Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Διοικητική Ολομέλεια Εισαγγελίας Αρείου Πάγου: Να προέρχεται από τον εισαγγελικό κλάδο ο νέος εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου

Μετά την αποχώρηση του Β. Πλιώτα η θέση θα πρέπει να καλυφθεί από αντεισαγγελέα και όχι αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου. Τι αναφέρει η Ολομέλεια της Εισαγγελίας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Διοικητική Ολομέλεια Εισαγγελίας Αρείου Πάγου: Να προέρχεται από τον εισαγγελικό κλάδο ο νέος εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου EUROKINISSI

Άρειος Πάγος: Την επιθυμία τους σχετικά με την πλήρωση της θέσης του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από αντιεισαγγελέα εξέφρασαν μέσω της Διοικητικής Ολομέλεια της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, οι εισαγγελείς. Υπενθυμίζεται, ότι μετά την αποχώρηση  -λόγω συνταξιοδότησης- στην εκπνοή  του ερχόμενου Ιουνίου του Βασίλη Πλιώτα, η κενή οργανική θέση η οποία θα υπάρξει ζητείται να καλυφθεί από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και όχι από αντιπρόεδρο του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου.

Κατά την τελευταία Διοικητική Ολομέλεια της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, «οι εισαγγελικοί λειτουργοί εξέφρασαν την ευχή, που είναι και επιθυμία όλων των εισαγγελικών λειτουργών της χώρας, η άμεσα, προσεχώς, προαγωγή στη θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να προκύψει από επιλογή μεταξύ των μελών της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου».

dikastiko.gr

Όπως επισημαίνει η Διοικητική Ολομέλεια, οι υπηρετούντες σήμερα αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου «ανέρχονται σε ικανό αριθμό, διαθέτουν υψηλό κύρος, στέρεο νομικό υπόβαθρο γνώσεων, μακρά εμπειρία στην άσκηση των ειδικών καθηκόντων αρμοδιότητας εισαγγελικού λειτουργού, καθώς έχουν υπηρετήσει στο ευαίσθητο και σύνθετο πλαίσιο δράσης του Εισαγγελέα για σαράντα περίπου έτη».

Παράλληλα, σημειώνεται ότι η Πολιτεία «δεν πρέπει να παραγνωρίσει το μέγεθος της προσφοράς των εισαγγελικών λειτουργών», αντίθετα, «πρέπει να λαμβάνει υπόψη το ομοιόβαθμο των δικαστικών λειτουργών όλων των κλάδων της Δικαιοσύνης και να μη αποθαρρύνει τους εισαγγελείς στο έργο τους, στερώντας τους την προσδοκία θεσμικής ανέλιξης μέχρι και την ανώτατη θέση της εισαγγελικής ιεραρχίας».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ