Δημοσκόπηση Opinion Poll: Προβάδισμα 17 μονάδων για τη ΝΔ – “Αγκάθια” παραμένουν η ακρίβεια και η εγκληματικότητα – ΒΙΝΤΕΟ

Στην Μακεδονία, ενώ η ΝΔ προηγείται με 25,7%, η Ελληνική Λύση φαίνεται να έχει την τρίτη θέση με 12,6%, ξεπερνώντας και το ΠΑΣΟΚ

NEWSROOM
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Προβάδισμα 17 μονάδων για τη ΝΔ – “Αγκάθια” παραμένουν η ακρίβεια και η εγκληματικότητα – ΒΙΝΤΕΟ

Με διαφορά 14,2 προηγείται η ΝΔ απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για τις ευρωεκλογές, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Opinion Poll.

Όπως μεταδίδει το action24, και σύμφωνα με την έρευνα, στην πρόθεση ψήφου ενόψει ευρωεκλογών, η ΝΔ έρχεται πρώτη με 26,6% και ο ΣΥΡΙΖΑ δεύτερος με 12,4%. Τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 10,3%, τέταρτη η Ελληνική Λύση με 8,9% και πέμπτο το ΚΚΕ με 7,1%. Ακολουθούν Πλεύση Ελευθερίας και Νίκη με 3%, η Νέα Αριστερά με 2,6%, οι Δημοκράτες με 2,5%, οι Σπαρτιάτες με 2,2%, η Φωνή της Λογικήςμε 1,2% και το ΜέΡΑ25 με 1,1% ενώ οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 17,1%.

Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ είναι πρώτη με 32,1% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 15%. Το ΠΑΣΟΚβρίσκεται στο 12,4% ενώ η Ελληνική Λύση με 10,7% περνά το ΚΚΕ που έχει 8,5%. Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας είναι στο 3,7%, η Νέα Αριστερά στο 3,2% και οι Δημοκράτες στο 3%. Έπονται οι Σπαρτιάτες με 2,6%, η Φωνή της Λογικής με 1,4% και το ΜέΡΑ25 με 1,3%.

Ωστόσο, στην Μακεδονία, ενώ η ΝΔ προηγείται με 25,7%, η Ελληνική Λύση φαίνεται να έχει την τρίτη θέση με 12,6%, ξεπερνώντας και το ΠΑΣΟΚ, που συγκέντρωσε 12,4%. Στο 6,1% καταγράφεται επίσης η ΝΙΚΗ και στο 3,2% οι Σπαρτιάτες.

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Καταλληλότερος πρωθυπουργός

Όσον αφορά το ζήτημα του καταλληλότερου πρωθυπουργού, φαίνεται να παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που όμως, έρχεται σε “ισοπαλία” με τον “κανέναν”.

“Αγκάθια” για την κυβέρνηση παραμένουν η ακρίβεια και η εγκληματικότητα, με το δεύτερο να συγκεντρώνει ποσοστό 25,9% σε σχέση με το 21,6% της προηγούμενης μέτρησης του Μαρτίου. Είναι ενδεικτικό πως 8 στους 10 ερωτηθέντες δηλώνουν καθόλου ή λίγο ικανοποιημένοι από την πολιτική και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στα θέματα εγκληματικότητας και παραβατικότητας.

Αντίστοιχα, 8 στους 10 πολίτες δηλώνουν καθόλου ή λίγο ικανοποιημένοι από τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για τη στήριξη των εισοδημάτων και την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Εθνικές Εκλογές 

Σχετικά με το αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, για πρόωρες εθνικές εκλογές, το 61,7% των ερωτηθέντων διαφωνεί, ενώ το 34%, ποσοστό που αθροίζεται περίπου από τη δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, πιστεύει πως η χώρα πρέπει να οδηγηθεί σε πρόωρες κάλπες.

Το 59% των ερωτηθέντων δε συμφωνεί, επίσης με το ζήτημα για την παρουσία ξένων επιτηρητών στις ευρωεκλογές. Υπέρ της άποψης αυτής, τάσσεται το 36,1% των ερωτηθέντων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ