Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Προβάδισμα 17 μονάδων για τη ΝΔ – “Αγκάθια” παραμένουν η ακρίβεια και η εγκληματικότητα – ΒΙΝΤΕΟ

Στην Μακεδονία, ενώ η ΝΔ προηγείται με 25,7%, η Ελληνική Λύση φαίνεται να έχει την τρίτη θέση με 12,6%, ξεπερνώντας και το ΠΑΣΟΚ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Προβάδισμα 17 μονάδων για τη ΝΔ – “Αγκάθια” παραμένουν η ακρίβεια και η εγκληματικότητα – ΒΙΝΤΕΟ Eurokinissi

Με διαφορά 14,2 προηγείται η ΝΔ απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για τις ευρωεκλογές, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Opinion Poll.

Όπως μεταδίδει το action24, και σύμφωνα με την έρευνα, στην πρόθεση ψήφου ενόψει ευρωεκλογών, η ΝΔ έρχεται πρώτη με 26,6% και ο ΣΥΡΙΖΑ δεύτερος με 12,4%. Τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 10,3%, τέταρτη η Ελληνική Λύση με 8,9% και πέμπτο το ΚΚΕ με 7,1%. Ακολουθούν Πλεύση Ελευθερίας και Νίκη με 3%, η Νέα Αριστερά με 2,6%, οι Δημοκράτες με 2,5%, οι Σπαρτιάτες με 2,2%, η Φωνή της Λογικήςμε 1,2% και το ΜέΡΑ25 με 1,1% ενώ οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 17,1%.

Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ είναι πρώτη με 32,1% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 15%. Το ΠΑΣΟΚβρίσκεται στο 12,4% ενώ η Ελληνική Λύση με 10,7% περνά το ΚΚΕ που έχει 8,5%. Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας είναι στο 3,7%, η Νέα Αριστερά στο 3,2% και οι Δημοκράτες στο 3%. Έπονται οι Σπαρτιάτες με 2,6%, η Φωνή της Λογικής με 1,4% και το ΜέΡΑ25 με 1,3%.

Ωστόσο, στην Μακεδονία, ενώ η ΝΔ προηγείται με 25,7%, η Ελληνική Λύση φαίνεται να έχει την τρίτη θέση με 12,6%, ξεπερνώντας και το ΠΑΣΟΚ, που συγκέντρωσε 12,4%. Στο 6,1% καταγράφεται επίσης η ΝΙΚΗ και στο 3,2% οι Σπαρτιάτες.

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Καταλληλότερος πρωθυπουργός

Όσον αφορά το ζήτημα του καταλληλότερου πρωθυπουργού, φαίνεται να παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που όμως, έρχεται σε “ισοπαλία” με τον “κανέναν”.

“Αγκάθια” για την κυβέρνηση παραμένουν η ακρίβεια και η εγκληματικότητα, με το δεύτερο να συγκεντρώνει ποσοστό 25,9% σε σχέση με το 21,6% της προηγούμενης μέτρησης του Μαρτίου. Είναι ενδεικτικό πως 8 στους 10 ερωτηθέντες δηλώνουν καθόλου ή λίγο ικανοποιημένοι από την πολιτική και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στα θέματα εγκληματικότητας και παραβατικότητας.

Αντίστοιχα, 8 στους 10 πολίτες δηλώνουν καθόλου ή λίγο ικανοποιημένοι από τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για τη στήριξη των εισοδημάτων και την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Εθνικές Εκλογές 

Σχετικά με το αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, για πρόωρες εθνικές εκλογές, το 61,7% των ερωτηθέντων διαφωνεί, ενώ το 34%, ποσοστό που αθροίζεται περίπου από τη δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, πιστεύει πως η χώρα πρέπει να οδηγηθεί σε πρόωρες κάλπες.

Το 59% των ερωτηθέντων δε συμφωνεί, επίσης με το ζήτημα για την παρουσία ξένων επιτηρητών στις ευρωεκλογές. Υπέρ της άποψης αυτής, τάσσεται το 36,1% των ερωτηθέντων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ