Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

Διοικητικό Εφετείο Αθηνών: Αναστολή εργασιών έως 27 Μαρτίου 2020 – Να αποφεύγεται η προσέλευση

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Διοικητικό Εφετείο Αθηνών: Αναστολή εργασιών έως 27 Μαρτίου 2020 – Να αποφεύγεται η προσέλευση

Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων, που έχουν ληφθεί για την προστασία της δημόσιας υγείας έναντι του κορωναϊού, το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, με ανακοίνωσή του, επισημαίνει:

Οι εργασίες του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών αναστέλλονται μέχρι 27 Μαρτίου 2020.

Μέχρι τότε αναστέλλονται και όλες οι προθεσμίες, νόμιμες και δικαστικές, οι οποίες αφορούν οποιαδήποτε διαδικαστική πράξη και ενέργεια, καθώς και η προθεσμία παραγραφής των συναφών αξιώσεων. Δηλαδή δεν χάνεται καμία προθεσμία και η Γραμματεία του Εφετείου παραμένει ανοικτή με το απολύτως, όμως, αναγκαίο προσωπικό.

Οι δημόσιες συνεδριάσεις του δικαστηρίου αναστέλλονται από 16 έως 27 Μαρτίου 2020.

Εξετάζονται, όμως, κανονικά τα αιτήματα εκδόσεως προσωρινής διαταγής και οι επείγουσες αιτήσεις παροχής προσωρινής δικαστικής προστασίας. Η προσέλευση του κοινού στους χώρους του Δικαστηρίου για την εξέταση αιτήσεων, παροχή πληροφοριών κ.λ.π. που δεν εμπίπτουν στα αμέσως προηγούμενα αντικείμενα και μπορούν να αντιμετωπιστούν σε μεταγενέστερους χρόνους, πρέπει να αποφεύγεται.

Συνιστάται, επίσης, στους δικηγόρους και στους διαδίκους να μην προσέρχονται στο Δικαστήριο, για όσο διάστημα διαρκεί η αναστολή εργασιών. Υπενθυμίζεται σχετικώς ότι η κατάθεση ενδίκων βοηθημάτων και μέσων μπορεί να γίνεται και ηλεκτρονικά. Εξάλλου, για κάθε υπόθεση υπάρχει αριθμός ηλεκτρονικής παρακολουθήσεως, ο οποίος επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους να έχουν πρόσβαση στην πορεία της υποθέσεώς τους.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ