρέσει από μια εκ του Συντάγματος Ανεξάρτητη Αρχή κάθε ανεξαρτησία και κάθε ελεγκτική αρμοδιότητα και να τη μεταλλάξει σε άβουλο παρατηρητή και φιμωμένο μάρτυρα των υποκλοπών και των βάναυσων προσβολών του κράτους δικαίου από τον κύριο Μητσοτάκη».

Ο νομικός κόσμος και οι δημοκρατικοί πολίτες, όπως σημειώνει ο Γιάννης Μαντζουράνης, «δεν θα επιτρέψουν ούτε τη συγκάλυψη, ούτε την ασέλγεια εις βάρος της Δικαιοσύνης, αλλά ούτε και το βιασμό της δημοκρατίας».

Ντογιάκος - Μητσοτάκης

mantzouranisgiannis.gr

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Μαντζουράνη

«Η σημερινή “γνωμοδότηση” του Ισίδωρου Ντογιάκου για τις αρμοδιότητες της Α.Δ.Α.Ε. μετά από αίτημα ιδιωτικής εταιρείας παρόχου σταθερής και κινητής τηλεφωνίας δεν κινείται απλώς εκτός συνταγματικής και δημοκρατικής τάξης. Την υπονομεύει ευθέως και χωρίς προσχήματα.

Με ερμηνευτικές αλχημείες, ο Ισίδωρος Ντογιάκος επιχειρεί να αφαιρέσει από μια εκ του Συντάγματος Ανεξάρτητη Αρχή κάθε ανεξαρτησία και κάθε ελεγκτική αρμοδιότητα και να τη μεταλλάξει σε άβουλο παρατηρητή και φιμωμένο μάρτυρα των υποκλοπών και των βάναυσων προσβολών του κράτους δικαίου από τον κύριο Μητσοτάκη.

Τοις κείνου ρήμασι πειθόμενος, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μετατρέπεται έτσι σε εντολέα της δημοκρατίας του πάγου.

Το δίδυμο Ντογιάκου-Μητσοτάκη διαπράττει όμως, υπό το κράτος πανικού, αυτοκτονικό σφάλμα. Ο νομικός κόσμος και οι δημοκρατικοί πολίτες δεν θα επιτρέψουν ούτε τη συγκάλυψη, ούτε την ασέλγεια εις βάρος της Δικαιοσύνης, αλλά ούτε και το βιασμό της δημοκρατίας. Οψόμεθα ες Φιλίππους».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ