Σάββατο 09 Δεκεμβρίου 2023

Δήμαρχος Κυθήρων: Κανένα κρούσμα κορονοϊού στο νησί

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δήμαρχος Κυθήρων: Κανένα κρούσμα κορονοϊού στο νησί

Κανενα κρούσμα κορονοϊού δεν υπάρχει στα Κύθηρα όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος του νησιου Στράτος Χαρχαλάκης. Η διευκρίνιση του δημάρχου ήρθε μετά την ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας για το κλείσιμο των καταστημάτων απο τη Δευτέρα 17/4 στην οποία περιλαμβάνει τα Κύθηρα. Βέβαια είναι ξεκάθαρο πως η συμπερίληψη του νησιού αφορά το γεγονός οτι ανήκει διοικητικά στην Περιφέρεια Αττικής και οχι τα επιδημιολογικά δεδομένα του νησιού που παραμένουν μηδενικα σε επίπεδο κρουσμάτων. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του στο facebook:

Η ανακoινωση του δημαρχου στο facebook

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Νίκος Χαρδαλιάς, από τη Δευτέρα 17-08 μέχρι και τις 24-08, θα ισχύσουν νέα έκτακτα μέτρα για το σύνολο των Δήμων του Νομού Αττικής, συμπεριλαμβανομένων των Κυθήρων, με στόχο την αποτροπή διασποράς του θανατηφόρου κορωνοϊού Covid19.

Συνεπώς, από 17-08 όλα τα Κ.Υ.Ε. καθώς και τα καταστήματα διασκέδασης, θα κλείνουν υποχρεωτικά από 00:00 μέχρι 07:00.

Ισχύουν κανονικά όλα τα μέχρι σήμερα γνωστά μέτρα, όπως η τήρηση αποστάσεων και η χρήση μάσκας, ειδικά σε εσωτερικούς χώρους και χώρους λατρείας.

Ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης βρίσκεται ήδη σε επαφή με τους Δημάρχους των νησιών του Σαρωνικού και από κοινού θα υπάρξει ενιαίο διεκδικητικό πλαίσιο προς την Κυβέρνηση αναφορικά με τη λήψη ειδικών μέτρων οικονομικής ανακούφισης των πληγεισών επιχειρήσεων και περιοχών.

Ο Δήμος προτρέπει όλους τους δημότες και επισκέπτες να τηρούν ευλαβικά τα υγειονομικά μέτρα, καθώς η παραμικρή αμέλεια ενδέχεται να κοστίσει σε ανθρώπινες ζωές.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ επιβεβαιωμένο κρούσμα στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ