Παρασκευή 09 Δεκεμβρίου 2022

Δήμος Αλίμου: Λιομάζωμα για καλό σκοπό

Ο Δήμος Αλίμου έχει καθιερώσει το λιομάζωμα στους κοινόχρηστους χώρους και την προσφορά του ελαιολάδου που παράγεται στις οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δήμος Αλίμου: Λιομάζωμα για καλό σκοπό foodlife.gr

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο Δήμος Αλίμου πραγματοποιεί λιομάζωμα των ελαιόδεντρων που βρίσκονται στους δημόσιους χώρους της περιοχής για καλό σκοπό. Οι κάτοικοι του Δήμου συγκεντρώνονται και πραγματοποιούν εθελοντικά το μάζεμα της ελιάς στους κοινόχρηστους χώρους. Στην συνέχεια, οι καρποί μεταφέρονται σε ελαιοτριβείο στο Κορωπί και το ελαιόλαδο που παράγεται διανέμεται σε 400 οικονομικά ευάλωτες οικογένειες.

Σύμφωνα με το foodlife.gr, ο Δήμος Αλίμου έχει καθιερώσει το λιομάζωμα στους κοινόχρηστους χώρους και την προσφορά του ελαιολάδου που παράγεται στις οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες

Δήμος Αλίμου

foodlife.gr

Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης δήλωσε στο FoodLife σχετικά με την συγκεκριμένη φιλανθρωπική πρωτοβουλία του Δήμου: «Από το 2015 ο Δήμος Αλίμου καθιέρωσε τα «Λιομαζώματα». Κάθε Φθινόπωρο υπάλληλοι του δήμου μαζί με ευγενείς εθελοντές αρχίζουν τη συγκομιδή ελαιοκάρπου από τις ελιές που βρίσκονται στα πεζοδρόμια, τα πάρκα, τις πλατείες και άλλους δημόσιους κοινόχρηστους χώρους της πόλης. Το ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας, που παράγεται μετά τη μεταφορά σε ελαιοτριβείο, εμφιαλώνεται και παραδίδεται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, απ’ όπου διανέμεται δωρεάν στις ευάλωτες κοινωνικά οικογένειες του Αλίμου».

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αλίμου, η συγκεκριμένη δράση εξυπηρετεί και περιβαλλοντικούς αλλά και λειτουργικούς σκοπούς: «Ταυτόχρονα, τα ελαιόδεντρα κλαδεύονται και φροντίζονται, ενώ αποτρέπεται και η ρύπανση των πεζοδρομίων από τις ελιές που θα έπεφταν κάτω, προκαλώντας κίνδυνο ατυχημάτων για τους πεζούς».

Δήμος Αλίμου

foodlife.gr

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περσινή χρονιά συγκεντρώθηκε ένας τόνος λάδι, ενώ φέτος η συγκομιδή αναμένεται να είναι καλύτερη και είναι πιθανό να φτάσει ακόμα και τη διπλάσια ποσότητα.

ΠΗΓΗ: foodlife.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ