Κυριακή 01 Αυγούστου 2021

Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για τη μετακίνηση των μαθητών

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για τη μετακίνηση των μαθητών

Δημοσιεύτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για την μετακίνηση των μαθητών, ενόψει του ανοίγματος των σχολικών μονάδων τη Δευτέρα, 11 Μαΐου 2020, για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου.

Όπως τονίζεται στην ΚΥΑ, κατά τη μετακίνηση των μαθητών λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να τηρούνται οι αναγκαίες αποστάσεις και να διασφαλίζεται η ελεγχόμενη επιβίβαση και αποβίβαση με τάξη και χρονοκαθυστέρηση, προς αποφυγή συνωστισμού.

Την ίδια ώρα, κάθε δυάδα θέσεων σχολικού λεωφορείου αντιστοιχεί σε έναν μαθητή, ώστε τελικά σε κάθε όχημα να μπαίνουν οι μισοί μαθητές απ’ ότι υπό φυσιολογικές συνθήκες.

Η ΚΥΑ προβλέπει, επίσης, ότι τα οχήματα μεταφοράς μαθητών θα απολυμαίνονται καθημερινά πριν και μετά τη μεταφορά, αναλόγως των επιφανειών είτε με τη χρήση αντισηπτικού αλκοολούχου διαλύματος είτε με διάλυμα υποχλωριώδους νατρίου.

Τονίζεται δε, πως οδηγοί δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης, συνοδοί, εκπαιδευτικοί και μαθητές μπορούν να φέρουν μη ιατρική μάσκα προστασίας.

Ειδικά για τα ιδιωτικά σχολεία, προβλέπεται επίσης πως είναι δυνατή η μεταφορά μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με σχολικά λεωφορεία ιδιωτικήςχρήσης που έχουν καθίσματα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Διαβάστε ΕΔΩ την ΚΥΑ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ