Τρίτη 03 Αυγούστου 2021

Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα 13,1% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυρ. Μητσοτάκης με διαφορά 14,2% . Στην κορυφή της δημοφιλίας Νίκος Δένδιας, Βασίλης Κικίλιας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα 13,1% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
δημοσκοπηση

Με διαφορά 13,1 % προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σε δημοσκόπη της MRB για λογαριασμό του Star.

Συγκεκριμένα τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου είναι:

Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα 13,1% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - Παγιώνεται η κυριαρχία Μητσοτάκη επί Τσίπρα

ΝΔ 35,6 % ΣΥΡΙΖΑ 22,5% ΚΙΝΑΛ 5, 7% ΚΚΕ 4,6 % ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4,5 % ΜΕΡΑ 25 3,5% ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 2, 7% ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΗ ΨΗΦΟΣ 20,9 %

δημοσκοπηση

δημ

Στα υπόλοιπα ευρήματα της δημοσκόπησης αναφορικά με τη διαχείριση της υπόθεσης του Δημήτρη Λιγνάδη, την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα το 60,5% κρίνει θετικά τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα, ενώ το 18,5% την κρίνει αρνητικά. Το 60% κρίνει αρνητικά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και το 17,3% θετικά.

Το 69,8% ζητεί να μην γίνει δεκτό το αίτημα Κουφοντίνα για μεταγωγή στον Κορυδαλλό, ενώ το 15,5% ζητεί να υπάρξει κυβερνητική υποχώρηση.

Οσον αφορά την υπόθεση Λιγνάδη το 59% κρίνει αρνητικά τη στάση της κυβέρνησης, ενώ το 30% την κρίνει θετικά. Το 56,5% κρίνει αρνητικά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και το 32,2% την κρίνει αρνητικά.

Σχετικά με την αξιολόγηση των χειρισμών της κυβέρνησης για την πανδημία και του εμβολιασμούς το 52% κρίνει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση, ενώ το 44,8% απαντά πως οι χειρισμοί της κυβέρνησης κινούνται σε θετική κατεύθυνση.

Το 58,3% των ερωτηθέντων δηλώνει πως στο θέμα των εμβολιασμών η κυβέρνηση τα πάει καλά. Στον αντίποδα το 33,7% κρίνει αρνητικά την κυβέρνηση ως προς το θέμα αυτό.

δημοσκοπηση
δημοσκοπηση
δημοσκοπηση
δημοσκοπηση

Στην αξιολόγηση των υπουργών πρώτος σε δημοφιλία έρχεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ακολουθεί ο Βασίλης Κικίλιας, ενώ τρίτος είναι ο Νίκος Παναγιωτόπουλος υπουργός Αμυνας. Στην τελευταία θέση ‘εμφανίζεται ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης ενώ στην προτελευταία ο Νίκος Τσιάρας υπουργός Δικαιοσύνης.

δημοσκοπηση
δημοσκοπηση

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ