Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Δήμαρχος Τήλου: Κάθε μέρα τηλεφωνούμε στο Λιμεναρχείο για να μάθουμε πόσοι ήρθαν στο νησί

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δήμαρχος Τήλου: Κάθε μέρα τηλεφωνούμε στο Λιμεναρχείο για να μάθουμε πόσοι ήρθαν στο νησί

Έκκληση να απαγορευτεί η είσοδος στα νησιά έκανε για άλλη μια φορά η δήμαρχος Τήλου, Μαρία Αλιφέρη Καμμά, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

“Όλο αυτό το διάστημα που ξεκίνησε η πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας, έχει παρατηρηθεί, όχι μόνο στην Τήλο, αλλά σε όλα τα νησιά μία αυξητική τάση μετακίνησης κατοίκων. Εκτός από τους φοιτητές που γύρισαν, και άλλοι άνθρωποι που έχουν σπίτι στην Τήλο ξεκίνησαν να έρχονται στο νησί”, είπε η δήμαρχος.

“Δυστυχώς, επειδή είμαστε μία πολύ μικρή κοινωνία, δύο σούπερ μάρκετ, ένα φαρμακείο, ένας φούρνος αναγκαστικά όλοι περνάμε από εκεί. Δεν θα υπήρχε πρόβλημα εάν έμεναν 14 μέρες κλεισμένοι στο σπίτι τους, δεν θα υπήρχε πρόβλημα εάν το σύστημα υγείας εδώ πέρα μπορούσε να αντιμετωπίσει τα περιστατικά”, τόνισε η κ. Καμμά.

Τις τελευταίες μέρες, όπως εξήγησε η ίδια, έχει παρατηρηθεί μία μεγάλη μείωση επισκεπτών στο νησί. “Αυτό όμως δεν μας καθησυχάζει. Και αυτό γιατί η πόρτα των νησιών μας παραμένει πολύ επικίνδυνα ανοιχτή στον κορονοϊό”, σημείωσε.

Όπως εξηγεί η ίδια, πάρα πολλοί μόνιμοι κάτοικοι επιστρέφουν στο νησί. Και δεν έχει επιβληθεί η 14ημερη καραντίνα που ζήτησαν όλα τα δημοτικά συμβούλια των νησιών.

“Έχουμε καταντήσει όλοι οι δήμαρχοι να παίρνουμε κάθε μέρα τηλέφωνο στο Λιμεναρχείο και να ρωτούμε πόσοι έφυγαν και πόσοι επέστρεψαν με το καράβι. Εκεί καταναλώνουμε όλοι την ενέργειά μας”, ανέφερε στη συνέχεια η δήμαρχος Τήλου.

Όπως είπε η κ. Καμμά, η υγειονομική περίθαλψη στα μικρά νησιά είναι ανύπαρκτη. Υπάρχει ένας αγροτικός γιατρός και ένα ιατρείο με δύο φιάλες οξυγόνου. “Πρέπει να δοθεί μέριμνα στα μικρά νησιά. Αυτή τη στιγμή δεν είναι μόνο η Τήλος, είναι πάνω από 30 μικρά νησιά που το ζητάνε αυτό, είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η οποία είναι στο πλευρό μας. Κλείστε τα νησιά” κατέληξε η δήμαρχος Τήλου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ